Ricciardo: Verstappen egy versenyguru!

írta: M4Sport
2016. augusztus 16. 16:54
FOTÓ: ©xpbimages.com

A Red Bull ausztrálja, Daniel Ricciardo igazi „versenygurunak” tartja csapattársát, Max Verstappent, aki véleménye szerint nemcsak tapasztaltabb, hanem sokkal jobban is ért a sportághoz, mint azt elsőre gondolnánk.

Verstappen az Orosz Nagydíj után került a bikások első számú alakulatához, ahol azonnal felvetette a harcot tapasztaltabb márkatársával, sőt az eddigi versenyeken több pontot szerzett a háromszoros futamgyőztesnél (Ricciardo nyolc futam alatt 97, míg a holland 102 egységet gyűjtött), aki ismét elismerően nyilatkozott róla. Persze azt is megemlítette, annyira azért nem jó kikapni tőle…

„Nem jó érzés kikapni egy ilyen fiatal pilótától” – kezdte Ricciardo. „Már látom, hogy bár nagyon fiatal, a versenyzés szempontjából roppant tapasztalt. Ha jól tudom, egész életében versenyzett, és annak ellenére, hogy még sokat kell tanulnia, a korához képest rengeteg rutinnal rendelkezik. Amikor a műszaki eligazításon vagyunk, és az autó adatairól beszél, néha azt sem tudom, miről van szó. Azt hiszem, egy kicsit olyan, mint egy versenyguru” – tette hozzá.

Bár a fiatal holland megnehezíti az életét, Ricciardo örül az új csapattárs érkezésének, elmondása szerint ugyanis mióta csatlakozott a Red Bullhoz, neki is keményebben kell hajtania, ez pedig mindenképpen pozitív, hiszen ő is fejlődhet pilótaként, noha lassan a rutinosabbak táborát fogja erősíteni, hiszen már 100 futamot teljesített a királykategóriában.

„Egy új szintet kell hoznom, mióta ő itt van. Amikor Danyiil (Kvjat) ült a másik autóban, mindig úgy éreztem, a csúcson vagyok, és olyan jól teljesítek, amilyen jól csak teljesíteni tudok, de aztán megérkezett Max. Elég nehéz ügy ez, mert eddig mindig azt hittem, elértem a saját határaimat. Az emberi test azonban érdekes, mert úgy tűnik, még van bennem. Úgy érzem, jól vezettem a szezon kezdete óta, de azóta folyamatosan motiváljuk egymást” – magyarázta.

Az ausztrál úgy érzi, a Verstappen elleni harc hevében több területen is sikerült új tapasztalatokat szereznie. „Nem jó, ha túl sokat vársz magadtól egy futam előtt. Például, ha arra számítasz, hogy az első kanyar után első leszel, de végül csak negyedikként fordulsz, és onnan lendületet veszítesz. Időre van szükséged, hogy kitisztítsd a fejed. A többiekhez hasonlóan a következő kanyarban is az imént elrontott féktávon agyalsz. Sok kis dolog van, amin lehet még javítani” – zárta gondolatát.

Oszd meg!

135 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

albutr
#135 albutr 2016. augusztus 18. 23:04  
Nigel:
Az már igaz. Egy évet adtak neki, nem vált be, ezért elköszöntek tőle. Addig csak borzolta a kedélyeket. A "kialszanak a labdák" és a "belement egészen MS fenekébe" sokaknál kiverte a biztosítékot.

Raikkönen-Kovalainen esete is vcces volt mikor Gabi szólt neki hogy ez isméltés,nem előzőtt Kimi kétszer.

Nigel
#134 Nigel 2016. augusztus 18. 22:56  
albutr:
Mezeynél mindenki jobb.


Az már igaz. Egy évet adtak neki, nem vált be, ezért elköszöntek tőle. Addig csak borzolta a kedélyeket. A "kialszanak a labdák" és a "belement egészen MS fenekébe" sokaknál kiverte a biztosítékot.

Utoljára módosítva: 2016. augusztus 18. 22:58

albutr
#133 albutr 2016. augusztus 18. 22:48  
Nigel:
Palik a vége felé már csak ökörködött, nem volt tisztelettel a nézők iránt. Túl nagy lett az arca. Kár érte, mert remek kommentátor volt. De azért így is eltöltött jó 20 évet sportközvetítéssel. Wéber precíz, felkészült és nagy tudású. Szujón viszont érződik, hogy nem igazán az F1 közvetítés az ő közege. Biztosan lennének nála jobbak, csak azok nem kapnak lehetőséget.

Mezeynél mindenki jobb.

Nigel
#132 Nigel 2016. augusztus 18. 17:16  
Balrog:
A másik oldalról viszont az internet nem csak nekik áll rendelkezésre, ezért sokkal jobban kell ügyelniük rá, hogy minden szempontból politikailag korrektek legyenek, mert a nézők nemtetszése nem csak hozzájuk, hanem pl. a műsor készítőihez is sokkal könnyebben visszajuthat. Meg a tényeket is sokkal kevésbé tudják felnagyítani/elferdíteni a show érdekében. Egyébként meg Palik utolsó évein pont az érződött, hogy ő nem igazán hajlandó változni. Érezhetően kiábrándult az F1-ből 2009 környékén és gyakorilatilag a közvetítés helyett Czollnert alázta, amiért érdeklődést mert mutatni a verseny iránt.


Palik a vége felé már csak ökörködött, nem volt tisztelettel a nézők iránt. Túl nagy lett az arca. Kár érte, mert remek kommentátor volt. De azért így is eltöltött jó 20 évet sportközvetítéssel.

Wéber precíz, felkészült és nagy tudású. Szujón viszont érződik, hogy nem igazán az F1 közvetítés az ő közege. Biztosan lennének nála jobbak, csak azok nem kapnak lehetőséget.

Utoljára módosítva: 2016. augusztus 18. 18:02

Balrog
#131 Balrog 2016. augusztus 18. 16:42  
Nigel:
Lehet, hogy megváltoztak az igények, de akik korábban sokra vitték, azok szerintem képesek lennének alkalmazkodni az új kor követelményeihez is. Nem várjuk el egyetlen kommentátortól sem, hogy mindent fejből, hibátlanul tudjon. A maiak dolgát jelentősen megkönnyíti az internet, ha esetleg valami nem jut azonnal az eszükbe, akkor annak utána tudnak nézni a neten, még a közvetítés folyamán. Ilyen lehetőség nem állt Palikék rendelkezésére, ez pedig mindenképp egy hendikep volt. A stíluson lehet változtatni, faragni, ha erre szükség van. A legfontosabb, hogy egy kommentátor oda tudja bilincselni a nézőket a képernyők elé, át tudja hidalni az unalmasabb szakaszokat is. Ebben pedig Palik mindig is az élen járt, holott sokszor úgy kellett végig közvetítenie másfél-két órás versenyeket, hogy talán már őt magát is az álmosság környékezte.

A másik oldalról viszont az internet nem csak nekik áll rendelkezésre, ezért sokkal jobban kell ügyelniük rá, hogy minden szempontból politikailag korrektek legyenek, mert a nézők nemtetszése nem csak hozzájuk, hanem pl. a műsor készítőihez is sokkal könnyebben visszajuthat. Meg a tényeket is sokkal kevésbé tudják felnagyítani/elferdíteni a show érdekében.

Egyébként meg Palik utolsó évein pont az érződött, hogy ő nem igazán hajlandó változni. Érezhetően kiábrándult az F1-ből 2009 környékén és gyakorilatilag a közvetítés helyett Czollnert alázta, amiért érdeklődést mert mutatni a verseny iránt.

