Rosberg a Pole-ban!?

írta: M4Sport
2016. július 23. 16:06
FOTÓ: ©xpbimages.com

Megérkezett, amire nem is nagyon számítottunk. A 31. Magyar Nagydíj időmérő edzésének startjára elöntötte a víz a Hungaroringet. Az eső olyan intenzitással támadta meg a pályát, hogy a tapogatózni induló biztonsági autó is „megroggyant” az egyik kanyarban a hatalmas víztömegben.

A versenyigazgatóság halasztott is 20 percet. Bár valóban elindították az edzést a jelzett időpontban, gyakorlatilag egy rövid evickélés után mindenkit visszaparancsoltak a bokszba.

Így az ideiglenes sorrend is egészen meglepően alakult, hiszen 25 perccel a normál kezdési időben a két Force India állt az élen.

A kis pihenő után ismét csak kis pályabejárás következett, kevéske helycserével, és törött autóval. Marcus Ericsson csapta oda a 10-esben, ami után újabb kényszerszünet következett, majd újabb „rövid etap”.

1 óra eltelténél Felipe Massa a hármas kanyarból kijövet, csúszott a falnak, és előkerült a 3. piros zászló. Mindez még mindig a valójában csupán 18 perces Q1-ben, amiből kicsit több mint 5 perc volt hátra, amikor ismét kiengedték a mezőnyt a bokszból.

A Mercedesek természetesen fel is jöttek az élre, de mielőtt még a Q1 normál körülmények között érhetett volna véget, Rio Harianto ugyanott falnak csúszott, ahol elsőként Marcus Ericsson tette.

Előkapták a piros zászlót, de mivel már csak kicsivel több mint 1 perc maradt az első etapból, ami nem elégséges gyorskörre indulni, végül le is állították a szakaszt.

Bár valóban nagy volt a fejetlenség, de a kiesettek között Felipe Massán kívül nem akadt igazán nagy meglepetés. Természetesen nem is volt boldog, amikor az M4 Sport riportere, Ujvári Máté az esetről érdeklődött:

„A négyes kanyarban felúszott az autóm, és összetörtem. Nehéz versenyre számítok, de mindent megteszek, hogy visszakapaszkodjak oda, ahol normál körülmények között lennünk kellett volna” – foglalta össze gondolatait a brazil.

A Q2 aztán olyannyira rendben lezajlott, hogy a végéhez közeledve már felkerülhettek a szuperlágyak. És amikor ilyen drasztikus gumiváltások történnek, a sorrend is nagyon képlékenyen alakul.

Mire a szakaszt leintették, az eddig egyelőre nem túlzottan brillírozó Lewis Hamilton a 10. helyre szorult. Majdnem kiesett.

Pozitív meglepetést okozott viszont Fernando Alonso, aki a szuperlágy gumikra való áttérés egyik legnagyobb alakja volt, hiszen többször is visszakapaszkodott az élre. Végül a negyedik helyen intették le, miután Verstappen, Rosberg és Ricciardo is sikeresen elébe kerültek.

Az utolsó etapban Lewis Hamilton mintha előrántott volna valamit a varázskalapjából. A korábbi botladozásai után a háromszoros világbajnok hamar az élre állt, közvetlenül maga mögött tudva a csapattársát.

Úgy tűnt, az utolsó felfutásnál is marad a sorrend, azonban Fernando Alonso ismét főszerepet kapott. A kettes szektorban kiforgatta autóját, éppen akkor, amikor Lewis Hamilton odaért.

Rendkívül szerencsétlen helyzet, hiszen emiatt a britnek el kellett vennie a gázról a lábát, így nem tudott javítani az idején, holott leggyorsabb első szektort autózott.

Csapattársa, Nico Rosberg viszont úgy tűnik, nagyon szerencsés volt. Ő nem vette el, sőt. Gyorsabb kört autózva átvette az elsőséget, így ha minden a szabályok szerint történt, a német indulhat az élről a Magyar Nagydíj vasárnapi futamán.

