Rosberg: A legnagyobb mázlista? Ez azért túlzás!

írta: M4Sport
2016. október 07. 15:37
FOTÓ: ©xpbimages.com

Nico Rosberg nem tartja magát a mezőny legszerencsésebb tagjának – már csak azért sem, mert tudja, még őt is megtréfálhatja a technika ördöge!

Úgy tűnt, az első kanyarban történt rajtbalesettel odaveszhet bajnoki első helye, ám Lewis Hamilton motorhibája mindent megváltoztatott. Nico Rosberg legutóbbi versenye balszerencsés volt ugyan, a körülmények mégis szerencsés versenyzővé tették őt, s így 23 pontos előnnyel érkezett meg Szuzukába.

A Sky Sports riportere, Ted Kravitz neki is szegezte a kérdést: „Nem te vagy az F1 legmázlistább versenyzője jelenleg?” Rosberg csak nevetett a fölvetésen. „Ez azért túlzás, Ted! Az biztos, hogy szerencsés vagyok, elvégre van egy csodálatos családom, egy nagyszerű autóm, és jól megy a versenyzés… De nem gondolnám, hogy helyes lenne ezt az egy pillanatot kiemelni a teljes szezonból. Még mindig hosszú út áll előttünk, van hátra öt versenyünk, és általában az ilyesmi ki szokott egyenlítődni hosszabb távon.”

Ha Rosberggel is történne hasonló a hátralévő 5 futamon, alighanem egy csapásra megváltozna azok véleménye, akik úgy vélik, a bajnoki éllovas Fortuna segédletével szerezheti meg első bajnoki címét. Egyelőre azonban Hamilton a pechesebb, és ennek kapcsán a brit elégedetlenkedett is Malajziában, adva a lovat az összeesküvés-elméletek alá.

„Ez érthető” – mondta kijelentéseiről Rosberg. „Nagyon nehéz helyzet ez, én is voltam már úgy, hogy vezető helyről estem ki, miközben megérdemeltem volna a győzelmet. Ez tehát érthető. Viszont amiket mondott, azokat nem biztos, hogy érdemes túl komolyan venni, mivel egy ilyen helyzetben az ember hajlamos túlzásokba esni.”

Rosberg határozottan elutasítja, hogy a Mercedes őt akarja inkább bajnoknak – arról pedig nem tud mit mondani, hogy a Forma–1 örülne-e, ha ezúttal ő győzne. „A csapat biztosan nem akar ilyet. És a Forma–1-et sem hiszem, mivel mindenki más-más versenyzőt szeretne bajnoknak látni.”

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary