Ricciardo nehezen lépett túl a történteken

írta: M4Sport
2016. május 20. 17:57
FOTÓ: ©xpbimages.com

Daniel Ricciardo elismerte, nehezen tudott túllépni azon, hogy Spanyolországban elveszítette a futamgyőzelmet, a Red Bull és az élete első Forma–1-es diadalát szerző csapattárs, Max Verstappen sikerének viszont örül.

Miután a Mercedes versenyzői összeütköztek az első körben, Ricciardo jó eséllyel pályázott a futamgyőzelem megszerzésére, hiszen ő állt a mezőny élén. A csapat által választott három kiállásos stratégia azonban végül nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, mivel az eggyel kevesebbszer cserélő Verstappen és Kimi Räikkönen is elé került, sőt a hasonló taktikán lévő Sebastian Vettel is átugrotta – így az ausztrál csak a 4. helyet szerezte meg.

Hogy csalódott volt a történtek miatt, az már vasárnap egyértelművé vált, miután megkérdőjelezte a csapat stratégiájának helyességét, most pedig egy, a Monacói Nagydíjat beharangozó videóban ismerte el, nagyon nehezen tudott túllépni a történteken. „A futam végkimenetele eléggé frusztráló volt” – kezdte. „Hogy könnyen tovább tudtam-e lépni? Ezt nem mondanám. Hogy ez lehetséges-e? Abszolút!” – tette hozzá bizakodóbban.

Elmondta, a hétvége óta nagyon nehezen szabadul az elvesztett győzelem gondolatától. „Már eltelt néhány nap a futam óta, de amikor felébredek, még mindig ez jár a fejemben. Lefekvéskor nem foglalkozom vele, de amikor felkelek, mindig itt motoszkál a gondolataimban. Még kell egy kis idő. Igazából az a baj, hogy az előző három verseny nem úgy alakult… úgy érzem, nem olyan volt a végeredmény, amilyet érdekeltünk volna. Úgy értem, mindig volt valami, ami elérhető volt számomra, és mindig volt egy eredmény. Ez kissé bosszantó, ugyanakkor ez is a versenyzés része” – magyarázta.

A csapat sikerének persze örül, a Red Bull ugyanis 2014 óta nem diadalmaskodott, a Mercedes egyeduralma alatt pedig elképzelhető, hogy ismét hosszabb ideig kell várniuk a sikerre. Azt viszont a többi versenyzőhöz hasonlóan ő sem tudja azonnal elfeledni, hogy az F1 nemcsak a csapat, hanem az egyén sikereiről is szól. „Nehéz ügy ez. Egy részem örül, hogy a csapat újra nyert, és hogy most mindenki motivált. Ez egy pozitívum, és én is ebből próbálok erőt meríteni. Versenyzői oldalról viszont eléggé frusztráló a dolog. Nyilvánvaló, hogy ez egy csapatsport, de az ember magáért is küzd. Nehéz megtalálni az egyensúlyt, és a helyzet elég trükkösen kezelhető” – jelezte.

Ricciardo az új csapattársról is beszélt, kinek érkezése érzése szerint rá is pozitív hatással lesz, hiszen a sikerek őt is jobb teljesítmény elérésre motiválják. „Max egy nagyon komoly Forma–1-es versenyző, szóval ez valóban nagyon jó nekem. Számomra is motiváló! Amikor megérkeztem a Red Bullhoz Sebastian Vettel mellett kellett versenyeznem, és szerettem volna kipróbálni magam a legjobb mellett. Max most egy új kihívás számomra. Mégpedig egy elég nagy kihívás” – zárta gondolatát.

Oszd meg!

22 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

SANI{Ó
#22 SANI{Ó 2016. május 22. 08:29  

szokjad csak Ricci...
ha csak 1 nappal előtte nem gizdultál volna a "tudtam, hogy én nyerem az időmérőt" (no persze szigorúan csak utólag!!!!!), talán még a közvélemény is máshogy állna hozzá az esethez....

aw123
#21 aw123 2016. május 21. 20:14  
ggyuri:
Ne haragudj, de nálam Ric nem most lett közepes pilóta, hanem mindig is az volt. És egyáltalán nem érdekel, hogy mi a menő. De nem hiszem, hogy rugdostam vagy szídtam volna valaha is Ric-et. De ezt most akkor is túl sírja...