További részletek hamarosan...

Oszd meg!

79 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

Thibczy
#79 Thibczy 2016. július 24. 13:21  
sztárvorsz:
Szerintem inkább azt jelenti, hogy jelentősen figyelj oda - persze inkább az a kérdés mit takar a ’jelentős’. Nyilván nem fér bele ha teljesen a határon megy valaki. 1 tized tényleg nem sok, szerintem egyikünk sincs tisztában eléggé ennek az etikettjével, de ha mondjuk a Mercedes ezt felvállalja egy nyilatkozatában, akkor nem tűnik annyira lehetetlennek ez mindennapi szinten. Amúgy azt sem tartom kizártnak, hogy döntő tényező volt hogy nem volt már veszélyhelyzet. Mert hát most azért vették volna el a polet mert semmi veszély nem volt, viszont xy jobban lassított mikor még volt? Ki tudja lehet szóltak is neki rádión, vagy csak bekockáztatták és mákjuk volt.

A pilótának nincs joga mérlegelni, ha meglátja a zászlót, akkor be kell tartania azt az utasítást, függetlenül attól, hogy egyetért-e vele, vagy sem.

sztárvorsz
#78 sztárvorsz 2016. július 23. 21:52  
hammertime:
Ez nem sima sárga volt, hanem dupla sárga, amit azt jelenti, hogy jelentősen lassíts le, annyira hogy szükség esetén meg is tudj állni. 0,12 mp-t vesztett a merci szerint, végülis rá lehet fogni, hogy az jelentős lassítás volt...

Szerintem inkább azt jelenti, hogy jelentősen figyelj oda - persze inkább az a kérdés mit takar a ’jelentős’. Nyilván nem fér bele ha teljesen a határon megy valaki. 1 tized tényleg nem sok, szerintem egyikünk sincs tisztában eléggé ennek az etikettjével, de ha mondjuk a Mercedes ezt felvállalja egy nyilatkozatában, akkor nem tűnik annyira lehetetlennek ez mindennapi szinten.

Amúgy azt sem tartom kizártnak, hogy döntő tényező volt hogy nem volt már veszélyhelyzet. Mert hát most azért vették volna el a polet mert semmi veszély nem volt, viszont xy jobban lassított mikor még volt? Ki tudja lehet szóltak is neki rádión, vagy csak bekockáztatták és mákjuk volt.

Utoljára módosítva: 2016. július 23. 21:57

hammertime
#77 hammertime 2016. július 23. 21:39  
sztárvorsz:
Más az, ha a pilóta látja a veszélyt is, nem csak a sárgát. Az utóbbi esetben kicsit körültekintőbb, elemeli jobban itt ott, viszont pl. mikor Ham-nál látszott hogy Alonso ott van az ideális íven, ott neki sansza nem volt picit is határon venni a kanyart. Ezen tuti hogy nyélből többet bukott, mintha csak a sárgát látta volna ő is. Amúgy meg szerintem mindenki annyira lassít, amennyire feltétlen muszály. Az meg hogy Rosberg egyéni legjobbat futott, megint nem biztos hogy jelent valamit, ugyanis az utolsó körre voltak feltekerve az autók, nem tudjuk mire lettek volna képesek. Az alapján, hogy Hamilton milyen első szektort futott, illetve h Rosberg meg hibázott az első szektorban és mégis csont nélkül verte az addigi legjobb időket, nem tűnik túl lehetetlennek, hogy Rosberg képes lett volna a sárga nélkül ennél jobb időre is - főleg hogy Vettel és az RB szerint ők is tudták volna ezt az időt. Amúgy én úgy tudom, hogy valahogy úgy szól a fáma, hogy a sárga arra való, hogy a pilóta legyen körültekintőbb, és ha valaki kimutathatóan csuma nyélen megy át azon a szektoron, akkor büntetnek csak, hogy azért ne vegyék semmibe. A komolyabb esetekre meg ott a Vsc-Sc, ott van az, hogy tilos nyomni.