Utoljára módosítva: 2016. augusztus 18. 16:43

Nigel
#130 Nigel 2016. augusztus 18. 16:08  
Balrog:
Meg kell hagyni, hogy Palik fényévekkel jobban tudta eladni ezt a sportágat nekünk nézőknek, mint a mai kommentátorok, bár ehhez nyilvánvalóan kellett az is, hogy akkoriban még a televíziózás legyen az elsődleges tömegszórakoztatási forma és sokkal kevésbé lehessen ellenőrizni az állításait (gondolok itt olyan megjegyzésekre, mint hogy a Hungaroring a világ legmodernebb versenypályája). De ott van példának Murray Walker, aki ma már a britek számára ugyanolyan legenda státuszba került, mint a nagy versenyzők és én magam is szeretem hallgatni a történeteit a régi idők F1-éről, neten több hosszú interjú elérhető vele a témában. De azt meg kell hagyni, hogy a legendává válásának egy fontos része éppen azok az elhíresült aranyköpések és tévedések voltak, amik szállóigévé váltak az idők során és ma már a kommentátorokkal szemben is annyival magasabbra került a mérce, hogy szerintem a jelen F1-e mellett már az ő stílusát se tolerálná a legtöbb néző. És szerintem ugyanez igaz Palik Lacira is.


Lehet, hogy megváltoztak az igények, de akik korábban sokra vitték, azok szerintem képesek lennének alkalmazkodni az új kor követelményeihez is. Nem várjuk el egyetlen kommentátortól sem, hogy mindent fejből, hibátlanul tudjon.

A maiak dolgát jelentősen megkönnyíti az internet, ha esetleg valami nem jut azonnal az eszükbe, akkor annak utána tudnak nézni a neten, még a közvetítés folyamán. Ilyen lehetőség nem állt Palikék rendelkezésére, ez pedig mindenképp egy hendikep volt.

A stíluson lehet változtatni, faragni, ha erre szükség van. A legfontosabb, hogy egy kommentátor oda tudja bilincselni a nézőket a képernyők elé, át tudja hidalni az unalmasabb szakaszokat is. Ebben pedig Palik mindig is az élen járt, holott sokszor úgy kellett végig közvetítenie másfél-két órás versenyeket, hogy talán már őt magát is az álmosság környékezte.

Utoljára módosítva: 2016. augusztus 18. 17:21

Balrog
#129 Balrog 2016. augusztus 18. 15:48  
Nigel:
Ha hallottad volna őt még fénykorában közvetíteni, akkor inkább csak pozitív emlékeid lennének róla. Tény, hogy a kommentátori ténykedésének utolsó éveiben kissé elszaladt vele a ló, sok mindent megengedett magának, ami nem való egy F1 közvetítésbe. De azt megelőzően nem egyszer kommentált futamokat teljesen egyedül, és kifejezetten élvezetesen, nívósan tette ezt. 1989-től kezdve közvetített versenyeket, kisebb megszakításokkal, és rendszeresen vezette a Telesport adásait is. Nem volt panasz a munkájára. Palikot anno sokan kedvelték, hihetetlen népszerűségre tett szert az egész országban. Szujóról ez nem mondható el. Az F1-es közvetítései komoly kívánnivalót hagynak maguk után. Még szerencse, hogy ott van mellette Wéber, aki viszont tényleg érti a dolgát.

Meg kell hagyni, hogy Palik fényévekkel jobban tudta eladni ezt a sportágat nekünk nézőknek, mint a mai kommentátorok, bár ehhez nyilvánvalóan kellett az is, hogy akkoriban még a televíziózás legyen az elsődleges tömegszórakoztatási forma és sokkal kevésbé lehessen ellenőrizni az állításait (gondolok itt olyan megjegyzésekre, mint hogy a Hungaroring a világ legmodernebb versenypályája).

De ott van példának Murray Walker, aki ma már a britek számára ugyanolyan legenda státuszba került, mint a nagy versenyzők és én magam is szeretem hallgatni a történeteit a régi idők F1-éről, neten több hosszú interjú elérhető vele a témában. De azt meg kell hagyni, hogy a legendává válásának egy fontos része éppen azok az elhíresült aranyköpések és tévedések voltak, amik szállóigévé váltak az idők során és ma már a kommentátorokkal szemben is annyival magasabbra került a mérce, hogy szerintem a jelen F1-e mellett már az ő stílusát se tolerálná a legtöbb néző. És szerintem ugyanez igaz Palik Lacira is.

Nigel
#128 Nigel 2016. augusztus 18. 14:42  
Lombardo:
Tényleg elég furcsa, hogy a mai napig vannak, akiknek hiányzik a ’mérjük le a fejed Gyulám’, meg azt hiszed te vagy David Coulthard Gyulám’ az f1-es közvetítésekből. Amúgy nekem van olyan érzésem, hogy fog ő még f1-et közvetíteni, sajnos vannak erre utaló jelek. (TV2-nél zajló történések) Mindegy, erre ne is gondoljunk.


Ha hallottad volna őt még fénykorában közvetíteni, akkor inkább csak pozitív emlékeid lennének róla. Tény, hogy a kommentátori ténykedésének utolsó éveiben kissé elszaladt vele a ló, sok mindent megengedett magának, ami nem való egy F1 közvetítésbe.

De azt megelőzően nem egyszer kommentált futamokat teljesen egyedül, és kifejezetten élvezetesen, nívósan tette ezt. 1989-től kezdve közvetített versenyeket, kisebb megszakításokkal, és rendszeresen vezette a Telesport adásait is. Nem volt panasz a munkájára.

Palikot anno sokan kedvelték, hihetetlen népszerűségre tett szert az egész országban. Szujóról ez nem mondható el. Az F1-es közvetítései komoly kívánnivalót hagynak maguk után. Még szerencse, hogy ott van mellette Wéber, aki viszont tényleg érti a dolgát.

Utoljára módosítva: 2016. augusztus 18. 14:59

F1890
#127 F1890 2016. augusztus 18. 12:35  

Hat igen sokat elmond az akkori f1 szepsegerolh kellett egy borozgato idiota h feldobja az akkori dogunalnat :P

G0007
#126 G0007 2016. augusztus 18. 12:21  
Lombardo:
Tényleg elég furcsa, hogy a mai napig vannak, akiknek hiányzik a ’mérjük le a fejed Gyulám’, meg azt hiszed te vagy David Coulthard Gyulám’ az f1-es közvetítésekből. Amúgy nekem van olyan érzésem, hogy fog ő még f1-et közvetíteni, sajnos vannak erre utaló jelek. (TV2-nél zajló történések) Mindegy, erre ne is gondoljunk.

legalább feldobja ezt az unalmas sz*rt

Lombardo
#125 Lombardo 2016. augusztus 18. 12:06  
Zasalamel:
Az is furcsa h a 100 db aranyköpéseiből, amiket könnyedén megtalálsz youtube-n, neked csak ez a kettő maradt meg.

Őszintén szólva nekem az elgügyögött ’hehohhohhehehaha, essé máááá’, ’jön apuci’, és ’agyament módon versenyszemélygépjárműközlekedik’ satöbbik sem különösebben hiányoznak az f1-ből.

Ez nem színvonal, hanem idiotizmus, akkor is ha néha egyébként valóban lehetett rajta röhögni, ahogy a legigénytelenebb, gagyi szar vígjátékon is fel lehet röhögni néha. Az infantilis humornak is megvan a helye, Horti Gábor is tök jó volt múltkor 3 sör után a strandfoci meccsen, de azért egy foci vb-n már inkább ne..

De amúgy a legjelentősebb sporteseményekett is lehet humorral közvetíteni úgy, hogy nincs benned az az érzés, hogy ezzel a szinttel téged aláznak meg, lásd pl Hajdú B. Hasonlítsd őt össze Palik ’jön apucijával.’

