Ricciardo: Verstappen olyan, mint Vettel

írta: M4Sport
2016. szeptember 28. 10:51
FOTÓ: ©xpbimages.com

Daniel Ricciardót csapattársként Sebastian Vettelre emlékezteti leginkább Max Verstappen. Elmondása szerint még a fiatal hollandtól is tud mit tanulni.

A Spanyol Nagydíj hétvégéjén új kihívással találta szembe magát Daniel Ricciardo. Max Verstappen Red Bull-os előléptetésével megkapta csapattársnak a mezőny egyik legnagyobb tehetségét, aki ráadásul fiatalos lendületével nem is könnyíti meg a dolgát. Az ausztrál persze nem most először méreti meg magát egy nehéz ellenféllel, 2014-ben például a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel mellett mutatkozott be az osztrákoknál.

Elmondása szerint van hasonlóság a német és a holland kollégája között. „Max számomra csapattársként olyan, mint Sebastian, mindkettőjüktől tudok tanulni” – nyilatkozta. „De a pályafutásuk más szakaszában találkoztam velük. Sebastiantól sok mindent ellestem arról, hogyan dolgozik, hogyan működik együtt a csapattal. Klassz volt megfigyelni ezt, és sok mindent át is vettem tőle.”

„Max eközben a fiatalos hevességet képviseli, kimeríthetetlen energiával rendelkezik. Az új versenyzőgeneráció újszerű vezetési technikáját hozta magával, amelyből én is elleshetek pár dolgot. Érdekesnek találom, hogy különböző csapattársakkal dolgozhatok. Versenyzőként minden kollégától eltanulhatsz valamit. Minél több versenyzőt figyelhetsz testközelből, annál teljesebb versenyzővé válsz te magad is.”

„Maxot nagy figyelem övezi. Ez a rám nehezedő nyomást is növeli. De én csak csinálom a feladatomat. Mindenki tudja, Max milyen tehetséges, és ha gyorsabb vagyok nála, ha előtte érek célba, az jó jelzés kifelé. Korábban Sebbel is ugyanez volt a helyzet.”

Ricciardo márpedig mostanság igencsak jól teljesít. Az előző öt versenyből négyen a dobogón pezsgőzhetett, és mindannyiszor Verstappen előtt ért célba. „A nyári szünet óta igazán jól megy. Még Belgiumban is másodiakak tudtunk lenni. Monza nem feküdt az autónknak, ott csak a legjobb ötbe kerülés volt a célunk, és ezt elértük. Szingapúrban éppen csak lemaradtam a győzelemről. Szóval lendületben vagyunk, és szeretném, ha így is folytatódna.”

„A szükségesnél pár nappal korábban érkeztem meg Malajziába. Korábban az utazásaim során csak a reptereket, a hoteleket és a pályákat láttam, pár éve viszont már más a helyzet. Próbálok időt szakítani arra, hogy többet lássak az országokból, megismerjem az embereket, élvezzem egy kicsit. Kuala Lumpurban például szívesen megyek el kisebb éttermekbe, melyek kívül esnek a turisták megszokott útvonalán. Figyelek és próbálom kicsit megismerni a helyi életet.”

„Ami a versenyhétvégét illeti, szeretném tartani a lendületemet a hátralévő futamokon. A hosszú kanyarok fekszenek nekünk, szerintem nem leszünk rosszak Sepangban. Izgalmas lesz látni, milyen az új aszfalt” – tekintett előre a háromszoros futamgyőztes.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.PIT STOP

Hamilton, ahogy még sosem láttuk (videó)

FORMA-1 HÍREK

Jenson Button

32016.10.21. 16:15

Amerikai Nagydíj – első szabadedzés

Beszámoló az eseményről

22016.10.21. 14:34

Susie Wolff gyermeket vár

A legkisebb Wolff áprilisban érkezik

82016.10.21. 13:59

Volt szerelője szerint Räikkönen lehet a 2017-es változások nyertese

"Nála csak egy üzemmód létezik: a padlógáz!"