Ez nem sima sárga volt, hanem dupla sárga, amit azt jelenti, hogy jelentősen lassíts le, annyira hogy szükség esetén meg is tudj állni. 0,12 mp-t vesztett a merci szerint, végülis rá lehet fogni, hogy az jelentős lassítás volt...

DUdi
#76 DUdi 2016. július 23. 21:33  
cyberpunk999:
It’s not official yet, but all the indications at this stage are that the stewards are going to strictly apply the 107% rule and thereby demote both Red Bulls out of the top ten.

ez is változatlan marad.

sztárvorsz
#75 sztárvorsz 2016. július 23. 21:24  

Más az, ha a pilóta látja a veszélyt is, nem csak a sárgát. Az utóbbi esetben kicsit körültekintőbb, elemeli jobban itt ott, viszont pl. mikor Ham-nál látszott hogy Alonso ott van az ideális íven, ott neki sansza nem volt picit is határon venni a kanyart. Ezen tuti hogy nyélből többet bukott, mintha csak a sárgát látta volna ő is. Amúgy meg szerintem mindenki annyira lassít, amennyire feltétlen muszály.

Az meg hogy Rosberg egyéni legjobbat futott, megint nem biztos hogy jelent valamit, ugyanis az utolsó körre voltak feltekerve az autók, nem tudjuk mire lettek volna képesek. Az alapján, hogy Hamilton milyen első szektort futott, illetve h Rosberg meg hibázott az első szektorban és mégis csont nélkül verte az addigi legjobb időket, nem tűnik túl lehetetlennek, hogy Rosberg képes lett volna a sárga nélkül ennél jobb időre is - főleg hogy Vettel és az RB szerint ők is tudták volna ezt az időt.

Amúgy én úgy tudom, hogy valahogy úgy szól a fáma, hogy a sárga arra való, hogy a pilóta legyen körültekintőbb, és ha valaki kimutathatóan csuma nyélen megy át azon a szektoron, akkor büntetnek csak, hogy azért ne vegyék semmibe. A komolyabb esetekre meg ott a Vsc-Sc, ott van az, hogy tilos nyomni.

BrettShaw
#74 BrettShaw 2016. július 23. 21:22  

Mivan ezzel az oldallal? Eddig csak gyenge, pontatlan és általában lemaradt volt, most már hiányos is.

cyberpunk999
#73 cyberpunk999 2016. július 23. 21:20  

It’s not official yet, but all the indications at this stage are that the stewards are going to strictly apply the 107% rule and thereby demote both Red Bulls out of the top ten.

DUdi
#72 DUdi 2016. július 23. 20:43  

[origo] GPhírek ‏@origoGPhirek
Az @fia indoklása szerint a sportfelügyelők a telemetria alapján arra jutottak,hogy @nico_rosberg jelentősen lassított a 8-as kanyarnál. #F1

cyberpunk999
#71 cyberpunk999 2016. július 23. 20:27  
DUdi:
BREAKING: No penalty for Rosberg Mintha azt olvastam volna, hogy a Ferrari jelezte. https://twitter.com/F1Direct/status/756917040351502336

Egyértelmű üzenet: Lehet nyomni a sárgánál.

cyberpunk999
#70 cyberpunk999 2016. július 23. 20:26  

Rosberg régebben csak ritkán és eléggé vitatható esetekben adta fel a becsületét, de idén úgy tűnik, hogy már nem csinál lekiismereti kérdést a dolgokból, de mindig sikerül túltolnia.
Mi lesz vele, akkor ha még így sem lesz mondjuk vb belőle? Amire még jó esélye van, de mi lesz vele akkor, ha feladta a becsületét és még így sem jön össze?

Egyre kíváncsibb vagyok rá, hogy mi lesz ebből, mert nagy az esélye, hogy ez a merci utolsó vb esélyes éve, jövőre visszatérhet az rb az élre.