Jojo, ne sird tul!

ggyuri
#20 ggyuri 2016. május 21. 18:35  
aw123:
Adott egyetlen futam, ahol a csapattarsa elotte vegez, a korulmenyeket ismerjuk, igaz az idomerot megnyeri tobb mint 4 tizeddel, de ez mit sem szamit, hirtelen az egyik legjobb pilotabol kozepes lesz, a gyozelmei szintiszta makok lesznek, igaz vegiggurizte es elozte azokat a futamokat es mindemellett az elmult ket ev hibatlan kozeli vezetese is semmive foszlik. Kinomban nevtek mar csak ezeken a k*rvanagy kinyilatkoztatasokon komolyan :) mintha azon menne a verseny ki tud nagyobbat belerugni a csavoba, mert az most meno.

Ne haragudj, de nálam Ric nem most lett közepes pilóta, hanem mindig is az volt.

És egyáltalán nem érdekel, hogy mi a menő. De nem hiszem, hogy rugdostam vagy szídtam volna valaha is Ric-et. De ezt most akkor is túl sírja...

Konszpiresiszeoriz
#19 Konszpiresiszeoriz 2016. május 21. 17:14  

Most komolyan ennyi agyhalott barmot akik ide beírogatnak!
Simán Riccinek kellett volna a futamot nyerni mert ő volt elől,de amikor az RB majom fejei kiszámolták hogy Max simán nyerhet megszívatták az Ausztrált!

Ennyi a történet semmi több, persze lehet akárhogy tálalni.
Riccinek meg tartani kell a pofáját mert úgy jár mint Kvijat!

aw123
#18 aw123 2016. május 21. 16:37  
ggyuri:
Szerintem Ricsi ezt most túl sírja. Ez egyáltalán nem szimpatikus a számomra. Amikor mák győzelmei voltak, akkor persze nem volt baj. Ez mot le kell nyelni.... Szerintem rocsi elég rossz vesztes, pedig ehhez hozzá kellene szoknia, mert Verstappen vé végére már teljes egészében verni fogja... Annak idején amikor Verstappen heylén volt ricsi, akkor alig tudott többet mint vergne. Szerintem ricsi egy nagyon erős közepes, de semmiképpen nem kiemelkedő pilóta.

Adott egyetlen futam, ahol a csapattarsa elotte vegez, a korulmenyeket ismerjuk, igaz az idomerot megnyeri tobb mint 4 tizeddel, de ez mit sem szamit, hirtelen az egyik legjobb pilotabol kozepes lesz, a gyozelmei szintiszta makok lesznek, igaz vegiggurizte es elozte azokat a futamokat es mindemellett az elmult ket ev hibatlan kozeli vezetese is semmive foszlik. Kinomban nevtek mar csak ezeken a k*rvanagy kinyilatkoztatasokon komolyan :) mintha azon menne a verseny ki tud nagyobbat belerugni a csavoba, mert az most meno.

Utoljára módosítva: 2016. május 21. 16:40

sztárvorsz
#17 sztárvorsz 2016. május 21. 16:33  

Eszem megáll ezeken a "megveretik" ezt meg azt dumákon xd. Szerintem szimplán taktikailag a legjobb döntést hozták meg, Max volt olyan gyors mint Ric mögötte, más részt le kellett védeni mindkét taktikát, harmadrészt logikus volt Vettelt behúzni inkább a csőbe, hiszen ő a végén frissebb gumikon támadhatott volna mint Rai. Szóval közel sem biztos, hogy fordított esetben Ric-el nyerhettek volna, a Ferrari sokkal gyorsabb volt alapjáraton, igaz legalább 2. lehetett volna Ric, sajnos ezt le kell nyelnie. Ha sokkal gyorsabb (vagy egyáltalán gyorsabb) lett volna Maxnál, más lett volna a képlet.

