Ricciardo: Szó sincs kivételezésről!

írta: M4Sport
2016. május 25. 19:55
FOTÓ: ©xpbimages.com

Daniel Ricciardo elárulta, a Red Bull már korábban elhatározta, annak a versenyzőnek adja a továbbfejlesztett Renault-motort, aki előbb áll a bajnoki pontversenyben, a csapat tehát nem kivételezett vele. Az ausztrál tudja, márkatársát sem favorizálták Spanyolországban.

A múlt héten több mértékadó lap is tényként közölte, hogy Ricciardo kapja az első továbbfejlesztett erőforrást, ma pedig a csapat is megerősítette, először az ausztrál viheti pályára az új Renault-egységet. A háromszoros futamgyőztes Monacóban elárulta, már korábban is sejtette, hogy ő kapja az első elérhető hajtóegységet, de nem azért, mert a Red Bull favorizálja!

„Megvitattuk az új motor ügyét” – mondta a helyszínen tartózkodó újságíróknak. „Szerettük volna, hogy már Monacóban pályára vihessük, de tudtuk, hogy ilyen korán még csak egy áll majd a rendelkezésünkre. Eléggé egyértelmű volt, hogy ezt az a srác kapja majd ezt az erőforrást, aki jobb helyen áll a bajnokságban. Akkor Danyiil (Kvjat) volt a csapattársam, és úgy tűnt, én jutok majd hozzá. Aztán Max mellett is valószínű volt” – tette hozzá.

Ricciardo tehát cáfolta, hogy a Red Bull őt favorizálná, akárcsak azt, hogy az előző versenyen új csapattársával kivételezett volna, aki részben jobban működő taktikájának köszönhette győzelmét. Ez egyesek szerint előre el volt tervezve, a bikások ugyanis sokkal komolyabb érdeklődést generálhattak az azzal, hogy a mindössze 18 éves holland tehetség nyert, ráadásul élete első Red Bull-os versenyén. Az, hogy Ricciardo elégedetlen volt saját taktikájával csak olaj volt a tűzre.

Most azonban ő igyekezett tiszta vizet önteni a pohárba és egyértelművé tenni, hogy a csapat egyik pilótájával sem kivételez. „Persze, hogy csalódott voltam, hiszen végül a dobogóra sem állhattam fel, pedig még a győzelemre is volt esélyem. Beszéltem a csapattal, és rengeteg magyarázatot kaptam arra, miért cseréltünk akkor, amikor még a három kiállásos taktika tűnt a lehető legjobb választásnak. Rosszul jöttem ki ebből, de ez nem volt eltervezve” – magyarázta.

Végül hozzátette, bár a barcelonai verseny után csalódott volt, és nehezen tudta megemészteni a történteket, egy pillanatig sem veszítette el a csapatba vetett hitét. „Annak ellenére, hogy csalódott voltam a barcelonai eredménnyel, semmi sem volt gyanús számomra. Mélyen, legbelül mindig is tudtam, hogy ez a taktika a legjobb szándékkal készült, csak nem működött” – zárta gondolatát.

Oszd meg!

3 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

nova76
#3 nova76 2016. május 26. 14:04  
NanoKutya:
Megkapja az új motort Monaco-ra...ahol kb. tökmindegy!:)

De ha nem kapta volna meg, akkor lett volna baj. Így most még nem érezheti hogy a másikkal kivételeznek. Ellenben mégis, mert a régi motor legalább megbízható.

NanoKutya
#2 NanoKutya 2016. május 26. 08:27  

Megkapja az új motort Monaco-ra...ahol kb. tökmindegy!:)

velorex
#1 velorex 2016. május 25. 21:30  

Ezzel a gesztussal megjuhászodott Ricciardo.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Mexikó

12016.10.28. 15:36

Bajnokok a bajnoki címért küzdő duóról

Így látja a mercedesesek csatáját Button, Räikkönen, Alonso és Vettel!

02016.10.28. 14:45

Amivel a Mercedes a Red Bullt segítheti

Ricciardo reméli, óvatosak lesznek