DUdi
#69 DUdi 2016. július 23. 20:25  

BREAKING: No penalty for Rosberg

Mintha azt olvastam volna, hogy a Ferrari jelezte.
https://twitter.com/F1Direct/status/756917040351502336

cyberpunk999
#68 cyberpunk999 2016. július 23. 20:24  
hammertime:
Merci szerint állítólag 0,12 mp-t vesztett, az a kérdés. hogy a bírák szerint ez beleesik-e a "significantly" kategóriába. Szerintem fel fogják menteni, hogy szoros maradjon az eleje, de legalább ránéznek, hülyén vette volna ki magát ha még ki sem vizsgálják.

Elég nyilvánvaló, hogy nem lassított le, egyáltalán.
A kérdés inkább az, hogy elsumákolják-e azzal, hogy már nem volt veszély, amit szerintem nem lenne szabad, mert szerintem a pilótának nem lenne szabad mérlegelési jogot adni, mert onnantól nyomni fogja mindegyik...

hammertime
#67 hammertime 2016. július 23. 20:20  

Merci szerint állítólag 0,12 mp-t vesztett, az a kérdés. hogy a bírák szerint ez beleesik-e a "significantly" kategóriába.
Szerintem fel fogják menteni, hogy szoros maradjon az eleje, de legalább ránéznek, hülyén vette volna ki magát ha még ki sem vizsgálják.

Utoljára módosítva: 2016. július 23. 20:22

DUdi
#66 DUdi 2016. július 23. 20:11  
vacsad:
"Nico Rosberg has been summoned to the stewards for a potential breach of yellow flag rules during qualifying for the Hungarian Grand Prix."

Végül is csak 4 órája ért véget az időmérő :)

cyberpunk999
#65 cyberpunk999 2016. július 23. 20:06  
vacsad:
"Nico Rosberg has been summoned to the stewards for a potential breach of yellow flag rules during qualifying for the Hungarian Grand Prix."

Kicsit túl korán, várhattak volna vele a következő futamig is.
De komolyan, mi tartott ezen ennyit? ^^

Btw:

The FIA have, handily, printed out a sheet containing the exact regulation about yellow flags and handed it to the written media here in Budapest.
Here’s the distinction between a single and double-waved yellow flag. Remember, the Rosberg incident relates to the latter.

Single waved: Reduce your speed, do not overtake, and be prepared to change direction. There is a hazard beside or partly on the track

Double waved: Reduce your speed significantly, do not overtake, and be prepared to change direction or stop. There is a hazard wholly or partly blocking the track and/or marshals working on or beside the track.

So, the key word to all of this appears to be ’significantly’...

vacsad
#64 vacsad 2016. július 23. 20:03  
Givangel:
remelem megkapja a buntijet. a bre’ kivan mar, hogy ra nem vonatkoznak a szabalyok (pl radiozas)

Onboard kamerán látható gázállás szerint járna neki.

Givangel
#63 Givangel 2016. július 23. 20:02  
vacsad:
"Nico Rosberg has been summoned to the stewards for a potential breach of yellow flag rules during qualifying for the Hungarian Grand Prix."

remelem megkapja a buntijet. a bre’ kivan mar, hogy ra nem vonatkoznak a szabalyok (pl radiozas)

vacsad
#62 vacsad 2016. július 23. 19:53  

"Nico Rosberg has been summoned to the stewards for a potential breach of yellow flag rules during qualifying for the Hungarian Grand Prix."

kayassine
#61 kayassine 2016. július 23. 19:10  
can-tah:
Én vagyok az egyetlen, akinek Fernando kicsúszásakor felrémlett a 2007-es időmérő? XDDDD

Nem, a Sky-os riportereknek is eszükbe jutott.

Thibczy
#60 Thibczy 2016. július 23. 18:46  

Az ilyen esetek miatt használhatnák időmérőn és szabadedzésen is a VSC-t, amire a szabály lehetőséget is ad.

continental
#59 continental 2016. július 23. 18:31  
cyberpunk999:
az első szektorban fél másodpercet kapott Rosberg Hamiltontól és Ricciardo is jobb első szektort ment nála. Meg Verstappen is, bár ő állítólag nem ért fel a körre, ettől még az LT ezt írta.