Lombardo
#16 Lombardo 2016. május 21. 15:32  
Benhower:
Ha idézel akkor így idézz: " láttuk, Riccardo is verhető, ha egyszer őt akarod mondani a legnagyobbnak!!!!! ja, hogy a csapata intézte el, h verhető legyen???? " Ilyen kontextusban azért máshogy jön le. Azt akarta írni lehet ugyanúgy verették el Sebet mint most Riccit. Persze nem lehet tudni biztosan, csak hogy motiválatlan meg formán kívül volt, de a csapat is ludas volt, nem kicsit. Na de mindegy is, ez egy rég lerágott csont és érvelhet mind2 oldal, mert csak találgatás az egész. Az meg hogy Max jobb-e mint Ricci majd kiderül, vagy nem :D

A RB nem ’ vereti meg’ a saját pilótáját addig, amíg ki nem derül, hogy mit tud a másik. Az RB-nek most az az érdeke, hogy pontos képet kapjanak arról, hogy hol áll egymáshoz képest Ricc és Verstappen, szóval biztosan nyílt verseny lesz közöttuk.(aztán majd később persze lehet, hogy egyikük- valszeg Max- nagyobb hátszelet kap csapaton belül.)
Spanyolországban sem ’megveretésre’mentek, hanem hogy biztos legyen a győzelmük, és eltérő stratégiával ne lehessen eléjük kerülni. Az is logikus, hogy Ricc kapta a melósabb taktikát, Max meg a kímélősebbet.

ggyuri
#15 ggyuri 2016. május 21. 15:16  

Szerintem Ricsi ezt most túl sírja. Ez egyáltalán nem szimpatikus a számomra.
Amikor mák győzelmei voltak, akkor persze nem volt baj.

Ez mot le kell nyelni....
Szerintem rocsi elég rossz vesztes, pedig ehhez hozzá kellene szoknia, mert Verstappen vé végére már teljes egészében verni fogja...

Annak idején amikor Verstappen heylén volt ricsi, akkor alig tudott többet mint vergne. Szerintem ricsi egy nagyon erős közepes, de semmiképpen nem kiemelkedő pilóta.f1m12
#14 f1m12 2016. május 21. 13:46  
Jadeite:
"fáj beismerned, ha valaki igazán jó" - " Riccardo is verhető, ha egyszer őt akarod mondani a legnagyobbnak" .. Kissé önellentmondásba keveredtél. Most akkor mondjam, h szerintem ki jelenleg a legjobb a mezőnyben, v ne? Nehéz kérdés, de szerintem Ricciardo az, az meg, h alternatív, kockázatos taktikára állítják egy Barcelonai pályán, miközben elöl halad, és szív, az még nem jelenti azt , h verhető.

nem keveredtem én semmibe
egyszerűen csak olyan hülyeségeket írsz, hogy na.
ha Ricsi annyira jó, hogy nem nehéz neki elkalapálni bárkit, akkor hogy lehet, hogy mihelyt egy tini csatlakozott a csapathoz, rögtön ki is kapott?????? hogy????
nem lehet neki gond megverni Verstappent? hát láthattad, hogy most sem bírt vele

kimi-sebfan
#13 kimi-sebfan 2016. május 21. 12:03  
Jadeite:
Mintha lehetne szerencse nélkül nyerni, mióta a mercedes előnyét mesterségesen befagyasztották. Persze ha Vettelt elgyepálta, Verstappen sem lehet sokkal nagyobb falat, már csak az új Renault motornak kell beválnia, és akkor, talán néhol a mercedes is verhető akkor is, ha nem ütik ki 1mást.

Elgyepálni Massat szoktàk!

continental
#12 continental 2016. május 21. 07:31  

Ennyi picsogást egy nem sikerült taktika miatt..

Agressor
#11 Agressor 2016. május 21. 06:30  

Minden pilóta verhető. A legjobbak is. Olyan nincs, hogy valaki mindig képes a 100%-ot kihozni önmagából. A tendenciát érdemes megfigyelni szerintem, mert egy-két szituáció nem mutatja a valós képet...
Mása is volt, hogy futamokon át Alonso előtt volt, főleg az időmérőkön. Ettől függetlenül nem véget is ért az a cuki időszak, és éves szinten mégis megkapta a csúnya verést. Négy éven át...

Azt sem igazán értem, hogy a Vettel-eseknek miért fáj ennyire a 2014-es vereség. A legjobbakkal is előfordul néha. Nem feküdt a csomag, Ricsi jobb munkát végzett... És akkor mi van? Az, hogy lecsúszott az ívről pl. Spa-ban?? Nagy volt a nyomás, olyankor előfordul. 2015-ben Bahrein-ben is előfordult...

Benhower
#10 Benhower 2016. május 21. 00:05  
Jadeite:
"fáj beismerned, ha valaki igazán jó" - " Riccardo is verhető, ha egyszer őt akarod mondani a legnagyobbnak" .. Kissé önellentmondásba keveredtél. Most akkor mondjam, h szerintem ki jelenleg a legjobb a mezőnyben, v ne? Nehéz kérdés, de szerintem Ricciardo az, az meg, h alternatív, kockázatos taktikára állítják egy Barcelonai pályán, miközben elöl halad, és szív, az még nem jelenti azt , h verhető.

Ha idézel akkor így idézz:
" láttuk, Riccardo is verhető, ha egyszer őt akarod mondani a legnagyobbnak!!!!! ja, hogy a csapata intézte el, h verhető legyen???? "
Ilyen kontextusban azért máshogy jön le. Azt akarta írni lehet ugyanúgy verették el Sebet mint most Riccit. Persze nem lehet tudni biztosan, csak hogy motiválatlan meg formán kívül volt, de a csapat is ludas volt, nem kicsit.
Na de mindegy is, ez egy rég lerágott csont és érvelhet mind2 oldal, mert csak találgatás az egész.
Az meg hogy Max jobb-e mint Ricci majd kiderül, vagy nem :D

Utoljára módosítva: 2016. május 21. 00:06

Jadeite
#9 Jadeite 2016. május 20. 22:33  
f1m12:
ott aztán volt elgyepálás! már megkérdeztem egyszer, de választ nem kaptam: szerinted ki a jó pilóta? megszületett-e már? vagy mindenki csak szar, meg ilyesmi? láttuk, Riccardo is verhető, ha egyszer őt akarod mondani a legnagyobbnak!!!!! ja, hogy a csapata intézte el, h verhető legyen???? nyisd ki a szemed: nem először. csak amikor Vettel volt szopórolleren te nem akartad meglátni. fáj beismerned, ha valaki igazán jó

"fáj beismerned, ha valaki igazán jó" - " Riccardo is verhető, ha egyszer őt akarod mondani a legnagyobbnak" .. Kissé önellentmondásba keveredtél. Most akkor mondjam, h szerintem ki jelenleg a legjobb a mezőnyben, v ne? Nehéz kérdés, de szerintem Ricciardo az, az meg, h alternatív, kockázatos taktikára állítják egy Barcelonai pályán, miközben elöl halad, és szív, az még nem jelenti azt , h verhető.

Utoljára módosítva: 2016. május 20. 23:50

f1m12
#8 f1m12 2016. május 20. 22:28  
Jadeite:
Mintha lehetne szerencse nélkül nyerni, mióta a mercedes előnyét mesterségesen befagyasztották. Persze ha Vettelt elgyepálta, Verstappen sem lehet sokkal nagyobb falat, már csak az új Renault motornak kell beválnia, és akkor, talán néhol a mercedes is verhető akkor is, ha nem ütik ki 1mást.

ott aztán volt elgyepálás!
már megkérdeztem egyszer, de választ nem kaptam: szerinted ki a jó pilóta? megszületett-e már? vagy mindenki csak szar, meg ilyesmi? láttuk, Riccardo is verhető, ha egyszer őt akarod mondani a legnagyobbnak!!!!! ja, hogy a csapata intézte el, h verhető legyen???? nyisd ki a szemed: nem először. csak amikor Vettel volt szopórolleren te nem akartad meglátni. fáj beismerned, ha valaki igazán jó

Jadeite
#7 Jadeite 2016. május 20. 22:26  
Masters_Of_Hardcore:
Azért érdekes volt majdnem minden helyzetben "hupsz Vettel lecsúszott az ívről" , vagy ledarálta a gumijait. Amiket kizárólag abban az évben lehetett tapasztalni... Ahaaa nem gyanús. :) Majd megérzi ezt még ő is, hogy milyen... RB-n nem múlik sztem. Nincs ott szívbajoskodás... csak a győzelemre mennek. És persze csak az nyerhet aki igazán világsztár.. elkezdődött a mese.

Ha időmérőket Vettel hozta volna, vagy olyan erős lett vna a tempója, még lehetne mondani, h gyanús. Persze, a RB ritka gusztustalan 1 csapat, és bármit kinézek belőlük, de a Vettel-lufi kipukkasztásához nem hiszem h megerőltették magukat, egyszerűen tónustalan volt 2014ben, formán kívül vezetett.

Utoljára módosítva: 2016. május 20. 22:29

F1890
#6 F1890 2016. május 20. 22:22  
Jadeite:
Mintha lehetne szerencse nélkül nyerni, mióta a mercedes előnyét mesterségesen befagyasztották. Persze ha Vettelt elgyepálta, Verstappen sem lehet sokkal nagyobb falat, már csak az új Renault motornak kell beválnia, és akkor, talán néhol a mercedes is verhető akkor is, ha nem ütik ki 1mást.

arra gondoltam h kanadában vettel benézte a taktikával ahogy ezen a futamon a rb ricsijével, hungaroringen meg ingyen kapott egy ajándék boxot az első 3-as ellenében, mert a sc roszskor jött ki.

Masters_Of_Hardcore
#5 Masters_Of_Hardcore 2016. május 20. 22:09  
Jadeite:
Mintha lehetne szerencse nélkül nyerni, mióta a mercedes előnyét mesterségesen befagyasztották. Persze ha Vettelt elgyepálta, Verstappen sem lehet sokkal nagyobb falat, már csak az új Renault motornak kell beválnia, és akkor, talán néhol a mercedes is verhető akkor is, ha nem ütik ki 1mást.

Azért érdekes volt majdnem minden helyzetben "hupsz Vettel lecsúszott az ívről" , vagy ledarálta a gumijait. Amiket kizárólag abban az évben lehetett tapasztalni... Ahaaa nem gyanús. :) Majd megérzi ezt még ő is, hogy milyen... RB-n nem múlik sztem. Nincs ott szívbajoskodás... csak a győzelemre mennek. És persze csak az nyerhet aki igazán világsztár.. elkezdődött a mese.

Jadeite
#4 Jadeite 2016. május 20. 22:02  
F1890:
2014-ben 3 győzelméből 2-őn ordas mákja volt, úgyh sztem annyit ne picsogjon

Mintha lehetne szerencse nélkül nyerni, mióta a mercedes előnyét mesterségesen befagyasztották. Persze ha Vettelt elgyepálta, Verstappen sem lehet sokkal nagyobb falat, már csak az új Renault motornak kell beválnia, és akkor, talán néhol a mercedes is verhető akkor is, ha nem ütik ki 1mást.

Kepano
#3 Kepano 2016. május 20. 20:52  

Ne aggódj, Risi! Lesz ez még rosszabb!

vasa007
#2 vasa007 2016. május 20. 19:12  

Én csípem a srácot nagyon, de nem hiszek a csodákban. A Red Bullnál szerintem már döntöttek az új világszenzációról és tudjuk ez mit jelent. Viszont tényleg nem sírhat, hiszen az egyik világszenzáció Ő volt 2 éve. Számomra az sem volt egyértelmű.
Mindezektől függetlenül én neki szorítok, más kérdés, hogy ezzel nem sokra megy...

F1890
#1 F1890 2016. május 20. 18:39  

2014-ben 3 győzelméből 2-őn ordas mákja volt, úgyh sztem annyit ne picsogjonFORMA-1 HÍREK

Lewis Hamilton, Niki Lauda, Toto Wolff

02016.10.22. 01:11

Rosberg óvatos

„Ezek a szabadedzések nem jelentenek túl nagy segítséget”

02016.10.22. 01:06

Terrorhangulat? Räikkönen mást mondana…

Arrivabene reagált Baldisserri kijelentésére – és nem érti, miért meglepő Räikkönen formája