Rosberg és a Mercedes egyet akar

írta: M4Sport
2016. június 08. 09:56
FOTÓ: ©xpbimages.com

Ha minden a tervek szerint alakul, még az Osztrák Nagydíj előtt aláírhatja új szerződését Nico Rosberg és a Mercedes. Gerhard Berger helyzetükről nyilatkozott.

A bajnoki éllovas kontraktusa 2016 végéig érvényes, és bár Nico Rosberg Monacóban jelezte, ő nem siet jövője tisztázásának ügyében, az édesapja által nemrég a tárgyalásokhoz segítségül hívott Gerhard Berger előrebocsátotta, meglepődne, ha nem tudnák nyélbe ütni az üzletet. A hírek szerint a pénz és a szerződés időtartama is a vita tárgyát képezi a felek között (bár utóbbit Niki Lauda cáfolta), s az sem véletlen, hogy Rosberg nem cáfolta egyértelműen a vele kapcsolatban a közelmúltban fölvetődött pletykát, miszerint akár a Ferrarihoz is szerződhet.

Berger szerint azonban szó sincs a tárgyalási pozíciójukat erősítő trükkökről. „A tárgyalások nem arról szólnak, hogy komoly sakkozásba kezdjünk. Nico értékeli, hogy a Mercedes-család tagja lehet, és jól tudja, hogy a Mercedesé a legjobb autó. A másik oldalon pedig a Mercedes is tudja, hogy Nico személyében a legjobb versenyző ül az autójában, aki vezeti a világbajnokságot. Innen nézve csak pár kérdést kell tisztázni, aztán a helyes útra terelni a dolgokat” – nyilatkozta a korábbi versenyző a Sky televíziónak.

„Ha nem így alakulna, és az egyik vagy a másik fél vonakodna, akkor nyilván tovább kell lépni, és más tárgyalásokba bocsátkozni. De ez azért még messze van. Nem fogunk idáig jutni, egy értelmes párbeszédre számítok. Ha mindkét fél ugyanazt akarja – és ez az esetünkben igaz –, akkor jó esély van mindent tető alá hozni.”

A becslések szerint Rosberg jelenleg jó 10 millió euróval kisebb alapfizetéssel rendelkezik, mint háromszoros világbajnok csapattársa, Lewis Hamilton. Bergerék minden bizonnyal ezen különbséget szeretnék csökkenteni – amire a német bajnoki sikere esetén nyilván jobbak lennének az esélyeik. Ezt azonban vélhetően csak teljesítményre vonatkozó záradékokkal biztosíthatják, mivel a Mercedes jelezte, még júniusban szeretne pontot tenni a szerződéshosszabbítás ügyére.

„Gerhard jól tudja, mit csinál” – nyilatkozta Niki Lauda tanácsadó. „Nico a személyében rátalált valakire, aki pontosan tudja, miről szól ez. Másfelől elég realista is. Gerhard tökéletes személy a tárgyalásokhoz. Versenyző volt, önmaga képviseletében is tárgyalt már, és nem is egy olyan kívülálló menedzser, akinek semmiről fogalma sincs. Kiismeri magát itt, és biztosra veszem, hogy Totóval közösen már rájöttek, hogy ezt a kérdést viszonylag gyorsan tisztázhatják, hogy Nico nyugodtan koncentrálhasson tovább a versenyzésre.”

„Rajtam nem fog múlni” – reagált Berger a fölvetésre, az elkövetkező hetekben meglehet-e a megállapodás. Akár már Azerbajdzsán után sor kerülhet a hosszabbításra.

Berger, aki a család barátjaként segít be Rosbergnek, humorosan megjegyezte, sikere esetén nem venne rossz néven egy kis jutalékot sem… „Ki mondta, hogy a baráti szívesség azt jelenti, szó sem lehet pénzről?” – kérdezte mosolyogva.

Oszd meg!

3 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

Jadeite
#3 Jadeite 2016. június 08. 12:17  

Nem bánnám, ha hamar meglenne a szerződése, valószínűleg úgy felszabadultabban is versenyezhetne, és úgy-ahogy védve lenne az ilyen "lehet megválunk az 1ik versenyzőnktől, ha" -féle kijelentésektől.

totopad
#2 totopad 2016. június 08. 11:44  

"A másik oldalon pedig a Mercedes is tudja, hogy Nico személyében a legjobb versenyző ül az autójában, aki vezeti a világbajnokságot" és akkor Hamit is megkérdezném erről, merthogy, ha idén nem lettek volna technikai gondjai, akkor valszeg ugyanekkora különbség lenne a két versenyző közt, csak épp fordítva, meg nem utolsó sorban ki is nyerte az elmult 2 év címeit?

kulcsarb
#1 kulcsarb 2016. június 08. 11:33  

arra azért érdemes vigyázni,
nehogy Rosberg idei VB címéhez kössenek valami kedvezményt,
mert akkor a Merci inkább "elintézi", hogy Hamilton nyerjen,

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Taylor Swift

52016.10.25. 13:43

Bezzeg Alonso...

Az olasz sajtó szerint a Ferrarinál még vannak, akik hiányolják

42016.10.25. 12:01

De mi baja Rosberggel Ecclestone-nak?

Magyarázkodni volt kénytelen kijelentése miatt