Utoljára módosítva: 2016. augusztus 18. 12:15

Zasalamel
#124 Zasalamel 2016. augusztus 18. 11:09  
Lombardo:
Tényleg elég furcsa, hogy a mai napig vannak, akiknek hiányzik a ’mérjük le a fejed Gyulám’, meg azt hiszed te vagy David Coulthard Gyulám’ az f1-es közvetítésekből. Amúgy nekem van olyan érzésem, hogy fog ő még f1-et közvetíteni, sajnos vannak erre utaló jelek. (TV2-nél zajló történések) Mindegy, erre ne is gondoljunk.

Az is furcsa h a 100 db aranyköpéseiből, amiket könnyedén megtalálsz youtube-n, neked csak ez a kettő maradt meg.

Utoljára módosítva: 2016. augusztus 18. 11:10

G0007
#123 G0007 2016. augusztus 18. 10:06  
Nigel:
Beleszeretett a tojásfociba. Nem vagyok igazán nagy fan, de egy-két közvetítésbe azért belenézek. A Super Bowl-t is próbálom élőben, sokszor embertelen időben megnézni. Felvételről már nem az igazi. Ahogy megfigyeltem, nagyon belejött az ami foci közvetítésekbe, és ami a legfőbb, a szívéhez is nőtt a sport, nem csak azért közvetíti, mert megfizetik, hanem mert komolyan felkeltette az érdeklődését. Már az NFL történelmében is eléggé otthon van, folyamatosan tanul, nagyon felkészült kommentátor benyomását kelti..

https://www.youtube.com/watch?v=GoPfaGO7CBU

így tolja:)

Lombardo
#122 Lombardo 2016. augusztus 18. 09:46  
aw123:
Az ido megszepiti tipikus esete. Emlekszem meg az idokre mikor peticiok jelentek meg, weboldalak szulettek, csak azzal a cellal, hogy tunjon mar el! No mindegy, a lenyeg, hogy a legtobb embernek maximum az itt jelenlevok kuzol jok az emlekei.

Tényleg elég furcsa, hogy a mai napig vannak, akiknek hiányzik a ’mérjük le a fejed Gyulám’, meg azt hiszed te vagy David Coulthard Gyulám’ az f1-es közvetítésekből.

Amúgy nekem van olyan érzésem, hogy fog ő még f1-et közvetíteni, sajnos vannak erre utaló jelek. (TV2-nél zajló történések) Mindegy, erre ne is gondoljunk.

aw123
#121 aw123 2016. augusztus 18. 07:13  
fist1:
Már akinek, legtöbb embernek jók róla az emlékei.

Az ido megszepiti tipikus esete. Emlekszem meg az idokre mikor peticiok jelentek meg, weboldalak szulettek, csak azzal a cellal, hogy tunjon mar el! No mindegy, a lenyeg, hogy a legtobb embernek maximum az itt jelenlevok kuzol jok az emlekei.

BP05
#120 BP05 2016. augusztus 17. 23:21  
F1890:
na most nincs rá bizonyítékod h olyanok lennének ergó max feltételezheted. én is csak feltételezem verstappenről. alonso simán bepróbálkozott volna utolsó 10 körben petrov ellen h kibassza, de nem tette. pedig sztem elnézték volna a ferrari logo miatt neki a bírák h bekockáztat 20 méterről egy előzést. alonso sokszor volt 2. nem hiszem h ptkánykodna. igazából ő a maga módján sportszerű

Amíg nem voltak olyan helyzetben addig arra sincs bizonyíték hogy nem tennék meg.
Hagyjuk már Petrovot, tény hogy próbálkoznia kellett volna ellene is hisz nem volt veszteni valója de nem Petrov volt a VB ellenfele, és nem is csak őt kellett megelőznie a VB-ért sem, ezért nem mert kockáztatni egy kiesést de ez még nem jelenti azt hogy a VB riválisa ellen se tette volna meg.

Igen volt 2. csak nem ilyen szitukban dőlt el. Hát én meg nem csak hogy hiszem de fogadní is mernék rá. Ja az amíg nem a VB a tét, és nem a közvetlen riválisáról van szó. Példának okáért ott van a Hamiltonos feltartás 07-ből az is marha sportszerű volt mi? Pedig ott még csak a szezon közepe volt, nem pedig egy utolsó lehetőség a VB címszerzésre.

Részemről ennyi lenne és mindaddig amíg ilyen szitu nem lesz addig biztosat úgysem tudhatunk szóval majd ha lesz aztán visszatérhetünk a témára.

F1890
#119 F1890 2016. augusztus 17. 22:54  
BP05:
Azt tudom, azért mondom hogy ha olyan helyzet lett volna hogy csak őt kellett volna megelőznie. Mivel nem csak Petrovon múlt a VB cím sorsa így valószínűleg nem merte megkockáztatni a kiesést. Nem olyan? Aha persze, hisz Alonso a sportszerűség mintapéldánya :D Én meg arra az esetre már nem látok mentséget, akármekkora szivatásban is volt része ez nálam nem mentség arra főleg hogy nem is volt rákényszerülve. De persze mindenkinek szive joga ezt eldönteni. Majd ha valamelyikük kerül ilyen helyzetbe és nem teszi meg, akkor majd elhiszem hogy ő nem tenné meg addig viszont könnyű azt mondani hogy nem amíg nem kerülnek olyan helyzetbe hogy amiért egy egész éven át szenvedtek sőt rosszabb esetben amiért egy egész életen át szenvedtek, azt csak úgy veszni hagyják tudva azt hogy lehet hogy soha többé mégcsak esélyük sem lesz arra hogy VB-k legyenek. Nekem kétségem sincs afelől hogy minden győztes alkat megtenné. Mondjuk így hogy már VB-k így Button meg Kimi már szerintem se, de ha nem lennének azok és egy ilyen szituba kerültek volna szerintem ők is simán megtették volna. Hamilton így hogy lassan 4x VB már talán nem tenné meg de ha csak 1-2x lenne vagy annyi se akkor szerintem simán megtenné ő is, Alonso pedig még most is megtenné ha olyan szituba kerülne főleg hogy már mióta vágyik egy újabb VB címre.

na most nincs rá bizonyítékod h olyanok lennének ergó max feltételezheted. én is csak feltételezem verstappenről. alonso simán bepróbálkozott volna utolsó 10 körben petrov ellen h kibassza, de nem tette. pedig sztem elnézték volna a ferrari logo miatt neki a bírák h bekockáztat 20 méterről egy előzést.

alonso sokszor volt 2. nem hiszem h ptkánykodna. igazából ő a maga módján sportszerű

BP05
#118 BP05 2016. augusztus 17. 22:45  
F1890:
egyrészt alonso ha vettel mögött van akkor neki jó az a hely. 2. petrovot sem próbálta kilökni finoman vagy bevetődni mindegy mindegy alapon. sztem ő nem olyan. senna meg nem mondom azt h jó volt amit csinált, hanem megtudom érteni h akkora szopatás után amit kapott 89-ben (prosttól, aztán balestrétől majd rajtrács csere) h így bntette meg prostot. kölcsönkenyér alapon. de ha megnézed a felvételeket nem padlóval ment , mert ott volt prost mellett az autója tehát igazából "versenybaleset", ha nem mondja ki h szándékos volt. button kimi tuti nem tenné meg, és sztem hamilton alonso sem. verstappenben látom ezt a fajta veszélyt h képes a patkánykodásra

Azt tudom, azért mondom hogy ha olyan helyzet lett volna hogy csak őt kellett volna megelőznie. Mivel nem csak Petrovon múlt a VB cím sorsa így valószínűleg nem merte megkockáztatni a kiesést. Nem olyan? Aha persze, hisz Alonso a sportszerűség mintapéldánya :D

Én meg arra az esetre már nem látok mentséget, akármekkora szivatásban is volt része ez nálam nem mentség arra főleg hogy nem is volt rákényszerülve. De persze mindenkinek szive joga ezt eldönteni.


