Rosberg eddig sem számolgatta a pontokat

írta: M4Sport
2016. július 25. 18:58
FOTÓ: ©xpbimages.com

Nico Rosberg elismerte, kissé csalódott, amiért a Magyar Nagydíj után a szezon során először Lewis Hamilton mögé került a bajnoki tabellán, ugyanakkor kiemelte, a küzdelem még korántsem ért véget, hozzáállását pedig fogja megváltoztatni az elsőség elvesztése miatt.

Néhány hete volt csupán, mégis „távoli emléknek” tűnik csupán az idény azon szakasza, melyben Rosberg magabiztosan, 43 ponttal vezette a pontversenyt, Hamilton ugyanis Monaco óta nemcsak lecsökkentette hátrányát, hanem Magyarországon át is vette a vezetést (előnye jelenleg 6 világbajnoki egység) miután megszerezte idei ötödik győzelmét.

„Mindent beleadtam a versenyen, szuper volt a tempóm, nagyon gyors voltam és folyamatosan nyomás alatt tudtam tartani Lewist” – kezdte értékelését a pozitívumok felsorolásával egy, a Magyar Nagydíjat összegző videóban. „Időnként úgy tűnt, küszködik egy kicsit, szóval mindent megtettem, hogy nyomást gyakoroljak rá, hátha elkoptatja a gumiabroncsokat, vagy hibát vét a verseny végén. És hibázott is. Közelebb kerültem hozzá, de annyira nem, hogy előzni tudjak” – tette hozzá.

„De ez van… most ilyen eredményt értem el, és ezt el is fogadom. Ezzel most elveszítettem a vezető pozíciót a pontversenyben, de ez nem jelent komoly különbséget, hiszen nem számolgatom a pontokat és még mindig hosszú út áll előttünk. Ezt az egészet most magam mögött kell hagynom, és csak a hétvége pozitívumaira kell összpontosítanom” – folytatta.

Azt egyébként a futam utáni sajtótájékoztatón is igyekezett kiemelni, hogy ugyanolyan lelkesedéssel küzd majd a címvédő ellen, mint a szezon eddigi szakaszában. „Közel vagyunk. Eddig ez a szezon nagyon jól alakult. Remek csatát vívunk Lewisszal, és én már korábban is azt mondtam, nem foglalkozom a pontokkal, mert hosszú még az év. Még bármi megtörténhet, szóval csak arra összpontosítok, hogy versenyeket nyerjek. Most is ezt akartam, de sajnos ezúttal nem jött ki a lépés. Most már csak Hockenheimre fókuszálok. Várom a hazai versenyem” – jelezte.

Rosberg egyébként ismét kiemelte, a futamgyőzelmet már akkor elveszítette, amikor Hamilton lehagyta őt az első kanyarban. „A rajtom egészen jó volt, de az első kanyar előtt Lewis volt belül és mélyebben fékezett, Daniel (Ricciardo) pedig ott volt a külső íven, így beszorultam közéjük. Ezért veszítettem el a pozíciót és ezzel valójában magát a győzelmet is. Az első kanyar után még harmadik voltam, Danieltől még visszaszereztem a pozíciót, de Lewis már ott volt előtte. Ott veszítettem el a győzelmet, és ez eléggé csalódást kelőt volt” – ismerte el végül.

Oszd meg!

1 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

veryhard
#1 veryhard 2016. július 26. 11:26  

Te miről beszélsz ember? Nem mondták neked: Hamiltont nem azért kellene megelőznöd, hogy kört kapjon, hanem hogy te legyél az első? Ha ketteskére hajtasz, akkor jól csinálod, viszont akkor nekem kell mást keresnem, akinek van vmi esélye, hogy feldobja ezt az unalmat. Hill 2.0 feeling

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Pascal Wehrlein

02016.10.23. 00:50

Kedv vagy stílus kérdése Vettel halványabb teljesítménye?

Formahanyatlására többféle magyarázat lehet – a Ferrariéra nem tud választ