Ricciardo: Tudom, hogy Vettel szívesen visszavágna

írta: M4Sport
2016. június 30. 14:32
FOTÓ: ©xpbimages.com

Daniel Ricciardo akkor lenne igazán elégedett az idei évvel, ha legalább egy futamgyőzelmet szerezne az idény vége előtt. A Red Bull ausztrál versenyzője nemrég a Ferrarival kapcsolatos pletykákról, és Sebastian Vettel esetleges „vétójáról” is beszélt.

Ricciardo első Red Bull-os évében, 2014-ben robbant be az élmezőnybe, miután három futamgyőzelmet szerzett a szezon során és legyőzte Sebastian Vettelt a házon belüli küzdelemben – erre korábban senki sem volt képes. 2015-ben aztán a Red Bull komoly formahanyatláson ment keresztül, így a figyelemreméltó elő szezont egy felejthető második követte az istállónál.

Idén újra fordult a kocka: a bikások jól kezdték az évet, Ricciardo pedig két alkalommal is közel került a győzelemhez, amiről Spanyolországban egy rossz taktikai döntés, Monacóban pedig a sokat emlegetett boxutcai baki miatt csúszott le. Csalódottságát egyik alkalommal sem tudta leplezni, ugyanakkor magyarázkodnia sem kellett, hiszen a Mercedes-uralom harmadik évében, amikor csak ritkán kerül hasonló helyzetbe, még jobban fáj egy elszalasztott lehetőség.

„Sohasem gondolok arra, hogy a bajnokság már véget ért számunkra, hiszen még az idény felénél sem tartunk” – felelte, amikor a csapat formajavulását látva a bajnoki esélyekről kérdezték. „Azt hiszem, legalább egy versenyt még nyerhetünk az év vége előtt. De nyerhetünk-e ötöt-hatot, hogy harcban legyünk a bajnoki címért? Nem valószínű. Ez eléggé messze van. A cél egyértelmű, szeretnénk felállni valamikor a dobogó legmagasabb fokára – ez már elégedetté tenne erre a szezonra, aztán 2017-ben remélhetőleg már harcolhatnánk a bajnoki címért” – tette hozzá.

Daniel RicciardoHiába az elveszített győzelmek, Ricciardo az Osztrák Nagydíj előtt kiemelte, most sokkal boldogabb csapatánál, mint egy évvel korábban, hiszen jobbak a Red Bull kilátásai. „Egy évvel ezelőtt nem tűntek túl biztatónak a dolgok” – ismeri el. „Most azonban minden megváltozott. Senki sem hagyja el a csapatot, szóval még mindig remek a technikai részlegünk, ez pedig mindenképpen pozitív. Ha páran elmentek volna, a többiek talán elveszítik a hitüket, de mindenki maradt. Adriannak (Newey) is van még egy kis idő a szerződéséből – ez is nagyon jó. A következő szezon roppant érdekes lesz.”

Az ausztrál később az is elismerte, hogy a tavalyi gyenge kezdés egy ponton még el is bizonytalanította a közös jövővel kapcsolatban. „Hosszabb távlatokban kell gondolkodnod, és a tavalyi év… 2014-ben visszaléptünk a 2013-as formához képest, tavaly pedig az első versenyeken ismét tettünk egy masszív lépést a rossz irányba. Akkoriban esélyünk sem volt a dobogóra. Ilyenkor elgondolkodsz, mi lesz 2016-ban és azután, ha ez a tendencia folytatódik? Ez is megfordul a fejedben, de azt hiszem, ez természetes. Most viszont elégedett vagyok azzal, hogyan a szezon alakul.”

Most úgy tűnik, helyreállt a Red Bull és az ausztrál pilóta kapcsolata, korábban viszont felmerült, hogy Ricciardo csapatot vált (erre egyesek csalódott nyilatkozataiból következtettek, valamint abból, hogy kijelentette, ha valaki bajnokesélyes autót kínál neki, hajlandó lesz elhagyni a bikásokat). Legtöbbször a Ferrarival hozták szóba, ahol ismét Vettel ellen bizonyíthatna – ha a német beleegyezne szerződtetésébe, egyes vélemények szerint ugyanis akár meg is vétózhatná azt.

Daniel RicciardoErről nemrég magát Ricciardót is megkérdezték. „Igen, talán (lenne rá lehetősége)” – felelte a Daily Mail munkatársának, majd gyorsan hozzátette: „A versenyzők mindig bizonyítani akarnak. Ha kikapnak valakitől, akkor ismét lehetőséghez akarnak jutni, hogy szépítsenek a mérlegen. Ismerem Sebastiant. Tudom, hogy bízik magában, és azt is, hogy nagyon jól vezet. Szóval, ha megkapná a lehetőséget, hogy legyőzzön, akkor szerintem elfogadná azt.”

