Rosberg: Ezt mi sem értjük…

írta: M4Sport
2016. június 21. 16:52
FOTÓ: ©xpbimages.com

Nico Rosberg elárulta, egyelőre a Mercedes sem érti, mi lehet az oka annak, hogy rég nem látott előnyben volt ellenfeleivel szemben a bakui versenypályán. A sportigazgató, Toto Wolff eközben az elmúlt évek legjobb helyszínek nevezte az új aszfaltcsíkot – persze a stuttgartiak szempontjából.

Bár még mindig a Mercedes uralja a királykategóriát, az utóbbi időben voltak arra utaló jelek, hogy az ellenfelek csökkenthetik lemaradásukat. A kanadai futam után például maga Wolff jelentette ki, hogy a dolgok „lassan visszatérnek a megszokott kerékvágásba”, hiszen a Ferrari és a Red Bull is felveheti velük a harcot. Majd jött az Európa Nagydíj, ahol a németek olyan előnyben voltak ellenfeleikkel szemben, mint dominanciájuk első évében, 2014-ben.

Előnyök gyakran egy másodpercnél is több volt körönként, ilyen pedig tényleg ritkán láthattunk a második turbókorszak kezdete óta. De mi lehetett az oka mindennek? Amikor erről kérdezték, a futamgyőztes, Nico Rosberg nem tudott pontos választ adni. „Sajnos nem tudjuk” – felelte őszintén a listavezető. „Viszont ez olyasmi, amit nagyon gyorsan ki kell derítenünk, mert az autónk egyszerűen hihetetlen volt ezen a versenyhétvégén. Az első etap volt a legjobb, mert tudtam, hogy megvan a tempóm egy biztonsági autós fázis fedezéséhez is. Minden jól ment, nagyon jól éreztem magam!”

Noha a német végig kényelmes előnnyel vezette a futamot, és a biztonsági autó beküldése sem zavarta meg „diadalmenetét”, kiemelte, a bakui verseny nem volt sétagalopp, hiszen a pálya komoly kihívások elé állította. „Nem volt unalmas! Ez az egyik legizgalmasabb versenypálya, hiszen az ember egy pillanatra sem kapcsolhat ki. Vannak kanyarok, melyekben már akkor a falban találhatod magad, ha csak egy kicsivel később fékezel. Izgalmas volt, és különleges is, hiszen tényleg fantasztikusan működött alattam az autó. Nyomhattam a gázt, de tudtam, hogy nem kell kockáztatnom, mert az autó remekül megy. Nem sokszor van ilyen napod” – magyarázta lelkesen.

A Mercedes sportigazgatója, Toto Wolff a remek teljesítmény kapcsán kiemelte, a csapat már a pénteki szabadedzéseken megtalálta a megfelelő beállításokat, ennek pedig köze lehetett a későbbi jó szerepléshez. „Már az első napon rendben voltunk, már ami az autó beállításait illeti. Vannak helyek, ahol az ember gyorsan és könnyen megtalálja a ritmust, és a legjobb beállításokat. Ez a pálya gyors és lassú részek kombinációja, szóval nagy szerepe van az erőforrás hatékonyságának, de az egység a vezethetőségre is hatással van, továbbá fontos az aerodinamikai hatékonyság is. Maximális leszorítóerőre nincs szükség. Ezekből a dolgokról profitáltunk, és összességében ezek miatt volt a bakui a legjobb pálya a csapat számára 2014 óta” – jelezte az osztrák szakember.

Oszd meg!

7 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

SANI{Ó
#7 SANI{Ó 2016. június 22. 07:29  

ezt Hamilton nem mondhatná el....azok a fránya "van még trükk a tarsolyunkban" nem csak duma volt Toto-tól...

Lewisthebest
#6 Lewisthebest 2016. június 21. 20:07  
khristiank:
ésderültégből Perez

Perez se volt ellenfél Rosbergnek :D Hamilton meg bénázott illetve a kocsija se volt 100-as. Hozzá képest a Ferrari is gyors volt.

khristiank
#5 khristiank 2016. június 21. 19:06  
Lewisthebest:
Vajon mért :D A versenynaptár leghosszabb egyenese: RB kilőve, derékszögű lassú kanyarok: Ferrari kilőve, a partnercsapatok meg eddig se voltak ellenfelek most mért lennének?

ésderültégből Perez

Lewisthebest
#4 Lewisthebest 2016. június 21. 18:17  

Vajon mért :D A versenynaptár leghosszabb egyenese: RB kilőve, derékszögű lassú kanyarok: Ferrari kilőve, a partnercsapatok meg eddig se voltak ellenfelek most mért lennének?

sztárvorsz
#3 sztárvorsz 2016. június 21. 18:10  

Szerencsetlenek :D

Lali
#2 Lali 2016. június 21. 17:34  

Szegények:) Igyanak rá meg valamit.

Konszpiresiszeoriz
#1 Konszpiresiszeoriz 2016. június 21. 17:18  

Valószínű azért voltak ennyire erősek mert ennyivel erősebbek...még mindig...csak nem szabadna mutatni!
.............és lehet Niconak meg Haminak azért voltak motorbeállítási gondjaik mert a boxból próbálták lassítani öket.......vagy valami ilyesmi....csak sok volt a magas épület és bezavart a játékba.....de erős ez a Whyski!

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Lewis Hamilton

02016.10.24. 19:51

Alonsót a Mercedes és egy bajnoki cím sem tudná maradásra bírni

Csak akkor folytatja, ha élvezni fogja a vezetést

12016.10.24. 17:55

Malajzia lemond az F1-ről?

Kérdéses a futam sorsa