Majd ha valamelyikük kerül ilyen helyzetbe és nem teszi meg, akkor majd elhiszem hogy ő nem tenné meg addig viszont könnyű azt mondani hogy nem amíg nem kerülnek olyan helyzetbe hogy amiért egy egész éven át szenvedtek sőt rosszabb esetben amiért egy egész életen át szenvedtek, azt csak úgy veszni hagyják tudva azt hogy lehet hogy soha többé mégcsak esélyük sem lesz arra hogy VB-k legyenek. Nekem kétségem sincs afelől hogy minden győztes alkat megtenné.
Mondjuk így hogy már VB-k így Button meg Kimi már szerintem se, de ha nem lennének azok és egy ilyen szituba kerültek volna szerintem ők is simán megtették volna. Hamilton így hogy lassan 4x VB már talán nem tenné meg de ha csak 1-2x lenne vagy annyi se akkor szerintem simán megtenné ő is, Alonso pedig még most is megtenné ha olyan szituba kerülne főleg hogy már mióta vágyik egy újabb VB címre.

fist1
#117 fist1 2016. augusztus 17. 22:41  
aw123:
Palik egy igazi dilettans senkihazi vadbarom volt, mar bocsanat. Csokoskent csucsult a szekeben, evtizedekig mergezte a forma 1et, alig lehetett kiebrudalni, de vegre csak sikerult. Zsebemben kinyilik az AK, ha csak meghallom a gugyogo hangjat. Szamtalan korai F1 es futamot tett nezhetetlenne.

Már akinek, legtöbb embernek jók róla az emlékei.

F1890
#116 F1890 2016. augusztus 17. 22:11  
BP05:
Én nem helyeslem az ilyen sportszerűtlen húzásokat(MSC esetében sem), viszont meg tudom érteni és el tudom fogadni hogy egy kilátástalan helyzetben de csakis abban a józan ész felett végül nyer a győzni akarás és utolsó lehetőségként ezt is meglépik főleg amíg nem valami életveszélyes kamikaze manőverrel próbálkoznak a másik ellen. Nálam épp ezért Senna 90-es Suzukai manővere a legdurvább és számomra az már a nem elfogadható kategória, mert egyrészt iszonyat nagy felelőtlenség és életveszélyes volt full gázon belerongyolni a csurig töltött kocsiba úgy hogy a komplett mezőny jött mögöttük, másrészt pedig nem volt se kényszerhelyzetben sem rászorulva mivel vezette a VB-t, és még volt hátra 1 futam de ő inkább a biztosra akart menni. Szerintem Verstappen simán megtenné, de szerintem ne legyen kétséged afelől hogy akik nem csak azért vannak ott hogy meglegyen a létszám és elautózgassanak, azok mindegyike megtenné ezt ha olyan kilátástalan helyzetbe kerülnének amiben csak ezzel lehetne esélyük nyerni főleg akkor ha még nem is VB-k de már évek óta próbálkoznak sikertelenül. Szerinted Alonso nem tette volna meg ha pl. nem Petrovot hanem csak Vettelt kellett volna megelőznie a VB-ért? Bármibe le merem fogadni hogy ha olyan szituba kerültek volna és ezen múlt volna a VB címük akkor még az olyan jófiúk is megtették volna mint Button vagy Kimi hát még a többiek mint pl. Hamilton, Alonso, Vettel, Rosberg, Ricciardo stb..

egyrészt alonso ha vettel mögött van akkor neki jó az a hely. 2. petrovot sem próbálta kilökni finoman vagy bevetődni mindegy mindegy alapon. sztem ő nem olyan.

senna meg nem mondom azt h jó volt amit csinált, hanem megtudom érteni h akkora szopatás után amit kapott 89-ben (prosttól, aztán balestrétől majd rajtrács csere) h így bntette meg prostot. kölcsönkenyér alapon. de ha megnézed a felvételeket nem padlóval ment , mert ott volt prost mellett az autója tehát igazából "versenybaleset", ha nem mondja ki h szándékos volt.

button kimi tuti nem tenné meg, és sztem hamilton alonso sem. verstappenben látom ezt a fajta veszélyt h képes a patkánykodásra

aw123
#115 aw123 2016. augusztus 17. 22:11  

Palik egy igazi dilettans senkihazi vadbarom volt, mar bocsanat. Csokoskent csucsult a szekeben, evtizedekig mergezte a forma 1et, alig lehetett kiebrudalni, de vegre csak sikerult. Zsebemben kinyilik az AK, ha csak meghallom a gugyogo hangjat. Szamtalan korai F1 es futamot tett nezhetetlenne.

Nigel
#114 Nigel 2016. augusztus 17. 21:48  
albutr:
Hajdúnak a legjobb ez itt Magyarország itt a Király nem nyit kaput!Zárva tartunk kérem.


Szokásává vált, hogy megereszt néhány poént. Nagyon ért ehhez. Sokoldalú, szakértő kommentátor, élmény hallgatni a közvetítéseit. A lelkesedése nem ismer határokat, ami szintén egy fontos szempont. Elsősorban a foci a szakterülete, de gyorsan tud alkalmazkodni, szinte bármely sportág eseményeit képes lenne élvezetesen közvetíteni.

Utoljára módosítva: 2016. augusztus 17. 21:55

BP05
#113 BP05 2016. augusztus 17. 21:22  
F1890:
Verstappen paratlan talentum. Sem fangio sem clark sem laude sem msc sem senna nem nezett youtubeon onboaed felveteleket h jobba tokeletesebbe valjanak. Kedvelem a sracot de felek h o is olyan lesz aki nem bir vesziteni es vesztett helyzetben "veletlenul" kibassza a masikat. De ne legyen igazam. A fektavokon valo mozgas miatt gondolom h hajlamos lehet erre

Én nem helyeslem az ilyen sportszerűtlen húzásokat(MSC esetében sem), viszont meg tudom érteni és el tudom fogadni hogy egy kilátástalan helyzetben de csakis abban a józan ész felett végül nyer a győzni akarás és utolsó lehetőségként ezt is meglépik főleg amíg nem valami életveszélyes kamikaze manőverrel próbálkoznak a másik ellen.
Nálam épp ezért Senna 90-es Suzukai manővere a legdurvább és számomra az már a nem elfogadható kategória, mert egyrészt iszonyat nagy felelőtlenség és életveszélyes volt full gázon belerongyolni a csurig töltött kocsiba úgy hogy a komplett mezőny jött mögöttük, másrészt pedig nem volt se kényszerhelyzetben sem rászorulva mivel vezette a VB-t, és még volt hátra 1 futam de ő inkább a biztosra akart menni.

