Rosberg csak játékszernek használja Räikkönen ülését?

írta: M4Sport
2016. május 29. 10:06
FOTÓ: ©xpbimages.com

Sebastian Vettel nem csinál titkot belőle: szívesen folytatná 2017-ben is Kimi Räikkönen csapattársaként. De miért nem cáfolja Nico Rosberg a ferraris pletykákat?

A finn versenyző szerződése 2016 végén jár le a Scuderiával, és bár Maurizio Arrivabene csapatfőnök a közelmúltban úgy fogalmazott, ha így folytatja, minden esélye megvan a hosszabbításra, továbbra is több nevet emlegetnek Kimi Räikkönen esetleges utódjelöltjeként. Korábban Daniel Ricciardót, mostanában pedig Nico Rosberget is hírbe hozták a vörösökkel.

Az olasz Gazzetta dello Sport Sebastian Vettelt is megkérdezte, kit látna szívesen csapattársaként 2017-ben, ám a német inkább nem ment bele a találgatásokba. „Minden nap egy új nevet olvasok – és már azt is hallottam, hogy nekem egy évvel később kellett volna érkeznem a Ferrarihoz” – nyilatkozta. „Én jól kijövök Kimivel. Nem is lehetne kevésbé komplikált csapattársam nála, ő egy kicsit sem politizál. Tiszteljük egymást, higgadt, és szerintem jó lenne vele folytatni. De ez persze nem tőlem függ.”

A kérdésre, van-e beleszólása abba, ki ül jövőre a garázs másik végében, elmondta: „Van, de nem tudom, ez változtat-e bármin is. Nem én döntök. Szerintem helyes, ha a versenyzőket is bevonják az efféle tárgyalásokba a csapaton belül.”

Ami az Olaszországból érkező, Rosberggel kapcsolatos pletykákat illeti, érdekesség, hogy a német Monacóban sem cáfolta, hogy azoknak van alapjuk. Korábban úgy fogalmazott, elégedett a Mercedesszel, ahogy a csapat is vele, ezért szívesen folytatná. Amikor a brit Sky Sports arról kérdezte, valóban kapcsolatba került-e a vörösökkel, azonban csak annyit mondott: „Maradjunk annál, amit korábban mondtam. Én jelenleg nem igazán foglalkozom ezzel, mert csak a futamgyőzelemre összpontosítok. Idén nagy esély nyílt előttem.”

„A Ferrari fejre is állhat”

A bajnoki éllovas stratégiája egyértelműnek tűnik: mindaddig nem zárja ki a csapatváltás lehetőségét, amíg a Mercedes nem kínál neki ideális feltételeket a hosszabbításra. Nemrég kiderült, a tárgyalások során a korábbi versenyző, Gerhard Berger segít neki, aki szerint a csapatváltás csak vészterv. „Számunkra a Mercedes az elsődleges célpont. Eléggé meglepne, ha odáig jutna a helyzet, hogy más csapatokkal kezdünk tárgyalásba. De persze sosem tudhatjuk…” – jegyezte meg az osztrák, majd a Ferrari kapcsán hozzátette: „Ennyire előre nem tekintek, az elég nevetséges lenne. Ha egy versenyző elégedett egy csapattal, és fordítva is ez a helyzet, akkor minden áron megpróbálsz megállapodni.”

Berger azt nyilatkozta, az első valódi tárgyalásra csak Monaco után kerül majd sor közte és a csapat között – Niki Lauda azonban megerősítette, már beszéltek a témáról. „Az első megbeszélés Toto, Gerhard és köztem igazán mulatságos volt. Igazi osztrák beszélgetés volt. Gerhard lett az ügyvivő, ami helyes döntés volt Nico részéről. Ő most nem szeretne szerződésekkel foglalkozni, miközben versenyez.”

Lauda kiemelte, a Ferrari-pletykákról nem tud, de céljuk egyértelműen a hosszabbítás – mégpedig mihamarabb. „Ha most gyorsan megegyezünk Nicóval, a Ferrari fejre is állhat. Biztos vagyok benne, hogy egész gyorsan megállapodhatunk, hogy ezzel Nico újra nyugodtan nyerhesse a futamokat” – magyarázta a tanácsadó. És arra is egyszerű magyarázatot adott, miért lenne nagy baklövés nem hosszabbítaniuk. „Az ellenfelek halálra nevetnék magukat, ha elengednénk Rosberget” – véli a háromszoros világbajnok, aki tartja, továbbra is övék a legerősebb páros az F1-ben.

Oszd meg!





2 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

Sebees
#2 Sebees 2016. május 29. 11:45  

Ha ilyen szerencsés évben amikor csak a csapattársat súlyt minden probléma sem tud nyerni akkor lehúzhatja magát a wc-n nem fog kelleni senkinek sem hiába gyors valaki ha lúzer.

Lombardo
#1 Lombardo 2016. május 29. 10:30  

Rosberg helyében én bevállalnám a Ferrarit. Az kiderült, hogy Hamilton ellen összességében kevés, egyenlő feltételek mellett nem tud több pontot szerezni nála egy szezonban. Idén jó esélye van a vb-re az ismert okok miatt, ez egy soha vissza nem térő alkalom, nyerje meg a vb-t, aztán menjen el a Ferrarihoz. Nem lesz rajta teher, teljesült az álma, egy legendás csapathoz szerződhet, több pénzt kereshet, és lehet, hogy Vettel ellen több esélye lenne, mint Hamiltonnal szemben. Tavaly, amikor megsemmisülve és összetörve dobta vissza a sapkát, biztosan elfogadta volna, hogy ilyen lehetőségei lesznek.

Utoljára módosítva: 2016. május 29. 10:37

HairHungary

 



FORMA-1 HÍREK

Sergio Pérez

02016.10.25. 19:13

„Ember, micsoda idióta!”

12016.10.25. 18:26

A Renault versenyzője csapatutasítást akart

Palmer gyorsabbnak érezte magát márkatársánál

32016.10.25. 16:36

„Visszatért az igazi McLaren”

Boullier szerint egyértelmű, hogy a szuzukai kisiklás egyszeri volt