Rosberg elit klubhoz csatlakozott: „De mi az a grand slam?”

írta: M4Sport
2016. május 01. 19:17
FOTÓ: ©xpbimages.com

Zsinórban hetedszer nyert, megszerezte első grand slamjét és 43 pontosra növelte előnyét csapattársával szemben, Nico Rosberg azonban továbbra sem változtat hozzáállásán: csak és kizárólag a következő futamra összpontosít, és biztosra veszi, Lewis Hamilton visszavág még.

Szombaton megszerezte a rajtelsőséget, ma újabb futamgyőzelemmel gazdagodott (ez volt a 18. F1-es pályafutása során), de ő futotta meg a leggyorsabb kört és a verseny során senkinek sem engedte át a vezetést, ezzel pedig Rosberg is feliratkozott arra a listára, ami a Forma–1-ben grand slemet jegyző pilótákat számlálja (eddig összesen 24-en szereztek ilyet, a rekordtartó Jim Cark, nyolccal).

„Mi az a grand slam?” – kérdezett vissza, amikor a Sky Sports riportere megemlítette, hogy egy ismét elit klubhoz csatlakozott, majd miután „felvilágosították” nevetve megkérdezte, valóban ez volt-e az első, aztán komolyan hozzátette: „Remek hétvége volt ez, jól éreztem magam az autóban, aminek a kezelhetősége is teljesen rendben volt. Persze tudom jól, hogy a közvetlen ellenfeleim balszerencsések voltak, de élvezem ezt a pillanatot. Szeretek futamokat nyerni.”

A Mercedes sportigazgatója, Toto Wolff a leintés után elmondta, érkeztek „érdekes jelek” a német motorjából, Rosberg viszont nem tudott pontos részletekkel szolgálni ezekről. „Nem tudom, mi törtét. Változtatnom kellett a beálltásokon, és így elég sok erőt veszítettem. De ennyi. Szerencsére elég nagy volt az előnyöm, és a futam végén keményen nyomhattam a gázt, korábban ugyanis spórolnom kellett a gumikkal is. De így is jól ment minden” – magyarázta.

Mivel Hamilton a 10. helyről startolt ismét elmaradt a test-test elleni küzdelem a Mercedes versenyzői között, amit a szurkolók mellett Rosberg is csalódottan vett tudomásul. „Ezért vagyok itt, hogy szoros csatát vívjak Lewisszal! Ez a legjobb az egészben, hiszen számomra továbbra is ő a mérce. Már várom, hogy sor kerüljön egy ilyen küzdelemre. Persze így is kemény a csata, akárcsak korábban, hiszen motivált és ugyanolyan gyors, mint eddig, szóval talán már Barcelonában sor kerül erre a csatára. Persze nem mondhatom, hogy annyira hiányzik, mert nagyon jó érzés nyerni, nem számít, hogyan. Ugyanakkor nincs meg az a különleges érzés, ha nem csatában sikerül legyőzni Lewist, az ugyanis mindig ad egy kis extrát; a végső izgalmat” – jelezte.

A csapattárs a verseny után azt mondta, úgy érzi, megszerezhette volna a futamgyőzelmet, hiszen egy ponton folyamatosan csökkentette lemaradását (később azonban jelezték, autója ismét műszaki gondokkal küzd), Rosberg viszont nem hiszi, hogy emiatt veszélyben volt az elsőség. „Tudtam, mekkora a különbség köztem és Lewis között, de ez csak a forgalom miatt volt. Ha forgalomba kerülök, akkor veszítek egy kicsit, ha pedig ő, akkor visszahozhatom azt, amit elbuktam. Ma nagyon jól éreztem magam az autóban, főleg a futam végén. A végén keményen nyomhattam, mert tudtam, hogy rendben leszünk a gumikkal, hiszen egész hétvégén jól működtek” – mondta.

Bárhogy is legyen, mai győzelmével Rosberg 42 pontosra növelte előnyét, ami már roppant kényelmesnek mondható (Hamilton akkor tudja „lenullázni”, ha két győzelmet szerez, miközben a márkatárs kétszer is pont nélkül marad), ő azonban még nem foglalkozik ezzel, sőt biztosra veszi, a címvédő hamarosan ismét győztes formába lendül. „21 futamból még csak 4 ment le; Lewis egészen biztosan talpra fog állni, mert motiváltabb, mint bármikor. De Spanyolországban is próbálom a legtöbbet kihozni a hétvégéből. A folytatásban sem változtatok a hozzáállásomon, azaz futamról futamra fogok készülni, és természetesen igyekszem győzelmeket szerezni” – ígérte.

Oszd meg!

1 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

trialboj
#1 trialboj 2016. május 01. 23:47  

Annak mi a neve amikor abszolút dominálja a hétvégét? 3 szabadedzés kvali, leggyorsabb kör, mindig első, és nyer ? Ultimate win streak? :)) biztos hogy van neve, 1x mintha még Szumó is említette volna.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Taylor Swift

52016.10.25. 13:43

Bezzeg Alonso...

Az olasz sajtó szerint a Ferrarinál még vannak, akik hiányolják

42016.10.25. 12:01

De mi baja Rosberggel Ecclestone-nak?

Magyarázkodni volt kénytelen kijelentése miatt