Rosberg és Hamilton újra összecsap: „Versenyzünk, mint mindig”

írta: M4Sport
2016. július 10. 10:09
FOTÓ: ©xpbimages.com

Ausztriai ütközésük óta először csap össze egymással Lewis Hamilton és Nico Rosberg. Szombaton feltűnően nagy volt az egyetértés közöttük a folytatás kapcsán…

Spielberg óta mindenki az utolsó körben történt ütközésükről beszél. Nem is múlt el nyomtalanul: a Mercedes héten megbeszélésre hívta Nico Rosberget és Lewis Hamiltont, és ismertette velük az új viselkedési kódexüket, mely szerint ezentúl versenyezniük kell. Egy újabb ütközés Toto Wolff sportigazgató elmondása szerint súlyos következményekkel is járhat, jelezte, akár a bajnoki címüket veszélybe sodró eltiltástól sem riadnak vissza.

Mindezek után újra a két csapattárs foglalta el az első rajtsort Silverstone-ban – és most az egész paddock azt figyeli, vajon mi történik velük a rajtnál és később a versenyen. Az időmérőt követő sajtótájékoztatón is erről faggatták őket leginkább.

„Szerintem eleve nem volt mit tisztázni” – mondta Hamilton. „Végezzük a munkánkat, hosszú út áll még előttünk, és én mindent elkövetek annak érdekében, hogy ne kerüljünk újra hasonló helyzetbe. Csak a magam nevében beszélhetek, de biztosra veszem, hogy Nico is így tesz majd” – fogalmazott Hamilton, mire a mellette helyet foglaló csapattárs helyeselt: „Teljesen egyértelmű.”

A következő kérdés arra vonatkozott, változik-e a hozzáállásuk azt követően, hogy Toto Wolff leadta az utolsó figyelmeztetését. „Versenyezni fogunk holnap” – felelte Hamilton. „Versenyezni, ahogy mindig is tettük. Természetesen szóltak a hétvége előtt, tisztában vagyunk ezzel, ott lesz a fejünkben, de ez nem jelenti azt, hogy nem vezethetünk továbbra is olyan keményen, ahogyan eddig tettük. Holnap sem lesz másképp.”

Szurkolók, transzparens, RosbergRosberg ennek kapcsán is csak bólogatni tudott. „Igen, továbbra is küzdeni fogunk egymással. Ez csak egy apró módosítás volt – nem több.”

A kérdésre, van-e garancia arra, hogy elmarad az újabb ütközés, a német elmondta: „Mit akarnak, mit mondjak erre? Sosem akarunk ütközni, sosem ez a szándékunk. Harcolni akarunk, és szeretnénk továbbra is kerülni az ütközéseket.” Erre meg Hamilton helyeselt.

Rosberg egyik nagy esélyét a rajt jelentheti. Csapattársa többször is megingott ezen a téren idén, ráadásul a kettejük közötti időmérős tempókülönbség miatt is fontos lenne a bajnoki esélyesnek mielőbb a kezébe venni az irányítást. „Ez nem volt Lewis nagy erőssége eddig, szóval meglátjuk. Már a rajt után padlógázos kanyarok következnek. Persze ezek sok üzemanyaggal nem padlógázosok, főleg nem a rajt után a hideg gumikon. Nem könnyű, élvezetes, és jó lehetőség nyílik majd a támadásra a harmadik kanyarban” – tekintett előre.

Már csak az a kérdés, mi történik, ha egymás mellé kerülnek.

A két riválisnak végül föltették azt a kérdést is, lehetséges-e, hogy egymással küzdő csapattársak barátok legyenek. Hamilton szerint ez már jó ideje nem probléma. „Ez nem olyan nehéz, mivel meg sem próbálunk azok lenni. Azért vagyunk itt, hogy végezzük a munkánkat, ez a pályafutásunkról, a jövőnkről szól. Amikor otthon vagyunk, minden nagyon egyszerű. Nemrég lent úsztam a medencében, Nico lejött hozzám és beszélgettünk. Aztán újra versenyeztünk. Ez egy ádáz küzdelem. Így megy ez már tizenhároméves korunk óta.”

Rosberg pedig újra csak helyeselt. Kíváncsian várjuk, a rajt után is ekkora lesz-e az egyetértés kettejük között…

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Fernando Alonso

02016.10.26. 16:47

Bottas halál közeli élménye egy taxiban

„Vélhetően sok emberéletet megmentettem aznap este”

02016.10.26. 16:22

„Mihelyst föladod, halott vagy” – Hamilton

Megviselte, de meg nem törte a nyeretlen időszaka

52016.10.26. 14:43

Bolond lenne nem megpróbálni

Ericsson is bekopogtat a Force Indiához