Viszont a 2. szektorban 2x is hibázott Ham a sárgáig,nem úgy nézett ki,h tovább növeli az előnyét.

cyberpunk999
#58 cyberpunk999 2016. július 23. 18:05  
Jack Bauer:
nem mindjárt 2 mp-et? :DD

az első szektorban fél másodpercet kapott Rosberg Hamiltontól és Ricciardo is jobb első szektort ment nála. Meg Verstappen is, bár ő állítólag nem ért fel a körre, ettől még az LT ezt írta.

Utoljára módosítva: 2016. július 23. 18:10

continental
#57 continental 2016. július 23. 18:04  
Jack Bauer:
nem mindjárt 2 mp-et? :DD

Legyen 8 :D
Ha már nagyot mondunk.

Jack Bauer
#56 Jack Bauer 2016. július 23. 18:00  
Masters_Of_Hardcore:
Ma neki nem kellett elvennie.. mert megtehette alanyi jogon. Ha Hami befejezi a körét kapott volna 1 másodpercet.... de mondjuk a középső szektort leszámítva 6-7 tizedet simán.

nem mindjárt 2 mp-et? :DD

Masters_Of_Hardcore
#55 Masters_Of_Hardcore 2016. július 23. 17:55  
Lombardo:
Rosberg elcseszte az első kanyart, kerülgette a lassító autókat a harmadik szektorban, a második szektorban pedig dupla sárga zászló volt. És így ment pole kört..

Ma neki nem kellett elvennie.. mert megtehette alanyi jogon. Ha Hami befejezi a körét kapott volna 1 másodpercet.... de mondjuk a középső szektort leszámítva 6-7 tizedet simán.

Masters_Of_Hardcore
#54 Masters_Of_Hardcore 2016. július 23. 17:49  
can-tah:
Én vagyok az egyetlen, akinek Fernando kicsúszásakor felrémlett a 2007-es időmérő? XDDDD

Haha, azóta se nyert VB-t... :D :D :D

Jack Bauer
#53 Jack Bauer 2016. július 23. 17:39  

rosberg megint csal, írja itt az egyik. :DDD fáj nagyon, fiuk? örülök, pedig nem vagyok rosberg fan. viszont undorító ez az állandó rosbergköpködés.

hammertime
#52 hammertime 2016. július 23. 17:31  

Mondjuk a többi csapatot sem értem, miért nem nyomják fel, ha már a FIA magától nem vizsgálja.

sába
#51 sába 2016. július 23. 17:27  
trialboj:
Pár futammal ezelőtt Hammer kapott egy (új) használt gumit, mert szétfékezte a már meglévőt, és ez kínosan hátravetett volna a teljesítményét. Azon rohadtul felb@sztam magam, főleg hogy 5 perc alatt túltette rajta magát mindenki, a kommentátorok pedig épp hogy megemlítették. Ez sem volt nagyobb szélhámosság, főleg mivel nincs meghatározva mennyire kell elvenni. Pont ezért született a vsc, ott pontosan lehet tudni mennyire kell visszavenni, nincs trükközés. Hamnek nem volt szerencséje, ő sémiképp nem kockáztathatott, Rózinak meg pont belefért. Még mindig van elég futam hogy helyreálljon az emberek lelki békéje.

Szerintem elég sokan berágtak Hamilton gumicseréjére is. Ebben a témában most tök kívülálló vagyok, de folyton a biztonságon megy az agyalás, erre Rosberg dupla sárgánál nyomja mint barom és nem történik semmi. Nemhogy az idejét kellene elvenni, büntetés járna neki. De tudnivaló, hogy úgysem lesz semmi következménye. Tiltott rádiózásért Rosbergnek 10 másodperc büntit,, a többi viszont már 20 másdpercet és egyéb retorziókat kaphat. Sajnos elég sokszor kiderült már, hogy a mercedes minden téren külön kategória a f1-ben.

cnote76
#50 cnote76 2016. július 23. 17:26  
SANI{Ó:
kicsit sem vesz vissza...ez jól látszik és hallatszik....csak a kanyar miatt áll a gázon kicsit....a videó a no comment kategória, mert egyértelmű

egy pillanatra elemeli azért

sztárvorsz
#49 sztárvorsz 2016. július 23. 17:26  

Szerintem itt amúgy Rosberg és Hamilton is mehetett volna ennél alsó hangon tizedekkel jobb időket. ’Szerencsére’ nem láttuk a Mercedes valódi potenciálját.

cyberpunk999
#48 cyberpunk999 2016. július 23. 17:24  
daviid:
Ez igaz, viszont a dupla sárga, ahogy mások is említették, már teljesen felesleges volt, mikor Rosberg a 8-as kanyarhoz ért, ugyanis Alonso már rég nem volt ott. Ide VSC kellett volna, nem dupla sárga. Egy versenyző ilyen esetben pont annyira fogja elvenni a gázról a lábát, amennyire szerinte szükséges, azaz kb semennyire.

Nincs joga mérlegelni, azért kell lassítani, mert adott esetben életveszély is lehet.
Ha megölt volna egy magyar pályamunkást, akkor milyen lenne a hangulat?

Ő nem tudta a szituációt csak látta a dupla sárgát és leszarta, ennyi a szituáció.

McLarenHonda
#47 McLarenHonda 2016. július 23. 17:23  
daviid:
Ez igaz, viszont a dupla sárga, ahogy mások is említették, már teljesen felesleges volt, mikor Rosberg a 8-as kanyarhoz ért, ugyanis Alonso már rég nem volt ott. Ide VSC kellett volna, nem dupla sárga. Egy versenyző ilyen esetben pont annyira fogja elvenni a gázról a lábát, amennyire szerinte szükséges, azaz kb semennyire.

Érdektelen, hogy felesleges volt-e, vagy nem, a zászló nem ajánlat, hanem kötelezettség. Pont azért kellene büntetni, hogy érezzék.

Lombardo
#46 Lombardo 2016. július 23. 17:18  

Rosberg elcseszte az első kanyart, kerülgette a lassító autókat a harmadik szektorban, a második szektorban pedig dupla sárga zászló volt. És így ment pole kört..

Utoljára módosítva: 2016. július 23. 17:19

daviid
#45 daviid 2016. július 23. 17:18  
McLarenHonda:
Nem gondolod, hogy egyrészt annyit nem gyorsult a pálya, másrészt a dupla sárga azt jelenti, készülj fel megállásra, olyankor az ember nem tolja neki, és nem fut lila szektort. A belső kamerán látszik, egy pillanattal korábban veszi el, aztán a ki gyorsítás már gyakorlatilag padló.

Ez igaz, viszont a dupla sárga, ahogy mások is említették, már teljesen felesleges volt, mikor Rosberg a 8-as kanyarhoz ért, ugyanis Alonso már rég nem volt ott. Ide VSC kellett volna, nem dupla sárga. Egy versenyző ilyen esetben pont annyira fogja elvenni a gázról a lábát, amennyire szerinte szükséges, azaz kb semennyire.

SANI{Ó
#44 SANI{Ó 2016. július 23. 17:13  
cyberpunk999:
http://www.formula1.com/en/video/2016/7/Onboard_pole_position_lap_-_Nico_Rosberg__Hungary_2016.html

kicsit sem vesz vissza...ez jól látszik és hallatszik....csak a kanyar miatt áll a gázon kicsit....a videó a no comment kategória, mert egyértelmű

Lewisthebest
#43 Lewisthebest 2016. július 23. 17:13  
IcemanBen:
Verstappen nem ért már fel az utolsó gyorskörre a feltartások miatt. Ezek szerint annyira nem zavarta a dolog:D

Gondolom nem látta mert kb 1 mp-n múlt, hogy nem ért fel. A Red Bull is vicc, hogy hova küldi ki őket. Van hátra másfél perc és az egyiket bele a forgalom közepébe a másikat meg a legvégére. Amúgy elvileg megint Bottas volt az aki elcseszte végül az utolsó próbálkozását Verstappennek, ők se lesznek barátok :D

daviid
#42 daviid 2016. július 23. 17:13  
cnote76:
Azt tegyük még hozzá: mire Rosberg odaért, már Alonso nem volt ott. Olyan máksorozata van egész életében, mint 40 másik pilótának összesen nincs...

Az elmúlt öt futamon nem nagyon volt mázlija Rosbergnek. Egyedül Bakuban jött ki neki a lépés, de a többi helyszínen bőven volt neki is peche, mint Hamiltonnak az év elején. De ez ilyen, egyszer fent, egyszer lent, most Nico volt fent, de holnap könnyen lehet, hogy fordul a kocka és Hamiltonnak lesz szerencséje, mert pl Rosbergnek megint megkotlik a váltója, vagy rosszul kapja el a rajtot.

cyberpunk999
#41 cyberpunk999 2016. július 23. 17:13  
trialboj:
Pár futammal ezelőtt Hammer kapott egy (új) használt gumit, mert szétfékezte a már meglévőt, és ez kínosan hátravetett volna a teljesítményét. Azon rohadtul felb@sztam magam, főleg hogy 5 perc alatt túltette rajta magát mindenki, a kommentátorok pedig épp hogy megemlítették. Ez sem volt nagyobb szélhámosság, főleg mivel nincs meghatározva mennyire kell elvenni. Pont ezért született a vsc, ott pontosan lehet tudni mennyire kell visszavenni, nincs trükközés. Hamnek nem volt szerencséje, ő sémiképp nem kockáztathatott, Rózinak meg pont belefért. Még mindig van elég futam hogy helyreálljon az emberek lelki békéje.

A szabályok lehetőséget biztosítottak neki erre, amivel élt.
Nem is ő volt az első ilyen.

sába
#40 sába 2016. július 23. 17:12  
cnote76:
Azt tegyük még hozzá: mire Rosberg odaért, már Alonso nem volt ott. Olyan máksorozata van egész életében, mint 40 másik pilótának összesen nincs...

Alonso nem, de a dupla sárga zászló ott volt.

cyberpunk999
#39 cyberpunk999 2016. július 23. 17:11  
cnote76:
Azt tegyük még hozzá: mire Rosberg odaért, már Alonso nem volt ott. Olyan máksorozata van egész életében, mint 40 másik pilótának összesen nincs...

De ő ezt nem tudhatja és nincsen mérlegelési joga.

cyberpunk999
#38 cyberpunk999 2016. július 23. 17:11  

http://www.formula1.com/en/video/2016/7/Onboard_pole_position_lap_-_Nico_Rosberg__Hungary_2016.html

McLarenHonda
#37 McLarenHonda 2016. július 23. 17:10  
qwerm:
egy dolgot nem értenek meg itt páran. ha fut egy lila (legyen most tök random módon választva) 37.2 középső szektort, az nem jelenti azt, h nem tudott volna futni 36.8 lila középső szektort. nem a szín határozza meg, h lassított-e.

Nem gondolod, hogy egyrészt annyit nem gyorsult a pálya, másrészt a dupla sárga azt jelenti, készülj fel megállásra, olyankor az ember nem tolja neki, és nem fut lila szektort. A belső kamerán látszik, egy pillanattal korábban veszi el, aztán a ki gyorsítás már gyakorlatilag padló.

Lombardo
#36 Lombardo 2016. július 23. 17:10  
qwerm:
egy dolgot nem értenek meg itt páran. ha fut egy lila (legyen most tök random módon választva) 37.2 középső szektort, az nem jelenti azt, h nem tudott volna futni 36.8 lila középső szektort. nem a szín határozza meg, h lassított-e.

És ha lassít 2-3 tizedet, az dupla sárga zászlónál eleg? Mivel abszolút legjobb szektort futott, max ennyit lassíthatott.