Fejtegetése végén azonban leszögezte, egyelőre nem akarja elhagyni a Red Bullt. „Egyetlenegy ok miatt néznék más lehetőség után, ha valahol harcba szállhatnék a bajnoki címért. Nem mennék bele olyasmibe, ami nem juttatna kedvezőbb pozícióba. Főcím lett ebből a vörös autós dologból, de nem hiszem, hogy vezetni fogom. Őszinte voltam, amikor erről beszéltem nektek” – utalt a Ferrarival kapcsolatos hírek cáfolatára. „Elmondtam, hogy ebből csak a média csinált ügyet, hiszen nem került sor a tárgyalásokra. Pár évig még a Red Bull-lal leszek. Ha nem így lenne, akkor is csak a Mercedes lenne az a csapat, melyre azt mondanám, biztosan esélyesek a bajnoki címre” – zárta gondolatát.

Daniel Ricciardo

Oszd meg!

11 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

guide
#11 guide 2016. július 01. 13:03  
Nigel:
Miből szűrted le, hogy "lenézem" Vettelt ? Kicsit túlreagálod a dolgokat. Szó sincs semmiféle lenézésről, csupán megemlítettem, hogy ezidáig Ricciardo volt az egyedüli csapattárs, aki le tudta győzni őt. Ha ismét egy csapatban lennének, akkor kiegyenlített küzdelemre lehetne számítani. De nem hiszem, hogy DR egyhamar elhagyná a RB-t, Jól érzi itt magát, és a kocsi is egyre versenyképesebb lesz. Már csak a a Renault-nak kellene végre élvonalbeli motort előállítania.

Azt írtad,hogy jó hír Vettelnek,hogy Ricsi marad az RB-nél.Ebből arra lehet következtetni,hogy Seb egy gyáva nyúl,aki attól retteg,hogy ismét Ricsi lesz a csapattársa.
Ez azért sértő és erre semmilyen bizonyíték nincs,csak rosszindulatú találgatások.Persze a sajtó és maga Ricsi is rájátszik erre.Nagyon ravasz a srác!Ha nemet mond,akkor is igent sugalmaz!Élete legjobb éve volt a 2014-es és szerintem azóta is ebből merít erőt,továbbra is Vettelt akarja legyőzni.Még a Race of Champions-ra is azért ment el,hogy Vettelt megverje.

Nem akart ő a Ferrarihoz menni és ők sem akarták szerződtetni.Jól jött ez a híresztelés a red bullos hosszabbítási tárgyalásán.Miért szerződne az örök vesztes(na jó ez túlzás) Ferrariba,mikor ott van neki Newey?

Utoljára módosítva: 2016. július 01. 13:26

Nigel
#10 Nigel 2016. július 01. 11:12  
Benhower:
Jaj te meg ez a te Vettel lenézésed... Lusta vagyok megkeresni de ha jól rémlik a tavalyi szingapúri nagydíjon kérdezték őket (ugye akkor voltak nagy csatában) hogy lennének-e újra csapattársak és Seb rögtön rávágta hogy persze szívesen, Ricci meg húzta a száját... Nem abból az évből kellene megítélni amikor saját maga toronymagasan leggyengébb évét teljesítette, és a csapat is az új titánt támogatta inkább. Nem hiába fél újra bevállalni Ricci, mert tudja hogy egy jobb passzban lévő Vettel valszeg megverné.


Miből szűrted le, hogy "lenézem" Vettelt ? Kicsit túlreagálod a dolgokat. Szó sincs semmiféle lenézésről, csupán megemlítettem, hogy ezidáig Ricciardo volt az egyedüli csapattárs, aki le tudta győzni őt. Ha ismét egy csapatban lennének, akkor kiegyenlített küzdelemre lehetne számítani.

De nem hiszem, hogy DR egyhamar elhagyná a RB-t, Jól érzi itt magát, és a kocsi is egyre versenyképesebb lesz. Már csak a a Renault-nak kellene végre élvonalbeli motort előállítania.

Utoljára módosítva: 2016. július 01. 11:28

Benhower
#9 Benhower 2016. július 01. 00:55  
Nigel:
Jó hír (?) Vettelnek : Ricciardo bejelentette, hogy 2018-ig marad a RB-nál. Úgyhogy a visszavágó egy ideig még biztosan várat magára.

Jaj te meg ez a te Vettel lenézésed... Lusta vagyok megkeresni de ha jól rémlik a tavalyi szingapúri nagydíjon kérdezték őket (ugye akkor voltak nagy csatában) hogy lennének-e újra csapattársak és Seb rögtön rávágta hogy persze szívesen, Ricci meg húzta a száját...
Nem abból az évből kellene megítélni amikor saját maga toronymagasan leggyengébb évét teljesítette, és a csapat is az új titánt támogatta inkább. Nem hiába fél újra bevállalni Ricci, mert tudja hogy egy jobb passzban lévő Vettel valszeg megverné.

