Rosberg elfogadta az új feltételeket –nem kért bocsánatot Hamiltontól

írta: M4Sport
2016. július 07. 18:24
FOTÓ: ©Daimler Media

Nico Rosberg elfogadta a Mercedes által lefektetett új szabályokat, és már nem kíván foglalkozni az Ausztriában történt, számára büntetést érő ütközéssel.

Csütörtökön brackley-i bázisán tartott megbeszélést a Mercedes, melyen közölte két versenyzőjével, hogy bár újabb ütközésük ellenére is hagyja őket szabadon versenyezni, egy újabb incidensnek súlyos következményei lesznek. Nico Rosberg szerint szükség volt a helyzet tisztázására.

„Ez valóban egy komoly kérdés, amit meg kellett beszélnünk. Végső soron csapattársak vagyunk, és el kell kerülnünk az ütközéseket, melyek a csapat számára sok pontba kerülnek. Meg kellett tehát vitatnunk ezt, megtettük, konstruktív volt a megbeszélés, levontuk a következtetéseket, megállapodtunk, és most továbblépünk. Ez egy figyelmeztető jelzés volt, ami célba is ért” – nyilatkozta Silverstone-ban a bajnoki éllovas, hozzátéve: „De ez már a múlt, most pedig elkezdek arra összpontosítani, ami előttem áll, erre a hétvégére.”

Az eset után 10 másodperces büntetést, valamint 2 büntetőpontot kapó Rosberg továbbra is tartja magát véleményéhez, hogy nem követett el hibát. „Itt semmi sem fekete vagy fehér. Tiszteletben tartom a bírók döntését, mert csoportként hozták meg azt. De ez nem jelenti azt, hogy egyet is értek vele. Én más véleményen vagyok” – mondta.

Elárulta, nem érezte úgy, hogy bocsánatot kell kérnie csapattársától. „Szó sincs bocsánatkérésről. Továbblépünk, ez már a múlt, ennyi volt. Megvitattuk a dolgot, végigmentünk mindenen, együtt levontuk a következtetést, a legjobb tehát, ha haladunk tovább és újra versenyzünk. Az mindenki számára remek hír, hogy továbbra is versenyezhetünk egymással. Mindannyian ezt akarjuk, küzdelmet látni, és szeretném legyőzni Lewist a pályán. Lényegében ez nem változott, és ez a legfontosabb, nemde?”

Rosbergnek föltették a kérdést, Hamilton korábbi austini vagy szuzukai kiszorításaihoz hasonló manővereket láthatunk-e még az új szabályok lefektetése után. „Ezek részletek, amikbe nem megyek bele. Nem mondom el, milyen szabályokat írtunk le, mert ez belső ügy. Sajnálom, ezt tiszteletben kell tartaniuk” – felelte.

Végül pedig megerősítette Toto Wolff szavait, miszerint a mostani ellentét nem befolyásolja a szerződéshosszabbítással kapcsolatos tárgyalásaikat. „Ennek semmi hatása nincs rá. Ez csak egy pillanatfelvétel, míg a csapatnak hosszú távon kell elégedettnek lennie velem, ahogy nekem is velük. Szeretek itt versenyezni, remélem, jó pár évig fogok is még. A végső figyelmeztetés szempontjából ez nem számít” – fogalmazott.

Oszd meg!

6 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

Konszpiresiszeoriz
#6 Konszpiresiszeoriz 2016. július 08. 12:53  
hammertime:
Nem egyszer pedig Ham rántotta el, hogy ne ütközzenek.

Nem egyszer, vagy 10-szer.
Sőt Rosbi megy neki mindig!

hammertime
#5 hammertime 2016. július 08. 10:09  
AnTomySm7:
Végre tökös volt és ezért nem kell bocsánatot kérnie. Az elmúlt szezonban hasonló keménykedésért Hamilton részéről többször csak azért nem ütköztek, mert ő észnél volt és elvette a gázt. Szerintem nem hibázott... Ha bajnok akar lenni akkor ennyi kell. Más kérdés, hogy mi lesz akkor ha egyikük sem enged legközelebb...

Nem egyszer pedig Ham rántotta el, hogy ne ütközzenek.

Mtom
#4 Mtom 2016. július 08. 09:05  

Tele van onbizalommal, nem is csoda, megy a szeker.
Hamiltonnak minden masodik versenyen muszaki hibaja van, ha megsem, akkor olyan szuper a taktika, hogy 6. helyrol is ele keveredik....

Utoljára módosítva: 2016. július 08. 09:06

Chris05
#3 Chris05 2016. július 08. 07:41  

Kijárna neki is egy vb. Nagyon tehetséges, bár Hamilton zsigerből jó. Mindegy, ezt nem nekem kell eldöntenem, de szerintem is jól tette, amit csinált. Nehogy már! Persze most ő húzta a rövidebbet, de eddig tényleg mindig ő volt észnél. Láttuk spanyolban is, hogy mit csinált Hamilton. Akkor ott ő nem vette el. Szóval jól tette, na.

AnTomySm7
#2 AnTomySm7 2016. július 08. 06:08  
SANI{Ó:
nem csak sportszerűtlen........ez van Rosberg, haladja a lejtőn!

Végre tökös volt és ezért nem kell bocsánatot kérnie. Az elmúlt szezonban hasonló keménykedésért Hamilton részéről többször csak azért nem ütköztek, mert ő észnél volt és elvette a gázt. Szerintem nem hibázott... Ha bajnok akar lenni akkor ennyi kell. Más kérdés, hogy mi lesz akkor ha egyikük sem enged legközelebb...

SANI{Ó
#1 SANI{Ó 2016. július 07. 22:55  

nem csak sportszerűtlen........ez van Rosberg, haladja a lejtőn!

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Daniel Ricciardo

02016.10.23. 16:05

Retteg az újabb hibától a Mercedes

Már minden apróság aggasztja őket – inkább túlzásba viszik az óvatoskodást

22016.10.23. 16:01

Boullier elmondta, miért esett vissza a McLaren

Úgy érzi, a hullámzó teljesítménynek a pályákhoz van köze

02016.10.23. 15:26

Amerikai Nagydíj – rajtrács

Innen várja a mezőny a lámpák szabad jelzését!