Ricciardo tudja, hogy a Ferrarit őt is kiszemelte Räikkönen-utódnak

írta: M4Sport
2016. június 27. 11:33
FOTÓ: ©xpbimages.com

Daniel Ricciardo állítja, ő is rajta van a Ferrari listáján, melyen Kimi Räikkönen esetleges utódjainak neve szerepel.

A Ferrari ugyan már többször is jelezte, elégedett 2007 bajnokának eddigi munkájával, új szerződést továbbra sem adott versenyzőjének. Hogy Kimi Räikkönen 2017-nek is vörös overallban vág-e neki, egyelőre tehát kérdéses – utódjelöltből pedig most sincs hiány.

Daniel Ricciardo elárulta, tudomása szerint ő is köztük van – annak ellenére, hogy a Red Bull nemrég bejelentette, még legalább két szezonon át az ő versenyzőjük marad. „Ugyanaz a történet, mint tavaly. Úgy tudom, ha a változtatás mellett döntenének, az én nevem is rajta van a listájukon” – nyilatkozta a háromszoros futamgyőztes az Autosportnak.

„Hogy én vagyok-e az egyetlen versenyző ezen a listán? Talán nem. Hogy engem választanának-e? Nem tudom. Eddig semmi egyértelmű lépést nem tettek irányomba. Még egyszer sem hívtak fel, és mondták azt, hogy: »Megválunk Kimitől, téged akarunk, lehetségessé teszi ezt a szerződésed?« Tisztában vagyok az érdeklődésükkel, és nem is hibáztatom őket. De őszintén szólva semmi több nem történt azon kívül, amiről a médiában is beszéltek.”

Ricciardo számára a Ferrari ugyan új terep lenne, a csapattárs viszont ismerős: Sebastian Vettel oldalán húzta le első évét a Red Bullnál 2014-ben. A német nemrég kijelentette, nem lenne ellenére, ha ismét csapattársak lennének – most Ricciardo is jelezte, ő sem ijedne meg a négyszeres világbajnoktól. „Természetesen nem utasítanám el. Csakis akkor váltanék és méretném meg magam vele, ha így lenne módom a világbajnoki címért küzdeni. Ha itt csak arról lenne szó, hogy kapok egy új csapattársat, akkor talán inkább Lewis (Hamilton) vagy Fernando (Alonso) ellen próbálnám ki magam” – fogalmazott.

Végül elárulta, amikor 2014-ben csatlakozott a Red Bullhoz, Mark Webber példáján okulva tartott kicsit attól, milyen lesz Vettel oldalán – de kellemes meglepetés érte. „Ismerve, milyen volt a viszonyuk Markkal, mielőtt megérkeztem, kissé óvatosan viszonyultam hozzá csapattársként. De rendben volt, és valójában jól kijöttünk, ráadásul az én szezonom jobban sikerült, mint az övé. Sosem igazán keresett kifogásokat, és ha legyőztem őt, kezet rázott velem, és azt mondta, jó verseny volt. Jó csapattársak voltunk. Igazán gyors versenyző, és ha egy nap újra csapattársak lennénk, biztosra veszem, hogy jó kis rivalizálás alakulna ki köztünk. Ez olyan, mint a bokszolóknál: ha valaki veszít, újra meg akar mérkőzni ugyanazzal a fickóval. Talán ő is akar majd egy újabb csatát” – nyilatkozta Ricciardo.

Oszd meg!

1 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

guide
#1 guide 2016. június 27. 14:25  

Kimi kibabrál egy csomó emberrel,ha egyszer úgy dönt,hogy abbahagyja a versenyzést.
Az újságírók kedvenc témájának annyi,kereshetnek valami újat.Na de mi lenne az,amin ennyit lehet csámcsogni??

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Fernando Alonso

02016.10.26. 16:47

Bottas halál közeli élménye egy taxiban

„Vélhetően sok emberéletet megmentettem aznap este”

02016.10.26. 16:22

„Mihelyst föladod, halott vagy” – Hamilton

Megviselte, de meg nem törte a nyeretlen időszaka

52016.10.26. 14:43

Bolond lenne nem megpróbálni

Ericsson is bekopogtat a Force Indiához