Ricciardót meglepték a többiek

írta: M4Sport
2016. szeptember 17. 17:53
FOTÓ: ©xpbimages.com

A hétvége előtt sokan favoritnak gondolták a bikásokat, tegnap pedig a pilóták is magabiztosan nyilatkoztak időmérős esélyeikről, a rajtelsőséget azonban ismét a Mercedes szerezte meg, mégpedig öt tizedmásodperces előnnyel. A Red Bull pilótái most egyedi taktikájukban bízhatnak.

Fekszik nekik a pálya, továbbfejlesztett erőforrással mennek és még tavaly is sikerült legyőzniük a Mercedest, pedig akkor sokkal messzebb voltak tőlük. Nem meglepő, hogy a Red Bullt a pole pozícióra is esélyesnek tartották. Az időmérő viszont Nico Rosberg sikerét hozta. Sőt, a német kényelmes előnnyel végzett a bikások előtt (Daniel Ricciardo öt, Max Verstappen hét tizedet kapott).

Ez meggyőző fölénynek tűnik, a holnapi futamon azonban még történhetnek meglepetések, hiszen a Red Bull pilótái a szuperlágy abroncsokon rajtolnak majd (ezekkel hosszabbra nyújthatják első etapjukat), hiszen ilyen keverékekkel teljesítették legjobb Q2-es köreiket. Ricciardo a leintés után elmondta, szó sincs arról, hogy menet közben agyalták ki ezt a taktikát. „Végig ez volt a terv, sőt arra számítottunk, hogy néhány a többiek közül is ezt választják” – nyilatkozta.

„Meglepődtünk, hogy végül csak mi voksoltunk erre a stratégiára. Nem tudom azért volt-e, mert nem maradt elég szuperlágy abroncsuk. Monacóban is ezt választottuk, és akkor is hittük, hogy ez a jó döntés. Ott az időjárás miatt végül nem tudtuk, meg jól döntöttünk-e, de holnap látni fogjuk. Szeretnék győzni, és az első rajtsorral egész jók esélyt teremtettünk magunknak. A versenytempónk nagyon jó volt tegnap, ezen a futamon pedig sokat számít a versenypozíció. Remélem, összejön” – magyarázta az ausztrál, aki hátránya ellenére nem volt csalódott.

„Elégedett vagyok ezzel az eredménnyel. Eredetileg is az volt a célunk, hogy bekerüljünk az első sorba. Tudtuk, hogy nagyon nehéz lesz legyőzni mindkét Mercedest, szóval örülünk, hogy sikerült elkapni legalább az egyiküket. Szerencsére javultunk az időmérőn, miután az edzéseken még keresgéltük a dolgokat” – mondta.

Csapattársa már sokkal bosszúsabb volt a leintés után, ő ugyanis tényleg többet várt a mai időmérőtől (Verstappen negyedik lett), főleg a szabadedzések után, ahol valóban jó volt a tempója. A main például alig maradt el Rosbergtől, okkal volt tehát bizakodó. „Nem vagyok boldog” – jelentette ki egyértelműen. „Egész hétvégén erősek voltunk, most viszont nem is tudom. Az egyensúly nem volt olyan, mint szerettem volna” – tette hozzá.

„Nagyon nehéz volt felmelegíteni a gumikat, szóval az elsők elég sokszor blokkoltak, ezen a pályán pedig nagyon nehéz a dolgod, ha nem érzed magad kényelmesen a versenyautódban. Majd meglátjuk, holnap hogyan alakulnak a dolgok. Nem az első és a második helyről indulunk, szóval nem olyan a rajtpozíció, amilyet szerettem volna, de azért annyira nem is rossz” – zárta gondolatát.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Sergio Pérez

02016.10.25. 19:13

„Ember, micsoda idióta!”

12016.10.25. 18:26

A Renault versenyzője csapatutasítást akart

Palmer gyorsabbnak érezte magát márkatársánál

32016.10.25. 16:36

„Visszatért az igazi McLaren”

Boullier szerint egyértelmű, hogy a szuzukai kisiklás egyszeri volt