Ricciardo szereti az új szabályt

írta: M4Sport
2016. április 06. 16:56
FOTÓ: ©xpbimages.com

A Red Bull ausztrálja, Daniel Ricciardo úgy érzi, a szabadabb gumiválasztás és a futamon használható keverékek számának növelése jót tesz a Forma–1-nek, hiszen izgalmasabbá varázsolta a versenyeket.

Az új időmérő azonnal a kritikák középpontjába került – az első futam után a versenyzők, a csapatvezetők, a szakértők és a szurkolók is leírták –, egy másik újítás viszont egyre több pozitív megjegyzést kap. Ez a 2016-os gumiszabály, ami úgy tűnik, beváltja a hozzá fűzött reményeket. Bahreinben például az első tíz kilencféle stratégiával teljesítette a futamot.

„Két futamunk volt idén, és az extra szett gumi valamint az extra keverék számomra izgalmasabbá tette a dolgokat” – dicsérte Ricciardo az újítást. „Még a szabadedzéseken és az időmérőkön is változhatnak a dolgok, a futamon pedig eltérő stratégiákat láthatunk. Ez több izgalmat generál és újabb változót ad a futamokhoz, hiszen a csapatoknak és a versenyzőknek is alaposabban át kell gondolniuk a taktikákat” – tette hozzá elégedetten.

Bahreinben egyébként ismét Ricciardo volt a Mercedes és a Ferrari legközelebbi üldözője (noha a pálya inkább kedvezett a két nagycsapat partnereinek), úgy tűnik tehát, hogy a Red Bull stabilizálhatja harmadik helyét; ilyen jó kezdésre pedig az év eleje előtt még ők sem számítottak. „A felvezető körön láttam, hogy Sebastian Vettel autója füstöl, és már akkor sejtettem, hogy ez a verseny ott véget is ért számára” – eleveníti fel emlékeit az előző viadalról. „Előzetesen az ötödik helyet vettük célba, de ekkor a negyedik is elérhetővé vált, amit végül meg is szereztünk.”

„A rajt utáni pillanatok eléggé zűrzavarosak voltak; próbáltam előnyhöz jutni, de megsérült az első vezetőszárnyam. Aggódtam, nem-e ki kell majd állni, hogy lecseréljük – azért elég nagy darab repült le róla – de végül ennek a hibának nem volt akkora hatása, mint gondoltam. Időnként kissé magányos voltam a negyedik helyen, ennél jobb helyezésre azonban nem számíthattunk. Romain Grosjean sebesség meglepett a futam egy pontján, ám végül megtudtam, milyen stratégián van, és akkor már biztos volt, hogy a negyedik helyet meg tudjuk őrizni” – magyarázta.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Kimi Räikkönen

02016.10.23. 22:56

Hülkenberg bosszús Vettel miatt

"Nem tudom, akarta-e egyáltalán használni azt a helyet"

4072016.10.23. 22:44

Életbevágó rajt-cél győzelem: Hamilton ismét meghódította Texast!

Verstappen és Räikkönen is kiesett