Ricciardo: Rendben leszünk Verstappennel, ha…

írta: M4Sport
2016. június 30. 18:27
FOTÓ: ©xpbimages.com

Daniel Ricciardo szerint a folytatásban sem lesznek komoly nézeteltérések közte és a csapattárs, Max Verstappen között, ha mindketten nyitottak és őszinték maradnak. Ebben az esetben rivalizálásuk évekig „egészséges” maradhat.

Verstappen az Orosz Nagydíj után vette át Danyiil Kvjat helyét, debütálása pedig álomszerű volt, hiszen megnyerte a spanyol futamot. Két héttel később Ricciardo villantott: rajtelsőséget szerzett Monte-Carlóban, majd csak egy boxutcai hiba miatt veszítette el a futamgyőzelmet. Nem meglepő tehát, hogy sokan már most a legjobbak közé sorolják a Red Bull párosát.

Ahogyan az sem, hogy a csapat az első adandó alkalommal magához láncolta versenyőzit: Ricciardo 2018-ig biztosan az istállóval marad, miközben Verstappen „hosszú távra” kötelezte el magát a bikások mellett. Képességeiket ismerve nem túlzás kijelenteni, ők ketten akár a bajnoki címért is harcolhatnak egymással, ha a Red Bull győztes autót biztosít nekik, ebben az esetben pedig a csapatnak azzal is számolnia kell, hogy a verseny hevében egyre feszültebbé válik a hangulat.

„Nagyon nehéz megjósolni, mi történik hosszabb távon” – mondta az ausztrál az Osztrák Nagydíj sajtótájékoztatóján, amikor arról kérdezték, számít-e súrlódásokra az új csapattárssal. „Most csak az első néhány futam tapasztalatairól beszélhetek – eddig jó a kapcsolatunk. Max megérkezett és Barcelonában elég nagy volt körülötte a felhajtás, de azóta már rendben van. Monaco nem a tervei szerint alakult, de nyíltan vállalta, hogy hibázott” – tette hozzá.

„Új kihívásokkal gazdagodtunk, most egy új párharc vette kezdetét – reméljük, folyamatosan motiválhatjuk és hajthatjuk egymást a helyes irányba terelve ezzel a csapatot. Abban bízunk, hogy ez a versengés gyakran dönt majd a futamgyőzelmek sorsáról, legalábbis egyre gyakrabban” – magyarázta Ricciardo, majd kicsit részletesebben beszélt a jelenlegi hangulatról.

Hangsúlyozta, kapcsolata Verstappennel egyelőre nem olyan keserű, mint néhány korábbi csapattársé volt, amikor egy élcsapatban feszültek egymásnak. „Az biztos, hogy van egyfajta egységes versengés közöttünk. Viszont, ha elég értetten állsz a dolgokhoz, és elismered, hogy vannak napok, amikor a másik srác volt a jobb és nyílt maradsz, akkor mindig megmarad a kölcsönös tisztelet. A folytatásban is keményen kell dolgoznunk, de eddig jól megvagyunk” – zárta gondolatát.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Fernando Alonso

12016.10.25. 15:34

Gasly nem érti

Úgy tűnt, ő lesz a Toro Rosso pilótája

62016.10.25. 14:05

Besegített az F1-nek Taylor Swift

Ugrásszerű növekedés az austini futam látogatottságában

82016.10.25. 13:43

Bezzeg Alonso...

Az olasz sajtó szerint a Ferrarinál még vannak, akik hiányolják