Richards Villeneuve-öt dicséri

írta: Motorsportal
2003. szeptember 10. 08:42
Jacques Villeneuve az elmúlt héten Monzában tesztelte a BAR-Honda versenyautóját, amellyel 300 kört tett meg. A kanadai versenyző munkájának köszönhetően a mérnökök sok olyan értékes információ birtokába jutottak, amelyek a hátralévő három futamon még hasznos lehet a csapat számára.

A csapatfőnök, David Richards az Autosportnak adott interjújában elmondta: "Jacques az elmúlt hónapokban nagyon keményen dolgozott, és úgy gondolom, hogy ez a kemény munka kifizetődő lesz."

A BAR-Honda alakulat jelenleg a Toyota és a Jaguar csapatokkal szemben próbálja megvédeni ötödik pozícióját a konstruktőrök versenyében, ezért Richards bízik abban, hogy Monzában sikerül pontszerző helyen befejezniük a megmérettetést. "Megfelelően felkészültünk az Olasz Nagydíjra. Az sem jelent problémát, ha csapadékos lesz az időjárás, mivel esőgumikkal is nagyon jól mennek az autóink. Ezenkívül pozitív eredményekkel zártuk a monzai teszteket, ami egyben azt is mutatja, hogy még nincsen minden veszve."

Richards kemény küzdelemre számít Indianapoliszban is, ahol az elmúlt esztendőben Villeneuve pontszerző helyen fejezte be a versenyt. "Az indianapolisui futamon valamivel rosszabb esélyekkel indulunk, mint Szuzukában. Kemény küzdelem folyik az ötödik helyért, ami legalább annyira nehéz, mint a világbajnoki cím megszerzése."

Richards arról egyelőre nem kívánt nyilatkozni, hogy meghosszabbításra kerül-e Villeneuve szerződése, azonban megígérte, hogy hamarosan fény derül arra, hogy az 1997-es esztendő világbajnoka a BAR-nál folytatja-e Formula-1-es pályafutását, vagy új munkaadót keres.
Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.PIT STOP

Hamilton, ahogy még sosem láttuk (videó)

FORMA-1 HÍREK

Jenson Button

02016.10.20. 23:31

Alonso: Vissza a normalitásba

Amiért Szuzukát csak egyszeri kisiklásnak tekintik

12016.10.20. 23:02

Verstappen már nem függ Ricciardótól

Nem hatotta meg a Mercedes óvása

02016.10.20. 22:44

Megnevettetett újságírók: A texasi cowboy szólalt meg Ricciardóból!

"A pokolba is, inkább egy kicsit lassabban megyek!"