SANI{Ó
#8 SANI{Ó 2016. június 30. 23:56  
Nigel:
Egyáltalán nem állt szándékomban bántani Vettelt, de nyilvánvalóan nyomot hagyott benne a 2014-es év. Ezt a szezont leszámítva még nem fordult elő, hogy valaki legyőzze őt csapaton belül. Ha választani lehet, akkor biztosan Kimit látná továbbra is szívesebben csapattársnak. Nincs ebben semmi kivetnivaló. Jó párost alkotnak, nagy a harmónia a csapaton belül, nem áskálódnak egymás ellen. A kapcsolatuk már-már baráti. Nem hiányzik ide más versenyző, Kimi is van elég jó. A visszavágóra pedig majd sor kerül később.

akkor sem a gizda győzte le, hanem a csapat és a technika....

SANI{Ó
#7 SANI{Ó 2016. június 30. 23:55  

már megint gizdázik...

albutr
#6 albutr 2016. június 30. 20:19  

nem hiszem hogy Ricciardo egyszer aFerrari versenyzője lesz.

Nigel
#5 Nigel 2016. június 30. 19:56  
guide:
Persze a beszari Vettel nem akarja csapattársnak Ricsit.Fúj de utálom ezt.Te is bedőlsz a sajtó kitalációinak.Most mondta,hogy nem is tárgyalt a Ferrarival.Így lehet egy embert rossz színben feltüntetni.Ha a Ferrari nem is akarja szerződtetni,az biztosan Vettelnek köszönhető.Mindegy hogy mi történik,Vettel a hibás.


Egyáltalán nem állt szándékomban bántani Vettelt, de nyilvánvalóan nyomot hagyott benne a 2014-es év. Ezt a szezont leszámítva még nem fordult elő, hogy valaki legyőzze őt csapaton belül.

Ha választani lehet, akkor biztosan Kimit látná továbbra is szívesebben csapattársnak. Nincs ebben semmi kivetnivaló. Jó párost alkotnak, nagy a harmónia a csapaton belül, nem áskálódnak egymás ellen.

A kapcsolatuk már-már baráti. Nem hiányzik ide más versenyző, Kimi is van elég jó. A visszavágóra pedig majd sor kerül később.

Utoljára módosítva: 2016. június 30. 20:44

guide
#4 guide 2016. június 30. 19:47  
Nigel:
Jó hír (?) Vettelnek : Ricciardo bejelentette, hogy 2018-ig marad a RB-nál. Úgyhogy a visszavágó egy ideig még biztosan várat magára.

Persze a beszari Vettel nem akarja csapattársnak Ricsit.Fúj de utálom ezt.Te is bedőlsz a sajtó kitalációinak.Most mondta,hogy nem is tárgyalt a Ferrarival.Így lehet egy embert rossz színben feltüntetni.Ha a Ferrari nem is akarja szerződtetni,az biztosan Vettelnek köszönhető.Mindegy hogy mi történik,Vettel a hibás.

Utoljára módosítva: 2016. június 30. 19:48

Nigel
#3 Nigel 2016. június 30. 19:13  
GreenHonda:
Féltem Verstappentől, ez a vártabbnál is keményebb lesz, és a soron következő két futamon ha erősebb lesz a holland a versenyen akkor az azt jelenti: 6 futam alapján,hogy nem is lesz nagyon esélye ellene.... kb mint Button a klasszisokhoz képest


Amíg jobb a kvalikon, annyira nem kell aggódnia. Nagyon jó az egykörös tempója, és amilyen nehéz a legtöbb pályán előzni, ez az ő malmára hajtja a vizet.

Verstappennek javulnia kell az időmérőkön, a rajtsorrend sok mindent meghatároz.

Utoljára módosítva: 2016. június 30. 19:16

Nigel
#2 Nigel 2016. június 30. 19:09  

Jó hír (?) Vettelnek : Ricciardo bejelentette, hogy 2018-ig marad a RB-nál. Úgyhogy a visszavágó egy ideig még biztosan várat magára.

Utoljára módosítva: 2016. június 30. 19:12

GreenHonda
#1 GreenHonda 2016. június 30. 15:12  

Féltem Verstappentől, ez a vártabbnál is keményebb lesz, és a soron következő két futamon ha erősebb lesz a holland a versenyen akkor az azt jelenti: 6 futam alapján,hogy nem is lesz nagyon esélye ellene.... kb mint Button a klasszisokhoz képest

Utoljára módosítva: 2016. június 30. 15:13FORMA-1 HÍREK

Danyiil Kvjat, glória

12016.10.22. 13:58

Wolff reagált Brawn kijelentésére

Nem haragszik a korábbi technikai igazgatóra

02016.10.22. 13:47

Vettelről lepereg a kritika

Montezemolo szerint a Ferrarinak nagyon is rá van szüksége