Ricciardo „tökéletes futama”

írta: M4Sport
2016. szeptember 18. 17:50
FOTÓ: ©xpbimages.com

Jó lehetőség volt, de nem sikerült győzelemre váltania, Daniel Ricciardo azonban most nem tűnt csalódottnak, hiszen sikerült megizzasztania a Mercedest a verseny utolsó szakaszában. A versenyében, ami elmondása szerint így is „tökéletes” volt.

A bikások egyedi taktikával és jó előjelekkel vágtak neki a szingapúri futamnak, egyik autójuk azonban már a rajtnál „kiszállt a játékból” (Max Verstappen több pozíciót is veszített), a másik pedig folyamatosan Nico Rosberg mögött haladt. 13 körrel a verseny vége előtt aztán Ricciardo megkapta a friss szuperlágy abroncsokat, és őrült hajszába kezdett.

Folyamatosan csökkentette hátrányát a pályán maradó – és a lágy keverékeket használó – Rosberggel szemben, előzési pozícióba azonban már nem került, pedig az utolsó pillanatokban már ott loholt a német sarkában (a befutónál 4 tized volt mindössze a lemaradása). „Többször is közel voltunk idén, de most nem leszek csalódott” – mondta az eredményhirdetés után. „Jó esélyünk volt. A végén más stratégiával próbálkoztunk és csak fél másodperccel maradtunk el. De itt vagyunk a dobogón!”

„Amikor kiálltunk, azt hittük Nico is jönni fog. A futam végén keményen nyomtam és a végére egy kicsit már meghaltak az abroncsaim. De legalább izgalmassá tettük” – magyarázta. „Nagyon boldog vagyok, mert mindent megtettem, amit csak meg lehetett tenni. Tökéletes verseny volt. Talán egy jó starttal még tökéletesebb lett volna, de Nico nagyon jól indult. És lehet, hogy a jó rajt után nem lett volna annyira jó a folytatás. Tudtam, hogy közelebb kerülhetek Nicóhoz, még akkor is, ha nagyon nehéz előzni. Jó volt az utolsó körig nyomni és nyomást gyakorolni rá” – mesélte jókedvűen.

„A többiekkel szemben sikerült ellenőrzés alatt tartani a futamot, a Mercedes pedig úgy döntött, kinn hagyja Nicót. Ilyenkor mindig az utolsó körök döntenek, de éppel elég előnyük volt. Viszont nem volt rossz befutó ez a kétórás futam után” – nyilatkozta a csapatvezető, Christian Horner amikor a futam végéről és a Red Bull taktikájáról kérdezték. „Lewis három kiállásos taktikán volt, Kimi ott volt mögötte, szóval megért egy próbát! A vége nagyon szoros volt” – tette hozzá.

Oszd meg!

1 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

Balrog
#1 Balrog 2016. szeptember 18. 18:08  

Kár, hogy ennyi remek verseny mellett egyszer sem jött össze a győzelem, de ez van. Legalább a harmadik hely összetettben egyre nagyobb biztonságban van, most már csak az kell, hogy a Renault legújabb frissítései is működjenek. Még Maxy átmeneti formahanyatlásának is örülök egy kicsit, akik az érkezése után egyből leírták Ricet és Kvyatot is, most azért koppanhattak egyet. De ideje neki is összeszedni magát, különben elvész a konstruktőri második hely.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Pirelli, 2017, Kimi Räikkönen

52016.10.25. 08:52

Ezért úszta meg a büntetést Alonso – és Massa

Valójában a brazil örülhet, hogy versenybalesetnek minősítették ütközésüket?