Ricciardo: Räikkönen büntetése inkább átok volt, mint áldás

írta: M4Sport
2016. október 09. 09:55
FOTÓ: ©xpbimages.com

Elsőre úgy tűnt, Daniel Ricciardo jól jár Kimi Räikkönen hátrasorolásos büntetésével, végül azonban hátránya származott belőle, hiszen a pálya nedvesebb oldaláról kellett indulnia, és ezzel pozíciókat veszített. A futam később sem az ő szája íze szerint alakult…

Nem Ricciardo hétvégéje volt a szuzukai: az időmérőn kikapott csapattársától, akivel egyszerűen nem tudta tartani a lépést az egyenesekben (pedig ugyanolyanok voltak a szárnybeállításaik), a rajtnál pozíciókat bukott, és később sem találta malajziai formáját, akárcsak versenygépe, ami ezúttal sem volt tökéletes. Ráadásul az egyik kerékcseréje is hosszabb volt a tervezettnél…

Bár elmondása szerint ez volt a legkevesebb. „Nem hiszem, hogy bármin is változtatott volna, ha gyorsabban megoldjuk” – mondta a Sky Sportsnak, amikor az elhibázott kiállásról kérdezték. „Räikkönen büntetése pont az ellentéte volt annak, aminek tűnt. Nem mondanám, hogy áldás volt, hiszen a vizesebb oldalra kerültem, és akik itt voltak mind szenvedtek kicsit. Különösen Hamilton. Nem hiszem, hogy gond volt az autóval. Átmentem egy vizes folton és pozíciót veszítettem.”

„Az első etap szempontjából nagy kár volt ezért, hiszen a piszkos levegő miatt nehezen tudtam követni az előttem lévőket. Ráadásul nem volt megfelelő a sebességem az egyenesekben, hogy támadni tudjak. Szenvedtünk a forgalommal is. Ezen a versenyen most ilyenek voltak a körülmények. Amikor tiszta volt a levegő jobb köröket futottam, de már a 6. helyen maradtam” – magyarázta.

„Próbáljuk jobbá tenni az autót, de úgy érzem, ez a mai eredmény elsősorban a körülményeken múlt. Austinban visszatérünk” – tette hozzá jókedvűen, majd amikor megkérdezték, ismét láthatjuk-e „hagyományos arcszőrzetét” az amerikai helyszínen, megjegyezte: „Majd kiderül. Van pár ötletem. A következő napokban diétázni fogok. Talán öt kilóval könnyebben érkezem majd Austinba, hogy kiélvezhessem a helyi konyha remekeit.”

Azt, hogy az autóval a futamon sem volt rendben valami a csapatvezető, Christian Horner is elismerte a leintést követően. „Az időmérőn nagyon leért az autó alja, és valami volt az üzemanyagátfolyás-mérővel is, de ezek a versenyen rendben voltak. Most inkább az volt a gond, hogy nem tudott megfelelően kijönni a 14-es kanyarból. Ez végig hátráltatta. Ki kell derítenünk, miért” – mondta.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Daniel Ricciardo

12016.10.24. 00:54

Vettel: Tíz másodpercet spórolhattunk volna a dobogós csatához

Különc taktikájának nem jött jól a virtuális biztonsági autó

12016.10.24. 00:37

Büntetést kapott a Ferrari

Danyiil Kvjat manőverét is szankcionáltá