Szerintem Verstappen simán megtenné, de szerintem ne legyen kétséged afelől hogy akik nem csak azért vannak ott hogy meglegyen a létszám és elautózgassanak, azok mindegyike megtenné ezt ha olyan kilátástalan helyzetbe kerülnének amiben csak ezzel lehetne esélyük nyerni főleg akkor ha még nem is VB-k de már évek óta próbálkoznak sikertelenül. Szerinted Alonso nem tette volna meg ha pl. nem Petrovot hanem csak Vettelt kellett volna megelőznie a VB-ért? Bármibe le merem fogadni hogy ha olyan szituba kerültek volna és ezen múlt volna a VB címük akkor még az olyan jófiúk is megtették volna mint Button vagy Kimi hát még a többiek mint pl. Hamilton, Alonso, Vettel, Rosberg, Ricciardo stb..

albutr
#112 albutr 2016. augusztus 17. 20:51  
Nigel:
Én sem vagyok kibékülve vele, szerintem nem alkalmas erre a posztra. Mindenki kedvelte és mindenki örült, amikor előléptették kommentátorrá. Aztán kiderült, hogy ez nem fekszik neki annyira, mint a kiküldött tudósítói szerep. Mondjuk, F1-et közvetíteni nem egy könnyű feladat, néhány emberkének már beletört a bicskája. Nehéz felkészülni rá és némi szaktudást is igényel. Anno még Knézy Jenő is közvetített. Kanadában volt a futam, és rendre ütköztek a falnak a világbajnokok, Amikor MS volt soron, Knézy alig reagált, mint aki fejben teljesen máshol van. Alig emelte fel a hangját, mintha semmi rendkívüli nem történt volna. Egy "Hoppát" azért megeresztett, aztán hosszú mp-ekig semmi, nem állt a feladata magaslatán. Pedig egyébként kitűnő kommentátor volt, mégha az F1 nem is volt a szakterülete : https://www.youtube.com/watch?v=43gL8YrPI3s Hajdú B. Istvánnak már legendássá váltak az aranyköpései. A "soha nem hittem volna, hogy tizenhárom fürdőgatyás férfitól még elsírom magamat" az egyik ilyen. Érdekesen, színesen, színvonalasan közvetít, a legjobb a jelenlegi "mezőnyben". Egy kis gyúrással még F1-re is alkalmas lehetne. De nem hiszem, hogy ez a vágyálma. Ha érkezne is felkérés, inkább maradna a focinál.

Hajdúnak a legjobb ez itt Magyarország itt a Király nem nyit kaput!Zárva tartunk kérem.

Nigel
#111 Nigel 2016. augusztus 17. 20:14  
G0007:
ő az nfl-t tolja szerencsére.

Beleszeretett a tojásfociba. Nem vagyok igazán nagy fan, de egy-két közvetítésbe azért belenézek. A Super Bowl-t is próbálom élőben, sokszor embertelen időben megnézni. Felvételről már nem az igazi.

Ahogy megfigyeltem, nagyon belejött az ami foci közvetítésekbe, és ami a legfőbb, a szívéhez is nőtt a sport, nem csak azért közvetíti, mert megfizetik, hanem mert komolyan felkeltette az érdeklődését.

Már az NFL történelmében is eléggé otthon van, folyamatosan tanul, nagyon felkészült kommentátor benyomását kelti..

Utoljára módosítva: 2016. augusztus 17. 20:20

G0007
#110 G0007 2016. augusztus 17. 20:03  
albutr:
kár hogy Faragó Ricsi nincs ott Hajdú mellett még ő az aki mégjó.

ő az nfl-t tolja szerencsére.

kimar
#109 kimar 2016. augusztus 17. 20:02  

Fair és a nem fair dolgokhoz visszatérve- Ez az olimpiai boxmeccs az orosz és az kazah között, amit az orosz nyert, amit mindenki vitát csak a bírók nem.
A megfelelő eljárás az lenne, ha az orosz lemondana a címről és átadná azt a kazahnak.
Egy ilyen negatív dologból egycsapásra pozitív dolog kerekedik ki, akik megszívják, azok a bírók, meg is érdemlik. Az orosz bukott volna egy aranyat, na őt fél Oroszország megkövezné a másik fele meg büszke lenne rá a (normálisabbak), a világ minden többi részén meg elismernék.
A fociban is ez az undorító színészkedések, mindkét fél felelős, bírók játékosok egyaránt.
Ha nem lenne egy kamera a pályán se érteném, mért értékelik le saját magukat a játékosok, hogy csak "csalással" képesek győzni, lelkük rajta, de mindenki látja őket mit csinálnak.

Nigel
#108 Nigel 2016. augusztus 17. 19:45  
andrea1:
Hát nem tudom, szerintem bármilyen helyzetében a f1-ben elfogadhatatlan ami művel, ezt a.mostani melojat nagyon jól tudja csinálni, hogy a stúdióban ül, mondja a híreket. Közel nincs akkora hattertudasa a f1-hez mint mondjuk Hajdu b-nek a vízilabdához és még júniusban volt egy interjú vele, hogy mivel idén kapta meg ezt a sportágat, nagyon sokat kellett tanulnia és az Eb ideje alatt két focimeccs között erre készült, nézegette a vízilabda meccseket, amikor hazajott akkor a valógatott félkészulesi meccseinel volt jelen. Nem figyel oda szujo, elmondja más szövegkornyezetbe azt amit weber 1 másodperccel előtte elmondott, nah és az összeesküvés elméletei brazil szappanopera szint..... A többi huzasarol nem.is beszélve amit lejátszót anno Twitterrn,Facebookon vagy aulz idei bevonulason a ringen.. Sajnálom hogy erre a sportágra nem.jutott egy Szabó Gábor vagy Hajdú B szintű kommentator :(


Én sem vagyok kibékülve vele, szerintem nem alkalmas erre a posztra. Mindenki kedvelte és mindenki örült, amikor előléptették kommentátorrá. Aztán kiderült, hogy ez nem fekszik neki annyira, mint a kiküldött tudósítói szerep. Mondjuk, F1-et közvetíteni nem egy könnyű feladat, néhány emberkének már beletört a bicskája. Nehéz felkészülni rá és némi szaktudást is igényel.

Anno még Knézy Jenő is közvetített. Kanadában volt a futam, és rendre ütköztek a falnak a világbajnokok, Amikor MS volt soron, Knézy alig reagált, mint aki fejben teljesen máshol van. Alig emelte fel a hangját, mintha semmi rendkívüli nem történt volna. Egy "Hoppát" azért megeresztett, aztán hosszú mp-ekig semmi, nem állt a feladata magaslatán. Pedig egyébként kitűnő kommentátor volt, mégha az F1 nem is volt a szakterülete :

https://www.youtube.com/watch?v=43gL8YrPI3s

Hajdú B. Istvánnak már legendássá váltak az aranyköpései. A "soha nem hittem volna, hogy tizenhárom fürdőgatyás férfitól még elsírom magamat" az egyik ilyen. Érdekesen, színesen, színvonalasan közvetít, a legjobb a jelenlegi "mezőnyben". Egy kis gyúrással még F1-re is alkalmas lehetne. De nem hiszem, hogy ez a vágyálma. Ha érkezne is felkérés, inkább maradna a focinál.

Utoljára módosítva: 2016. augusztus 17. 20:02

G0007
#107 G0007 2016. augusztus 17. 19:17  
Zasalamel:
"A Nemzetközi Ökölvívó Szövetség (AIBA) több bírót és pontozót is kizárt a további mérkőzésekről, miután felülvizsgálta az eddigi ítéleteket a riói olimpián." Igaz h ez csak az ökölvívó, de ennyit arról h ha vmit nem vesz észre a bíró akkor szabályos.

tyűha és aki megszívta a hibás birói döntést az mit kapott? semmitse.

na ennyit arról hogy csak az szabálytalan amit a bíró annak ítél

albutr
#106 albutr 2016. augusztus 17. 18:46  
F1890:
Mellesleg m4en ott van hajdu b akinek megfelelo hanglejtese van megfelelo humora megfelelo beszolasai velemenye es tudja mikor kellfelemelni a hangjat erzelmes a csavo es az unalmat is kitudja tolteni. Egyszeruen verprofi a srac. Nagyon sokat hozzatesz az o hangja egy focihoz szvsz

kár hogy Faragó Ricsi nincs ott Hajdú mellett még ő az aki mégjó.

andrea1
#105 andrea1 2016. augusztus 17. 18:46  
Nigel:
Nézd, szívesen elfogadnám Szujót, nem is tűnne fel annyira, hogy mit mond, csak lássunk már végre valami versengést is. Mert évek óta ennek hiányával küszködik az F1. Ilyenkor persze, hogy nagyobb figyelmet kapnak a kommentátorok, nekik kell pótolniuk azt a szórakoztatást, amit a versenyektől nem kapunk meg, így fokozott figyelem és felelősség hárul rájuk.. Szóval a legnagyobb probléma a F1 lagymatagságával van, minden egyéb csak másodlagos.

Hát nem tudom, szerintem bármilyen helyzetében a f1-ben elfogadhatatlan ami művel, ezt a.mostani melojat nagyon jól tudja csinálni, hogy a stúdióban ül, mondja a híreket. Közel nincs akkora hattertudasa a f1-hez mint mondjuk Hajdu b-nek a vízilabdához és még júniusban volt egy interjú vele, hogy mivel idén kapta meg ezt a sportágat, nagyon sokat kellett tanulnia és az Eb ideje alatt két focimeccs között erre készült, nézegette a vízilabda meccseket, amikor hazajott akkor a valógatott félkészulesi meccseinel volt jelen. Nem figyel oda szujo, elmondja más szövegkornyezetbe azt amit weber 1 másodperccel előtte elmondott, nah és az összeesküvés elméletei brazil szappanopera szint.....
A többi huzasarol nem.is beszélve amit lejátszót anno Twitterrn,Facebookon vagy aulz idei bevonulason a ringen..

Sajnálom hogy erre a sportágra nem.jutott egy Szabó Gábor vagy Hajdú B szintű kommentator :(

Zasalamel
#104 Zasalamel 2016. augusztus 17. 18:28  

"A Nemzetközi Ökölvívó Szövetség (AIBA) több bírót és pontozót is kizárt a további mérkőzésekről, miután felülvizsgálta az eddigi ítéleteket a riói olimpián."

Igaz h ez csak az ökölvívó, de ennyit arról h ha vmit nem vesz észre a bíró akkor szabályos.

G0007
#103 G0007 2016. augusztus 17. 18:01  
Lombardo:
Palik volt az F1 Horti Gábora. Vicces, meg lehet idézni 10 év múlva is, de ettől még szar abban, amit csinál. Horti is tök jó kommentátor egy strandfoci meccsen (múltkor néztem), de egy foci vb-re már nem lehetne kiküldeni. Ugyanez van Palikkal. Mai szemmel visszanézve megrázóak az akkori közvetítései. Szujó nagyságrendekkel profibb és jobb, mint Palik bármikor is volt.

Horti az a proliknak szól. félreértés ne essék panelguru vagyok énis, de hát na. az ő stílusa az ilyen , akiknek ez a célközönzésge. olyan szintű adóba mint az állami tv vagy egy országos kereskedelmi ő nem fér be így ezzel az imázzsal hogy "hóhóhóó zsoga boníítóóóó airr sanyiiii ""

nagy flash a csávó, vevő is vagyok rád, de túl proliba küldi , és bármikor ott lebeghet az ortt bünti a tv felett ahol közvetít mert véletlen benyög valami olyat amit nem kéne és jön a botrány amit meglovagol a konkurencia.

.

Utoljára módosítva: 2016. augusztus 17. 18:10

G0007
#102 G0007 2016. augusztus 17. 17:58  
F1890:
Mellesleg m4en ott van hajdu b akinek megfelelo hanglejtese van megfelelo humora megfelelo beszolasai velemenye es tudja mikor kellfelemelni a hangjat erzelmes a csavo es az unalmat is kitudja tolteni. Egyszeruen verprofi a srac. Nagyon sokat hozzatesz az o hangja egy focihoz szvsz

Hajdú jelenleg magyarország legjobb és legkeresettebb kommentátora. és az évek alatt már felfeljlődött arra a szintre hogy érzi mikor kell benyögni valami búrkolt, g únyos , vicces megjegyzést is, amellett hogy sokszor beveti az adatokat is de azt is pont jókor , és a megfelelő infót. régen erre képtelen volt , de ma már teljes mértékben rátalált a saját stílusára és vevő rá a nép. ő mondjuk még az f1et is le tudná, úgy vezényelni ahogy azt kell mert azon a szinten van, hogy pár hét alatt felkészül olyan szintre hogy utána le tudja hozni a dolgot. Forma-1 viszont páros műfaj , nem egy kommentátoros így ha megkapná Wébert aki ki tudja javítani vagy csak elvégezni a maga dolgát mellette is akkor tiptop páros lehetnének.

más kérdés, hogy szerintem ő annyira az foci hangja lett, hogy nem szívesen szednék ki ebből a szerepből , sőt lehet ennek tudatában, el sem vállalná, mert túl sok energiáját foglalja le a foci és teljes egészében azt nem hagyná ott mert imádja.

Nigel
#101 Nigel 2016. augusztus 17. 17:56  
F1890:
Mellesleg m4en ott van hajdu b akinek megfelelo hanglejtese van megfelelo humora megfelelo beszolasai velemenye es tudja mikor kellfelemelni a hangjat erzelmes a csavo es az unalmat is kitudja tolteni. Egyszeruen verprofi a srac. Nagyon sokat hozzatesz az o hangja egy focihoz szvsz


Hajdú B. egy adu ász. Ugyanúgy el tud közvetíteni egy labdarúgó világbajnoki döntőt, mint egy vízilabda finálét. Meg tudja találni a megfelelő egyensúlyt a humor és a színvonalasság között, lehet nevetni a poénjain. Laza, egyáltalán nem erőltetett. Erre a szakmára született, a vérében van.

Utoljára módosítva: 2016. augusztus 17. 17:57

F1890
#100 F1890 2016. augusztus 17. 17:49  

Mellesleg m4en ott van hajdu b akinek megfelelo hanglejtese van megfelelo humora megfelelo beszolasai velemenye es tudja mikor kellfelemelni a hangjat erzelmes a csavo es az unalmat is kitudja tolteni. Egyszeruen verprofi a srac. Nagyon sokat hozzatesz az o hangja egy focihoz szvsz

G0007
#99 G0007 2016. augusztus 17. 17:48  
Lombardo:
Palik volt az F1 Horti Gábora. Vicces, meg lehet idézni 10 év múlva is, de ettől még szar abban, amit csinál. Horti is tök jó kommentátor egy strandfoci meccsen (múltkor néztem), de egy foci vb-re már nem lehetne kiküldeni. Ugyanez van Palikkal. Mai szemmel visszanézve megrázóak az akkori közvetítései. Szujó nagyságrendekkel profibb és jobb, mint Palik bármikor is volt.

megrázóak igen. régi futamokban az a megrázó , hogy konkrétan azon kapom magam, hogy nézem a semmit (vagy jobb esetben a valamit), már 20 perce és bazz élvezem, figyelek, röhögök rajta.

nem csak azért mert de állat hangjuk van még képernyőn keresztül is, nem csak mert nosztalgia és jönnek emlékek hogy anno akkor épp mi volt kikkel néztem, hány éves voltam, élt e nagyanyám , nem is azért mert láthatom azt akiért szurkolok , és nézem hogy de elbaszott nagy zsuga volt te jó isten és ma hol hever szerencsétlen, hanem mert élvezetessé tette a dolgot.

profiságban nem tudom mit értesz. palik már akkor sportriporter volt, sőt műsorvezető is héderrel, amikor szujó még média suliba járt. mindent tud a szakmáról. f1-et meg 80as évektől követte ha jól tudom, szujó meg akkor volt 3 éves.

az hogy te jobbnak tartod azzal semmi gond, elárulom több százezren vannak ezzel így , de szerintem viszont a Palik képes volt egy olyan pluszt adni az egészhez amire a Szujó mege eleve akik utána mellette voltak egyike sem volt képes.


