Rosberg: Egy ideig még itt leszek!

írta: M4Sport
2016. április 08. 19:45
FOTÓ: ©xpbimages.com

Nico Rosberg úgy érzi, „egy ideig biztosan” a Mercedesnél marad még, nem valószínű tehát, hogy a pontverseny éllovasa elhagyja csapatát 2016 végén, amikor több forrás szerint is lejár a szerződése. Igaz, mint most elmondta, ez „sem igaz feltétlenül”.

A német pilóta 2014 nyarán hosszabbította meg szerződését a Mercedesszel, amikor még bőven harcban volt a világbajnoki cím elhódításáért, végül azonban kikapott csapattársától, Lewis Hamiltontól, aki a következő szezonban is elhalászta előle a bajnoki trófeát. 2016 tehát fontos év lehet Rosberg számára, akinek sokak szerint ez az egyik „utolsó lehetősége a bizonyításra.”

Bárhogy is legyen, a német remek formába lendült: 2015 végén három, az idei szezon elején pedig kettő futamgyőzelmet szerzett, vagyis 5 nagydíj óta veretlen, ilyen sorozatot pedig eddig csak és kizárólag világbajnokok produkáltak. Ez a teljesítmény a jövő szempontjából is meghatározó lehet, a csapat vezetői ugyanis nem sok érvet tudnának felhozni egy ilyen formában lévő pilóta ellen. Igaz, ez egyelőre őt foglalkoztatja legkevésbé; elmondása szerint ugyanis nem gondol a szerződésre.

Részben azért, mert úgy érzi, biztos helye van a Mercedesnél; ezt akkor hintette el, amikor az év végén lejáró versenyzői szerződéséről kérdezték. „Először is, nem feltétlenül ez a helyzet” – utalt magára a kontraktusra és annak határidejére. „Másodszor pedig nem gondolok rá, nem a szerződésen jár az agyam, de miért is járna? Nagyon jól érezem magam a csapatnál, remek a kapcsolatunk, és egy ideig még biztosan itt leszek. Ennyi. Jelenleg nem ezen a dolgon agyalok.”

A Mercedes egyébként nem mutatta jelét annak, hogy bármelyik versenyzőjét is le akarja cserélni. A pilótapárosról legutóbb 2015 végén nyilatkoztak, amikor Toto Wolff kijelentette, ha a versenyzők nem tudnak együttműködni, bármikor változtatnak a felálláson, ezt azonban minden valószínűség szerint „fenyegetésnek” szánta a rivalizáló feleknek, a legtöbbször ugyanis azt kommunikálja, a csapat a legjobbakra vágyik, és történetesen a saját párosukat tartja legerősebbnek…

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Lewis Hamilton

02016.10.24. 19:51

Alonsót a Mercedes és egy bajnoki cím sem tudná maradásra bírni

Csak akkor folytatja, ha élvezni fogja a vezetést

12016.10.24. 17:55

Malajzia lemond az F1-ről?

Kérdéses a futam sorsa