Rosberg és a Mercedes már megállapodtak?

írta: M4Sport
2016. június 19. 09:31
FOTÓ: ©xpbimages.com

Pletykák szerint Nico Rosberg megkötötte új megállapodását a Mercedesszel. Niki Lauda cáfolja, hogy aláírtak volna.

A német versenyző az elmúlt hetekben Gerhard Berger segítségét kérte a tárgyalásokban, hogy azok kevésbé tereljék el a figyelmét a versenyzésről. Az év végén lejáró szerződését Niki Lauda még június vége előtt szeretné meghosszabbítani – csak az a kérdés, hány évvel, és mekkora fizetéssel.

Olasz lapok arról számoltak be, hogy a megállapodás már meg is született: Rosberg 2018 végéig kap új kontraktust, azaz Lewis Hamiltonhoz hasonlóan biztos a helye a következő két szezonban. Állítólag jelenleg 18 millió euróra becsült éves fizetését is jelentősen megemelik.

A vitás pontokat az időtartam és a pénz jelentette. Rosberg állítólag három évvel akart hosszabbítani, ami a Mercedesnek túl sok volt, ezért eggyel állt elő, hogy végül eljussanak a kétéves kompromisszumhoz. A pénz terén konkrét összegről nem találgattak eddig, ám pletykák szerint a bajnoki éllovas még az emelés után sem kap annyit, mint háromszoros világbajnok csapattársa.

A felröppenő pletykákra a Mercedes tanácsadója, Niki Lauda cáfolt is, nem is. „Biztosíthatlak titeket, hogy még nincs aláírás Rosberg új szerződésén. De jó úton haladunk” – mondta az Auto Motor und Sportnak. Toto Wolff sportigazgató visszhangozta szavait: „A találgatások arról, hogy már aláírtuk a szerződést, határozottan tévesek. De a tárgyalások továbbra is jó úton haladnak.”

A kérdés hivatalosan tehát még nem zárult le, mindez azonban nem jelenti azt, hogy ne állapodtak volna meg a legfőbb feltételekről.

Wolffot egykébnt pénteken arról is kérdezték, nem lát-e összefüggést Rosberg bizonytalan jövője és az előző futamokon látott megingása között. „Nem. Van egy kiváló tanácsadója, aki elég tapasztalt a tárgyalások terén. Ez nagyon okos volt részéről, mivel ezzel kivonta magát ebből, és nem hiszem, hogy bármilyen hatással is lenne rá” – utalt Bergerre.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary