Ricciardo: Nyerek még idén!

írta: M4Sport
2016. szeptember 19. 12:12
FOTÓ: ©xpbimages.com

Hiába nem sikerült élni a legnagyobb lehetőséggel, Daniel Ricciardo továbbra is úgy érzi, fog még nyerni versenyt 2016-ban!

Pedig nagyon rákészült erre a hétvégére. Azok után, hogy Barcelonában és Monacóban is a csapat hibáiból nem sikerült győznie, Daniel Ricciardo Szingapúrtól várta a javítás lehetőségét. Mindent megtett, de Nico Rosberg ellen még a nagy hajrá is kevés volt.

Nagy kérdés, a hátralévő hat hétvégén kerül-e ennyire közel a győzelemhez és a Mercedeshez. „Közel voltunk, csak fél másodperc hiányzott” – mondta Christian Horner csapatfőnök. „Remélhetőleg a következő hat versenyen még lesz esélyünk. A Mercedes eddig minden pályán nagyon erős volt. Valami másnak kell tehát történnie: az időjárási körülményekben, a gumikban és hasonlókban reménykedhetünk.”

Ricciardo még nem adta fel. „Némi esővel van esélyünk. Száraz körülmények között szerintem ez volt a legjobb esélyünk. Fél másodpercre voltunk, de a verseny után a rádióban mondtam a csapatnak, hogy fogunk még nyerni idén” – ígérte az ausztrál. „Valahol biztosan fog esni az eső, ami megkeveri majd a kártyákat, és akkor mi ott leszünk, hogy lecsapjunk a győzelemre.”

A háromszoros futamgyőztes emellett azért talán bízhat csapata és a Renault fejlesztéseiben is. A motorgyártó ezen a hétvégén újításokat vetett be, amely elmondásuk szerint előrelépést jelentett. „Szerintem a javulás inkább a benzinnek köszönhető” – mondta Helmut Marko tanácsadó. „A Total egy új benzint hozott ide, amely úgy másfél tizedes gyorulást jelent körönként. A motor újításaival együtt talán két tizedet.”

Hogy ez mire lesz elég Malajziában és a következő pályákon, majd kiderül. A Red Bull számára most mindenesetre az elsődleges cél a Ferrari legyőzése. Újra sikerült növelni az előnyüket velük szemben – jelenleg 15 ponttal állnak jobban.

Oszd meg!

2 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

sába
#2 sába 2016. szeptember 19. 23:45  

Azért nem semmit fejlődött a renault, nem emlékszem, hogy technikai gondja lett volna Ricsinek ebben az évben.

Toti
#1 Toti 2016. szeptember 19. 12:53  

Kuala Lumpurban igen nagy most a vasárnapi (meg a szombati) eső valószínűsége, ott lehet villantani.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Sergio Pérez

02016.10.25. 19:13

„Ember, micsoda idióta!”

12016.10.25. 18:26

A Renault versenyzője csapatutasítást akart

Palmer gyorsabbnak érezte magát márkatársánál

32016.10.25. 16:36

„Visszatért az igazi McLaren”

Boullier szerint egyértelmű, hogy a szuzukai kisiklás egyszeri volt