Utoljára módosítva: 2016. július 23. 17:15

SANI{Ó
#35 SANI{Ó 2016. július 23. 17:09  
cyberpunk999:
A videón látszott, hogy dupla sárga volt. Rosberg is elismerte a nyilatkozatában, hogy az volt. De akkor az FIA közölte ezek szerint, hogy nem volt sárga és a videók hazudnak. Igazából pontosan ilyesmire számítottam tőlük.

bele illik az idei tervbe.....kell egy német VB

trialboj
#34 trialboj 2016. július 23. 17:09  

Pár futammal ezelőtt Hammer kapott egy (új) használt gumit, mert szétfékezte a már meglévőt, és ez kínosan hátravetett volna a teljesítményét. Azon rohadtul felb@sztam magam, főleg hogy 5 perc alatt túltette rajta magát mindenki, a kommentátorok pedig épp hogy megemlítették. Ez sem volt nagyobb szélhámosság, főleg mivel nincs meghatározva mennyire kell elvenni. Pont ezért született a vsc, ott pontosan lehet tudni mennyire kell visszavenni, nincs trükközés.

Hamnek nem volt szerencséje, ő sémiképp nem kockáztathatott, Rózinak meg pont belefért. Még mindig van elég futam hogy helyreálljon az emberek lelki békéje.

Utoljára módosítva: 2016. július 23. 17:12

cnote76
#33 cnote76 2016. július 23. 17:08  

Azt tegyük még hozzá: mire Rosberg odaért, már Alonso nem volt ott. Olyan máksorozata van egész életében, mint 40 másik pilótának összesen nincs...

Lewisthebest
#32 Lewisthebest 2016. július 23. 17:07  

Egyrészt nem tudom mért volt ott dupla sárga zászló amikor már Alonso elment onnan másrészt nem értem minek használják még a dupla sárgát amikor van VSC. Így ha a versenyző dönthet arról, hogy mennyire veszi el az mindig is vitákat fog szőni és balesetveszélyes lesz. Ennek a megszüntetésére pl sokkal nagyobb szükség lenne mint a Halora. Ha megint ott van egy daru meg egy pályamunkás és Rosberg elcseszi akkor nem kell részletezni, hogy mi lehetett volna. Be kellett volna rakni a VSC-t és akkor nem lenne min vitázni.

qwerm
#31 qwerm 2016. július 23. 17:07  

egy dolgot nem értenek meg itt páran. ha fut egy lila (legyen most tök random módon választva) 37.2 középső szektort, az nem jelenti azt, h nem tudott volna futni 36.8 lila középső szektort. nem a szín határozza meg, h lassított-e.

cyberpunk999
#30 cyberpunk999 2016. július 23. 17:05  
Solskep:
"On their second sojourns, the world champion set by far the fastest first sector time before having to abort his run as he came across Alonso’s stricken McLaren, but by the time Rosberg got there the yellows were cleared, and his subsequent lap of 1m 19.965s gave him the advantage." Szóval már nem volt sárga. formula1.com-ról másoltam, gondolom az elég hivatalos. Nem értem miért megy ennyire a ros-szidás, ha ezt hamilton csinálta volna, akkor ő skilles lenne és nem csaló, ugye? :D

A videón látszott, hogy dupla sárga volt.
Rosberg is elismerte a nyilatkozatában, hogy az volt.

De akkor az FIA közölte ezek szerint, hogy nem volt sárga és a videók hazudnak.

Igazából pontosan ilyesmire számítottam tőlük.FORMA-1 HÍREK

Daniel Ricciardo

02016.10.21. 20:23

Amerikai Nagydíj – második szabadedzés

Beszámoló az eseményről

02016.10.21. 19:56

Nemet mondott az FIA a bahreini tesztre

A csapatok most Ecclestone-nal tárgyalnak

02016.10.21. 19:33

Gyorsan reagált az FIA a lefulladó autók problémájára

Kifejlesztettek egy automatikus rendszert