Ricciardo: Verstappen mindent megváltoztatott

írta: M4Sport
2016. július 10. 11:42
FOTÓ: ©xpbimages.com

Daniel Ricciardo szerint jóval felfokozottabb a hangulat a Red Bullon belül, mióta Max Verstappen csatlakozott a csapathoz, az utóbbi időben ugyanis több esemény zajlik az istálló körül. Az ausztrál örül a fiatal pilóta érkezésének, mert úgy érzi, a rivalizálás belőle is többet hoz ki.

Verstappent az Orosz Nagydíj után léptették elő a Red Bull vezetői, érkezése pedig az új márkatárs szerint komoly változásokat hozott – többek között a légkör is megváltozott az alakulatnál. Ricciardo úgy érzi, mióta a holland vezeti a csapat másik autóját, minden sokkal eseménydúsabb lett, és a történések mellett a rivalizálás is felpörgött az istállón belül.

„Most minden más a csapat körül” – fogalmazott a háromszoros futamgyőztes. „Őszintén mondom, már akkor is nagy volt a felhajtás, amikor előkészítették a versenyzőcserét, majd miután Barcelonában beült és megnyerte a versenyt minden kissé kaotikussá vált. Ezután jött a monacói futam, és ami ott történt velem” – utalt a csapat hibájára. „Eléggé hektikus a dolog, mióta Max csatlakozott, hiszen sokkal több dolog történik az F1-ben, és a csapatunknál is.”

„Sokkal felfokozottabb a hangulat. Nagyon keményen nyomja, és jól végzi a dolgát, én pedig természetesen szeretném legyőzni őt. Biztosra veszem, hogy ez mindkettőnkből kihozza a legjobbat. Épp most jött ki a kamaszkorból, és nem tudom, ez azt jelenti-e, hogy ennél még csak jobb lesz, vagy netán korábban elkezd visszaesni” – elmélkedett az ausztrál.

Miután szombaton elszenvedte első időmérős vereségét az új csapattárstól, Ricciardo most a futamon – ami eddig pont Verstappen erőssége volt – akar visszavágni. „Max a kezdetek óta gyors. Általában nagyon jó a tempója. Az előző hetekben a futamon bizonyos szakaszaiban jobb volt a versenytempója, szóval most felcserélődhetnek a szerepek. Azt hiszem, megtörténhet! Az edzéseken nagyon ígéretes volt a versenytempóm. Elégedett vagyok az előrelépéssel, amit ezen a téren értünk el. Szóval, már várjuk a harcot a futamon” – jelezte.

Végül azt is elárulta, hogy a kvalifikáción a lassú kanyarokban veszített a csapattárssal szemben (Verstappen köre három tizeddel volt gyorsabb az övénél). „A legtöbb időt az utolsó sikánban buktam. Általában ő gyorsabb volt ezen a szakaszon. Az első gyorskörömön nem mentem túl jól ezen a ponton, többet veszítettem, mint kellett volna. Főleg a lassabb szakaszokon volt gond, de leginkább az utolsó sikánban. A gyors kanyarokban jók voltunk” – zárta gondolatát.

Oszd meg!

8 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

GreenHonda
#8 GreenHonda 2016. július 10. 15:58  
Thibczy:
Milyen sokat változott a világ! Mikor beültették Maxot jött egy csomó károgó, a győzelem se volt elég, akkor mindenki Ricsi mellé állt, aztán most meg Ricsi lett az első számú közellenség.

Csak nem én! Örülnék neki ha Ricciardo feljönne oda amit vártunk, de úgy látszik sajnos mégis a Toro Rossos teljsítménye volt a mérvadó

Lewisthebest
#7 Lewisthebest 2016. július 10. 13:45  
cyberpunk999:
Ott a győzelmet a csapat adta neki és az Ric győzelme lett volna. De a red bull már csak ilyen, korábban is így tolták, ott van egyes és kettes, a kettesek jellemzően az ausztrálok ;) Ettől függetlenül Vettel is és Verstappen is zseniálisan gyorsak,de nem kéne leírni Ricciadrot sem, mert elég nehéz szembeszélben dolgozni.

Ha Ricciardo ott is legyalulja a gumikat akkor nem sok esélyt adtam volna neki a 2 kiállásos taktikán szóval még jól is járt ezzel. Így mellé állt az emberek többsége, ha meg a pályán előzi meg Max első Red Bullos versenyén az elég kínos lett volna.

Lewisthebest
#6 Lewisthebest 2016. július 10. 13:43  
F1890:
ha jól láttam egyedül verstappen merészkedett fél autóval rá az utolsó előtti jobbosra, úgyh érthető h ott bukott ricsi vele szemben

Egyébként az összes szektora jobb volt
Max Verstappen 28.660 (4) 36.702 (3) 24.905 (4)
Daniel Ricciardo 28.740 (5) 36.704 (4) 25.065 (6)

F1890
#5 F1890 2016. július 10. 13:15  

ha jól láttam egyedül verstappen merészkedett fél autóval rá az utolsó előtti jobbosra, úgyh érthető h ott bukott ricsi vele szemben

cyberpunk999
#4 cyberpunk999 2016. július 10. 12:50  
Thibczy:
Milyen sokat változott a világ! Mikor beültették Maxot jött egy csomó károgó, a győzelem se volt elég, akkor mindenki Ricsi mellé állt, aztán most meg Ricsi lett az első számú közellenség.

Ott a győzelmet a csapat adta neki és az Ric győzelme lett volna.
De a red bull már csak ilyen, korábban is így tolták, ott van egyes és kettes, a kettesek jellemzően az ausztrálok ;)

Ettől függetlenül Vettel is és Verstappen is zseniálisan gyorsak,de nem kéne leírni Ricciadrot sem, mert elég nehéz szembeszélben dolgozni.

Thibczy
#3 Thibczy 2016. július 10. 12:44  
GreenHonda:
Vagy lehet mégis a Toro Rossos idők alapján kellene megítélni Ricciardot, mert az lehet helyes...

Milyen sokat változott a világ!
Mikor beültették Maxot jött egy csomó károgó, a győzelem se volt elég, akkor mindenki Ricsi mellé állt, aztán most meg Ricsi lett az első számú közellenség.

GreenHonda
#2 GreenHonda 2016. július 10. 12:28  

Vagy lehet mégis a Toro Rossos idők alapján kellene megítélni Ricciardot, mert az lehet helyes...

Utoljára módosítva: 2016. július 10. 12:29

kayassine
#1 kayassine 2016. július 10. 11:52  

Remélem egy darabig tudja tartani Verstappennel a versenyt, megdolgoztatja az ifjoncot a sikerért. Úgy tűnik, Verstappen megállíthatatlan.FORMA-1 HÍREK

Max Verstappen

02016.10.22. 21:30

Az első három nyilatkozata Austinból

Így értékeltek a főszereplők

752016.10.22. 21:01

Először az austini első rajtkockában Hamilton!

A két Red Bull megosztott taktikával próbálja kizökkenteni a Mercedest