Utoljára módosítva: 2016. augusztus 17. 17:50

F1890
#98 F1890 2016. augusztus 17. 17:45  

95 na acsi. En nem a musorrol beszeltem hanem a riporterkedesrol. De a musor is szar az teny .nem is nezem felvezetot se a podium utan

Nigel
#97 Nigel 2016. augusztus 17. 17:44  
G0007:
prost meg azért lett vb mert francia elnöke volt az FIA-nak, Schumachert meg azért szopatták mert az angol FIA elnök angol versenyzőt akart kihozni győztesnek. van ilyen, volt is, lesz is. Sportolói szemszögből nézve viszont én nem tudok azonosulni a kesergéssel sírdogálással , mert értelmetlen. nem dőlt össze a világ, igenis menjen és küzdjön tovább. nem az ő dolguk foglalkozni azzal, hogy ki mit miért és hol csalt el. Ez egy nemzetközi probléma amihez a picsogásnál sokkal nagyobb nyomás kell ahhoz, hogy változzon valami. Neki személy szerint mint birkózó ettől nem lesz jobb, érmet nem fog kapni, az ő karriere nem lendül be tőle,és a magyarokon kívül nagy ívben szarik rá mindenki hogy ő 4. lett és nem érmes. Én azt mondom amit kellett elmondott, de menni kell neki előre, kitűzni a következő célt , nem dőlt össze a világ , hosszútávon semmiképpen se roskadjon össze ettől egy sportoló


Sok sportolónak csak egyetlen lövése van. Már kijutni az olimpiára is iszonyatosan nehéz. Négyévente rendezik, még egy év alatt is nagyot fordulhat a világ, nem hogy négy év alatt.

Szerintem mindenki meg tudja emészteni, ha fair körülmények között szenved vereséget. De én sem éreztem egy hajszállal sem jobbnak az ellenfelét, sőt.

Utoljára módosítva: 2016. augusztus 17. 17:45

F1890
#96 F1890 2016. augusztus 17. 17:43  

Szujo nem szorakoztato emiatt nem kommentator. Musorvezetonek jo de kpmmentatornak nem.semmi stilusa o is probal humorizalni de nem megy. Palik szar volt vege fele de hangulatott pluszt hozzatudott adni szujo meg erre nem kepes. Nem szegyen ez en se lennek jo kommentator.szakertonek annal inkabb

G0007
#95 G0007 2016. augusztus 17. 17:41  
F1890:
85 Csak egy dologgal cafolnalak meg. Tobb millio legy szart eszik ok nem tevedhetnek. Szoval attol h tobb millio embernek tetszik szujo kommentatornak szar. O nem erre a palyaraszuletett.palik kommentatornak szuletett megha a vegere az arcabol elt csak.

én csak arra világítottam rá, hogy a termék ami készül annak van egy célközönsége és azok nem mi vagyunk , hanem a többség . az állami tv-nél pedig különösen. nem mellékesen van egy büdzsé amiből gazdálkodhatnak. az, hogy az rtl annó minden futamra kiküldött egy stábot és hogy ezzel szemben az mtv jelenleg mennyit feccöl ebbe szintén más kérdés. összetettebb dolog ez annál, mint hogy szujóra kelljen mutogatni miért ilyen a magyar közvetítések színvonala. Szujó is vérprofi , csak Palik közben még egy üde színfolt is minden faszságával együtt is, ilyet pedig nem igazán találni ebben a steril mai médiában , a mai állami tévénél meg keresni sem érdemes több okból kifolyólag is...

F1890
#94 F1890 2016. augusztus 17. 17:38  

Nem 4. Lett hanem 5. Mert vigaszagon lehet dobogot szerezni. Mondom en h nem ertesz minden sportaghoz annyit mint en :P

Lombardo
#93 Lombardo 2016. augusztus 17. 17:38  
F1890:
85 Csak egy dologgal cafolnalak meg. Tobb millio legy szart eszik ok nem tevedhetnek. Szoval attol h tobb millio embernek tetszik szujo kommentatornak szar. O nem erre a palyaraszuletett.palik kommentatornak szuletett megha a vegere az arcabol elt csak.

Palik volt az F1 Horti Gábora. Vicces, meg lehet idézni 10 év múlva is, de ettől még szar abban, amit csinál. Horti is tök jó kommentátor egy strandfoci meccsen (múltkor néztem), de egy foci vb-re már nem lehetne kiküldeni. Ugyanez van Palikkal. Mai szemmel visszanézve megrázóak az akkori közvetítései.
Szujó nagyságrendekkel profibb és jobb, mint Palik bármikor is volt.

Utoljára módosítva: 2016. augusztus 17. 17:41

albutr
#92 albutr 2016. augusztus 17. 17:38  
Lombardo:
Látványosan csaltak már el meccseket kilóra megvett ugandai meg tajvani senki bírák. Az egyik leghíresebb Roy Jones esete, asszem el is tiltották az összes bírát utána. https://www.youtube.com/watch?v=KMa4nGf9hSY Lőrincznél meg valami olyat magyaráztak, hogy a bíróbizottság elnöke német, aki nagyon szeretett volna már német érmest, a mi sportdiplomáciánk meg a béka segge alatt, tehát egy magyarral szemben simán megcsinálnak ilyen elvezetett meccseket. Ilyen esetekben is azért ne mondjuk már azt, hogy ne picsogjon, hanem menjen tovább és dolgozzon keményen. Egy boxoló pont Rióban jelentette be, hogy a büdős életben nem megy olimpiára, olyan pofátlanul csalták el a meccsét. A Guardian állítólag már az olimpia előtt cikkezett arról, hogy a boxban ez várható majd az olimpián, annyira könnyen megvesztegethetőek a bírák.

sajnos minket magyarokat semmibe vesznek legyen az szó sportról,politika,stb.

Nigel
#91 Nigel 2016. augusztus 17. 17:37  
Zasalamel:
Könnyedén találnának alkalmasabb embert aki szórakoztatná a nézőket, mint ez a Szujó. Pl volt is egy srác aki kommentálta az Ffactor szimulátor versenyét, hasonló stílusa volt mint Paliké mégse volt profi kommentátor. (sajnos a vidit nem találtam, nem mostanában láttam) Csak sajnos az m4 igen zárt és szűk körben működik és nem igen lehet oda bejutni akárkiknek.


Nézd, szívesen elfogadnám Szujót, nem is tűnne fel annyira, hogy mit mond, csak lássunk már végre valami versengést is. Mert évek óta ennek hiányával küszködik az F1. Ilyenkor persze, hogy nagyobb figyelmet kapnak a kommentátorok, nekik kell pótolniuk azt a szórakoztatást, amit a versenyektől nem kapunk meg, így fokozott figyelem és felelősség hárul rájuk..

Szóval a legnagyobb probléma a F1 lagymatagságával van, minden egyéb csak másodlagos.

Utoljára módosítva: 2016. augusztus 17. 17:40

G0007
#90 G0007 2016. augusztus 17. 17:31  
Lombardo:
Látványosan csaltak már el meccseket kilóra megvett ugandai meg tajvani senki bírák. Az egyik leghíresebb Roy Jones esete, asszem el is tiltották az összes bírát utána. https://www.youtube.com/watch?v=KMa4nGf9hSY Lőrincznél meg valami olyat magyaráztak, hogy a bíróbizottság elnöke német, aki nagyon szeretett volna már német érmest, a mi sportdiplomáciánk meg a béka segge alatt, tehát egy magyarral szemben simán megcsinálnak ilyen elvezetett meccseket. Ilyen esetekben is azért ne mondjuk már azt, hogy ne picsogjon, hanem menjen tovább és dolgozzon keményen. Egy boxoló pont Rióban jelentette be, hogy a büdős életben nem megy olimpiára, olyan pofátlanul csalták el a meccsét. A Guardian állítólag már az olimpia előtt cikkezett arról, hogy a boxban ez várható majd az olimpián, annyira könnyen megvesztegethetőek a bírák.

prost meg azért lett vb mert francia elnöke volt az FIA-nak, Schumachert meg azért szopatták mert az angol FIA elnök angol versenyzőt akart kihozni győztesnek.

van ilyen, volt is, lesz is.


