Rosberg a rosszra is felkészült

írta: M4Sport
2016. június 02. 15:10
FOTÓ: ©xpbimages.com

Nico Rosberg felkészült a rosszra. Az első négy futamot megnyerő Mercedes-versenyző számított arra, hogy előbb-utóbb nála is becsúszik egy gyenge hétvége.

Hibátlan mérleggel rendelkezett egészen a barcelonai ütközésükig, és Monacóban feltett szándéka volt, hogy idei ötödik sikerét is megszerezze. Nico Rosberg kilátásai ráadásul még a szombati időmérőt követően is jók voltak, hiszen egy pozícióval legfőbb bajnoki riválisa, Lewis Hamilton elé kvalifikálta magát.

Aztán a vasárnapi esőben minden megváltozott: a német képtelen volt elkapni a verseny ritmusát, nem bízott hideg fékjeiben és gumijában, s egy csapatutasítás után még Hamiltont is elengedte. Végül 7.-ként ért célba, miután Nico Hülkenberg közvetlenül a leintés előtt megelőzte a célegyenesben.

Rosberg nem titkolta, nagy csapás volt számára a monacói verseny, de elmondása szerint távolról sem érte felkészületlenül. „Voltak már nehéz napjaim, és lesznek is még a jövőben. A versenyzés mindig a lejtőkről és emelkedőkről szól, így fel voltam készülve a lejtmenetre is. Nem vártam magamtól sosem, hogy valamennyi futamot megnyerem” – nyilatkozta Rosberg. „Barcelona után persze erre már nem is volt esélyem, de készen álltam arra, hogy jönni fog valami rossz is, és újra a másik oldalra kerülök. Természetesen nehéz megemészteni, ami történt, de Montrealban újra csúcsformában leszek, és a győzelemért harcolok.”

Miután a bajnoki éllovas vasárnap nemigen emlékeztetett sorozatgyőztes önmagára, fölvetődött, hogy talán a jövőjével kapcsolatos bizonytalanság is elterelhette a figyelmét. Rosberg Gerhard Berger segítségével próbál új szerződést kiharcolni magának a következő három évre a Mercedesnél, s a közelmúltban még a Ferrarival is hírbe hozták.

„Én ezzel nem igazán foglalkozom” – ment szembe a feltételezéssel a német. „Monaco előtt sem foglalkoztam, és a futam után sem fogok. Csak annyit tudok ismételni, hogy boldog vagyok a Mercedesnél, a Mercedes pedig elégedett velem, így biztos vagyok benne, hogy itt maradok még pár évig.”

Martin Brundle Hamilton győzelme után kijelentette: hiába a hátránya, számára újra a brit vált a bajnokság fő esélyesévé, mivel ha tiszta küzdelmet vívtak, rendre gyorsabbnak tűnt Rosbergnél. A hátralévő 15 futamon összesen 375 pont szerezhető – ennek tükrében a 24 pontos hátrány valóban nem tűnik soknak. Főleg nem úgy, hogy Rosbergnek elég egy kiesés, és ő egy győzelemmel máris átveheti a vezetést.

Monaco igazolta, egyetlen futam alatt is nagyot fordulhat a világ. Hamilton ugyanakkor éppen ezért óvatos fölzárkózása kapcsán. „Ez fordulatnak tűnhet, de még hosszú út áll előttünk. Bármelyik irányba elmozdulhatunk, ezzel tisztában vagyok” – nyilatkozta.

Oszd meg!

1 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

opamisi
#1 opamisi 2016. június 02. 22:34  

Azért vicces ez egy futam alatt vb esélyesből loserré válhatsz.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Nico Rosberg, Lewis Hamilton

22016.10.25. 12:01

De mi baja Rosberggel Ecclestone-nak?

Magyarázkodni volt kénytelen kijelentése miatt

112016.10.25. 10:46

A Ferrarié a legrosszabb átmeneti tesztautó?

Nincs több leszorítóereje, mint az aktuális gépnek – a Red Bull szerint ígéretesek az új gumik