Rosberg: Hamiltonnal ugyanolyan lesz, mint volt – és komolyan vesszük a Ferrarit

írta: M4Sport
2016. február 20. 13:07
FOTÓ: ©xpbimages.com

A német versenyző úgy nyilatkozott, hogy Hamiltonnal idén is fent és lent lesz a viszonyuk, de a kocsi fejlesztésén továbbra is együtt dolgoznak majd.

A Hamilton-Rosberg rivalizálás egészen a látványos kerék a kerék elleni csatákat hozó 2014-es Bahreini Nagydíj óta reflektorfényben van – és nem véletlenül, hiszen a rövidebbet húzó fél Szahírban, Monacóban, Spában vagy Austinban sem volt rest hangot adni a nemtetszésének a másik viselkedésével kapcsolatban. A feszült kapcsolat mindennek ellenére immár a harmadik életévébe lép, vagyis eddig nyilvánvalóan nem hátráltatta a csapatérdeket – Toto Wolff csapatfőnök tavaly év végén figyelmeztetett, hogy a folytatás feltétele az, hogy ez így is maradjon.

Bár Rosberg nem tulajdonít nagy jelentőséget az „intőnek”, azt azért ő is elismerte, hogy Lewis Hamiltonnal idén is ugyanolyan rázós lesz, mint eddig.

„Az a figyelmeztetés már nagyon régen volt” – jegyezte meg a német. „Jelen pillanatban persze együtt dolgozunk, mivel közös érdekünk, hogy az autó olyan jó legyen, amilyen jó csak lehet, hogy más csapat ne szóljon bele a meccsbe, és hogy csak kettőnk közt játsszuk le a dolgot. De a fent és lentek részleteiről nem akarok beszélni, azok mindig ugyanolyanok.”

A csapaton belüli csatában idén éppen Rosberg cipelt lélektani előnyt a téli szünetre, miután sorozatban hat pole pozícióval és – az emlékezetes austini sapkadobálást követően – sorozatban három győzelemmel zárta a 2015-ös idényt. Jóllehet, a győzelmei idején Hamilton már világbajnok volt, és bevallása szerint kicsit kiengedett, a 6-os rajtszámú kocsi sofőrje úgy tekint a helyzetre, hogy a lehetőség még mindig adott.

„Minden év nagy kihívás és minden év nagy év lehet – de tény, hogy jelen pillanatban nagyszerű lehetőség előtt állok, és már nagyon várom a szezont” – mondta. „Nagyon várom a kihívást, hogy megint Lewis ellen versenyezhessek, aki extrém magas szinten teljesít. Én az ilyen csatákat élvezem, ezért sportolok, ezért versengek. Úgyhogy jó lesz – és majd meglátjuk, hogy megy.”

A háromszoros monacói futamgyőztes azt is egyértelművé tette, hogy „más csapat” alatt elsősorban a Ferrarit értik.

„Nagyon komolyan vesszük az ellenfeleket, különösen a Ferrarit. Biztosan nagy fenyegetést jelentenek majd, úgyhogy nem állhatunk le. Ki tudja, hol állunk majd az első versenyen?”

A brackley-iek technikai vezetője, Paddy Lowe teljes mértékben osztja a versenyzője véleményét.

„A Ferrarit tekintjük a legfőbb fenyegetésnek, és majd meglátjuk, hogy a következő hetekben hol állunk hozzájuk képest” – fogalmazott a szakember. „A Ferrari nagyon erős ellenfél, aggasztónak tartjuk őket. Folyamatosan motiválnak minket, hogy ne álljunk le.”

És valóban, talán Rosberg nem vette túl komolyan a csapatfőnöki figyelmeztetést, de ha a Scuderia idén valóban felér az Ezüstnyilakhoz, úgy minden eddiginél nagyobb jelentőséget kap, hogy a Mercedes elkeseredett rivalizálást folytató pilótái a jövőben is képesek-e együtt dolgozni az autó fejlesztésének érdekében. Ha nem, és változik a felállás, úgy könnyedén Rosberg húzhatja a rövidebbet – eddig ő szállított kevesebb eredményt és, ami még ennél is fontosabb, a szerződése is előbb jár le. Egészen pontosan 2016 végén.

„Biztos vagyok benne, hogy sok-sok év vár még ránk a Mercedesszel” – nyilatkozta. „Jól érzem magam itt, nagyon élvezem, hogy részese lehetek ennek a csapatnak. Olyan sok mindent értünk már el együtt, és még többet érhetünk el a jövőben.”

A Mercedes idei versenyautóját tegnap járatták be Silverstone-ban, hivatalosan pedig hétfő reggel, az első téli tesztnapon leplezik majd le a barcelonai bokszutcában.

Oszd meg!

1 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

Sebees
#1 Sebees 2016. február 20. 23:19  

Rosbergnek extra motivációt adhat hogy a szerződésért is menni kell és eredményesnek lenni, vagy beállni jó fiú kettesnek. Bármelyik lehet eredményes taktika, pláne ha a Ferrari tényleg ott van mögöttük közvetlen. Nem látunk a színfalak mögé. Azért a 2014-hez hasonló meccsek hiányoztak tavaly.

HairHungary