Sportolói szemszögből nézve viszont én nem tudok azonosulni a kesergéssel sírdogálással , mert értelmetlen. nem dőlt össze a világ, igenis menjen és küzdjön tovább. nem az ő dolguk foglalkozni azzal, hogy ki mit miért és hol csalt el. Ez egy nemzetközi probléma amihez a picsogásnál sokkal nagyobb nyomás kell ahhoz, hogy változzon valami. Neki személy szerint mint birkózó ettől nem lesz jobb, érmet nem fog kapni, az ő karriere nem lendül be tőle,és a magyarokon kívül nagy ívben szarik rá mindenki hogy ő 4. lett és nem érmes. Én azt mondom amit kellett elmondott, de menni kell neki előre, kitűzni a következő célt , nem dőlt össze a világ , hosszútávon semmiképpen se roskadjon össze ettől egy sportoló

F1890
#89 F1890 2016. augusztus 17. 17:30  

85
Csak egy dologgal cafolnalak meg. Tobb millio legy szart eszik ok nem tevedhetnek.

Szoval attol h tobb millio embernek tetszik szujo kommentatornak szar. O nem erre a palyaraszuletett.palik kommentatornak szuletett megha a vegere az arcabol elt csak.

Zasalamel
#88 Zasalamel 2016. augusztus 17. 17:29  
Nigel:
Igen, nemzetközi hírnévre tett szert. Azért ezt úgy elérni, hogy egy szót sem értenek abból, amit mondasz, különösen elismerésre méltó :) Szujónak a hangfekvése sem igazán alkalmas arra, hogy Palikot imitálja. Ami Palik esetében lebilincselő és szórakoztató volt, az Szujó esetében átfordul erőlködésbe, érződik, hogy nem önmagát adja, hogy kiesik a szerepéből. Ez a Stewardess duma pedig, hogy "kapcsolják be biztonsági öveiket", egy repülőgépen, felszállás, leszállás előtt még megállja a helyét, de szerintem nem való egy F1 közvetítésbe. Ha alapból viccesebb tudna lenni, akkor ez bizonyára nem tűnne fel annyira, de az valahogy nem az ő asztala.

Könnyedén találnának alkalmasabb embert aki szórakoztatná a nézőket, mint ez a Szujó. Pl volt is egy srác aki kommentálta az Ffactor szimulátor versenyét, hasonló stílusa volt mint Paliké mégse volt profi kommentátor. (sajnos a vidit nem találtam, nem mostanában láttam) Csak sajnos az m4 igen zárt és szűk körben működik és nem igen lehet oda bejutni akárkiknek.

Nigel
#87 Nigel 2016. augusztus 17. 17:24  
Zasalamel:
Palik igazi showman volt, még a külföldiek is szeretik hallgatni, pedig nem értenek belőle egy szót sem. :D Szujó úgy érzem kényszerből próbálja utánozni őt, de annyira hallatszik ahogy erőlködik, egyáltalán nem áll jól és most már irritáló is, mivel semmi újdonságot nem tud és ezt a biztonsági öves dumát sem hagyja abba. Szakmai tudás mellékes arra ott van Wéber, Szujónak a szórakoztatás lenne a dolga, na az nincs. Közben látom GOOO7 is ugyanezt leírta bővebben... :D


Igen, nemzetközi hírnévre tett szert. Azért ezt úgy elérni, hogy egy szót sem értenek abból, amit mondasz, különösen elismerésre méltó :)

Szujónak a hangfekvése sem igazán alkalmas arra, hogy Palikot imitálja. Ami Palik esetében lebilincselő és szórakoztató volt, az Szujó esetében átfordul erőlködésbe, érződik, hogy nem önmagát adja, hogy kiesik a szerepéből.

Ez a Stewardess duma pedig, hogy "kapcsolják be biztonsági öveiket", egy repülőgépen, felszállás, leszállás előtt még megállja a helyét, de szerintem nem való egy F1 közvetítésbe. Ha alapból viccesebb tudna lenni, akkor ez bizonyára nem tűnne fel annyira, de az valahogy nem az ő asztala.

Utoljára módosítva: 2016. augusztus 17. 17:25

Lombardo
#86 Lombardo 2016. augusztus 17. 17:23  
G0007:
nagy félreértésben vagy. a kommentátornak nem az a dolga, hogy ától cettig tudjon minden adatot a múltból, hanem hogy figyelje ami történik a pályán és arról beszéljen. Anno a Palik a 2000-es évek elején konkrétan leüvöltötte a Czolner fejét amiért az egy adag papírral, adatokkal sztorikkal érkezett meg a közvetítőállásba és azokból szemezgetett . Konkrétan felkúrta a levegőbe a papírkötegét kikapcsolta a mikrofonját és leüvöltötte. Megmondta neki, hogy a monitort figyelje, arról beszéljen amit lát, max ha eszébe jut valami épp odaillő sztori vagy adat fejből akkor mondja be, de nem kell erőltetni. Szakkommentátor dolga tisztában lenni olyan dolgokkal amik szaktudást igényelnek, de ez nem a Központi Statisztikai Hivatal hogy mindenre pontosan kell emlékezni, még egy szakkommentátornak sem. engem aztán nem versz le mint a szart , de ez nem a legyen ön is milliomos , és jelenesetben senkit se érdekel hogy lenyeltél 2 évkönyvet. "Attol h tudja a sef nevet a mclaren boxbol nem ert az f1hez jobban mint egy atlagos szurkolo." laikusként nyilván így látod, csak közben elfelejted, hogy milyen rálátása van a dolgokra, amiket személyesen tapasztal meg , él(t) át. Ezeket nem pótolja semmi, mivel amíg te kívülállóként olvasgatsz meg nézegetsz az köszönő viszonyban sincs azzal mint ha ott vagy a dolgok közvetlen közelében, ismered a főszereplőket, mellékszereplőket, látod, tapasztalod az egészet ami történik a kulisszák mögött. nem mellékesen bármibe lefogadom tud annyit mint bármelyik szurkoló lexikálisan is. Magyarországon 2 jó ember van f1 környékén, ahogy te fogalmaztál , pedig a te saját szubjektív véleményed. szerintem meg minimum egy tucat. Más kérdés , hogy nemzetközi viszonylatban a magyarok hozzáértése sajnos nem olyan szinten mérvadó mint máshol, mivel nem volt versenyzők, csapatfőnökök évtizedek óta az f1ben mozgó ismert arcokról van szó akiknek valóban ez volt vagy még mindig ez az életük.

" Anno a Palik a 2000-es évek elején konkrétan leüvöltötte a Czolner fejét amiért az egy adag papírral, adatokkal sztorikkal érkezett meg a közvetítőállásba és azokból szemezgetett . Konkrétan felkúrta a levegőbe a papírkötegét kikapcsolta a mikrofonját és leüvöltötte. Megmondta neki, hogy a monitort figyelje, arról beszéljen amit lát, max ha eszébe jut valami épp odaillő sztori vagy adat fejből akkor mondja be, de nem kell erőltetni. "

Jellemző Palikra, hogyha ő nem készül semmit, akkor nehogy már a kommentátor társa különb és felkészültebb legyen nála...

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Lewis Hamilton

02016.10.24. 19:51

Alonsót a Mercedes és egy bajnoki cím sem tudná maradásra bírni

Csak akkor folytatja, ha élvezni fogja a vezetést

12016.10.24. 17:55

Malajzia lemond az F1-ről?

Kérdéses a futam sorsa