Rosberg elérte, hogy Hamilton már őt akarja másolni?

írta: M4Sport
2016. október 13. 17:51
FOTÓ: ©xpbimages.com

Nico Rosberg magabiztosságával sikeresen elbizonytalanította Lewis Hamiltont, aki emiatt elkezdte másolni és az ő játékát játszani. Gerhard Berger ebben látja a bajnoki éllovas idei sikerének titkát.

Versenyzői pályafutása legnagyobb lehetőségének kapujába érkezett Nico Robserg. Bár tavalyi Lewis Hamilton ellen elszenvedett második veresége után a szkeptikusok már elkönyvelték, hogy a németből örök vesztes válik, ő most rájuk cáfolva vezeti 33 pontos előnnyel a bajnokságot – s ha minden jól alakul számára, édesapja, Keke Rosberg nyomdokaiba lépve ő maga is világbajnokká válhat.

Odáig persze még hosszú út vezet, ám a statisztikák mindenesetre az ő sikerét ígérik: 9 futamgyőzelemmel még senki sem veszítette el a bajnokságot a sportág történetében, ahogy az is mindig diadalmaskodott, aki négy sikerrel indította a szezont.

„A harminchárom pontos előny kezd igazán fontossá válni” – állapította meg a négyszeres világbajnok Alain Prost. „Sokkal ígéretesebb, hogy ekkora előnnyel vág neki a hátralévő versenyeknek, mint volt az, hogy négy győzelemmel kezdte az idényt. Most tartania kell az előnyét. Egy nagyobb előnyt tartani sosem könnyű, főleg nem Lewis Hamiltonnal szemben, aki azt gondolja most, hogy az egész világ ellene van. Még mindig megfordulhat a helyzet. Elég egy kiesés, és Lewis máris újra versenyben van” – figyelmeztetett a francia.

Egykori ellenfele, Gerhard Berger úgy véli, ennek ellenére Rosberg lesz a végső befutó. A korábban a szerződéshosszabbításról szóló tárgyalásokon a németet képviselő exversenyző szerint Rosbergnek sikerült előnyt kovácsolnia abból, ami a legnagyobb erénye: a gondolkodásból. „Nico fejben győzte le Lewist. Ezt a múlt évben tanulta meg. Tudja, hogy ha azonos eszközökkel akarja legyőzni őt, nem fog menni, mert ahhoz Lewis túl gyors. Nico viszont idén el tudta bizonytalanítani őt, mégpedig olyan nagyon, hogy Lewis fel is adta a saját rendszerét, és elkezdett próbálkozni Nico másolásával. Ez tette Nicót erőssé, Lewist pedig gyengébbé” – vélekedett az osztrák.

Berger ezzel nemcsak arra célzott, hogy Hamilton például Japánban is csapattársa beállításának átvételével próbálta helyre tenni autóját, de arra is, hogy Rosberghez hasonlóan ő is egyre többször választja a pályához közeli lakóbuszt lakhelyéül a hétvégéken a drága városi hotelek helyett. „Mivel Nico mindenben nagyon precíz, amit csak csinál, Lewis is az akar lenni” – erősítette meg ezt Toto Wolff is az Auto Bild Motorsportnak. És Rosberg is hasonló megfigyelést tett, amikor a szuzukai verseny után kiemelte: „Rég láttam olyan sok időt a mérnökökkel tölteni Lewist, mint most.”

Berger szerint ez Rosberg hatása. „Nico olyan lazán és határozottan lép fel, idén annyira a saját útját járja, hogy Lewis elkezdett kételkedni a saját erősségeiben. Hirtelen változtatni akar dolgokon, amire nem lenne oka. A rajtokkal kapcsolatos problémája jó példa erre. Szuzukában ismét elszúrta, és ez annak a megrendíthetetlenségnek az eredménye, amit Nico a csapaton belül sugároz.”

Oszd meg!

4 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

salapapa
#4 salapapa 2016. október 16. 17:05  

nagyjából sajnos egyet kell értenem, de ez "enyhe" költői túlzás:
"...Szuzukában ismét elszúrta, és ez annak a megrendíthetetlenségnek az eredménye, amit Nico a csapaton belül sugároz..."
Ham volt az egyedüli, akinek vizes volt az autója alatt az aszfalt. Tapasztalhatta és nyilatkozta is ezt a mögüle induló Vettel. aki nézte a boxutca magazint, hallhatta.
persze ez "csak" a rajt... valóban széthullott Ham. :/

niconauta
#3 niconauta 2016. október 13. 21:52  

barbizna, babázna le, hátha akkor megjön az esze

f1m12
#2 f1m12 2016. október 13. 19:28  

szerintem remek, hogy mindent kihoznak egymásból, amit lehet. az, h Hamiltonnak is tartania kell Rosbergtől, és nem sétagalopp neki, azáltal csak ő fejlődik, mert még több munkára van sarkallva. Rosbergnek meg eleve mindent ki kell sajtolnia magából, mert Hamilton az ellenfele. ilyet a RB-nál és esetleg a Toronál érzek még. hogy állandó a verseny, és egymást inspirálják. ez tetszik

s60pcc
#1 s60pcc 2016. október 13. 18:56  

Két dolgot kellene:
1. rajtok...mert abban ténylegesen jobb idén.
2. technikai problémák mennyisége. :) (bár ez nem rajtuk múlik)

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Sergio Pérez

02016.10.25. 19:13

„Ember, micsoda idióta!”

12016.10.25. 18:26

A Renault versenyzője csapatutasítást akart

Palmer gyorsabbnak érezte magát márkatársánál

32016.10.25. 16:36

„Visszatért az igazi McLaren”

Boullier szerint egyértelmű, hogy a szuzukai kisiklás egyszeri volt