Rosberg inkább lenyeli a bosszúságát

írta: M4Sport
2016. július 21. 16:40
FOTÓ: ©xpbimages.com

Hiába a furcsának tűnő büntetése, Nico Rosberg nem hajlandó kritizálni a mások által támadott rádiós szabályt. Azt azonban elismerte, személy szerint nem látott okot a bevezetésére.

Három pontja és a silverstone-i 2. helyezése bánta Nico Rosbergnek, hogy versenymérnöke, Tony Ross túl sokat mondott a csapatrádióban. A bajnoki éllovast utólagosan azért sorolták vissza 3.-nak, mert nem megengedett információk is elhangoztak váltóproblémája után, amiért 10 másodperces időbüntetést kapott.

Bár a Brit Nagydíj óta sokan kritizálták az FIA-t a túlzó és túlzottan szigorú szabályai kapcsán, Rosberg nem állt be a sorba. „Nos, a rádiós kommunikációt felülvizsgálták, megállapították, mit lehet és mit nem, én pedig megkaptam a büntetést. Elfogadtam ezt. Most, hogy a dolgokat újra tisztáztuk, már tudjuk, mihez kell tartanunk magunkat a megfogalmazásnál. Ennyi a történet, ami már csak múlt, és mi pedig a jövőbe tekintünk, hogy ilyesmi ne történjen meg újra” – fogalmazott a német.

A kérdésre, egyetért-e a sokak által bírált rádiós korlátozással, még diplomatikusabb választ adott. „Én ezen nem is gondolkodom, nincs is róla véleményem” – hárított. „Meghagyom az embereknek a lehetőséget, hogy eldöntsék, mi a jó és mi nem. De végső soron azért jutottunk ide, mert a szurkolók panaszkodtak, hogy csak bábok vagyunk, akiknek a mérnökök megmondják, mit hogyan csináljanak. Most ezzel próbálkozunk, ez nagyobb kihívást jelent számunkra, ami rendben van.”

A kérdésre, érezte-e úgy valaha is a rádiós tilalom előtt, hogy csak báb lenne, a diplomata Rosberg aztán egy sokat mondó mosoly formájában mégis jelét adta „valódi” véleményének is. „Nem, de valamilyen szinten megértem a szurkolók panaszát, hiszen sok mindent hallani a rádióban, a mérnökök sok tanáccsal látnak el minket” – válaszolta félig nevetve. S hogy körülötte társai is csak mosolyogtak, a versenyzők általános vélekedését is sejttette…

Rosberg büntetése miatt 4 helyett csupán 1 pontos előnnyel vág neki a hungaroringi hétvégének. A Monaco óta rendezett nagydíjhétvégéi nem alakultak valami jól, amit az is bizonyít, hogy 42 pont tűnt el korábban meglévő előnyéből. „Nem gondolok erre” – jelentette ki Rosberg a kérdésre, aggasztja-e a tapasztalt tendencia. „Csak egyesével haladok. Ha vége az egyik versenynek, azt átgondolom, aztán vége, megyek is tovább. Ez eddig egy jó szezon volt, és ezen a hétvégén is nyerni szeretnék.”

Lewis Hamilton lendületét látva, valamint tudva, rendszerint mennyire erős a brit Hungaroringen, ráadásul ezen a hétvégén idén először a bajnokságban is az élre állhat, az hihetnénk, Rosbergre óriási teher nehezedik most. Ő azonban ezt is tagadja. „Nem, nincs rajtam nyomás. Azért, mert elmondhatom magamról, hogy egészen mostanáig az én szezonom volt a legjobb az összes versenyzőé közül. Én csakis erre a tényre összpontosítok, és ahogy már mondtam, nem foglalkozom a távlatokkal. Ha győzni akarsz, szerintem a legjobb hozzáállás az, amikor kizárólag a soron következő hétvégével foglalkozol. Ez most a magyarországi. Mindent megteszek, a győzelemért harcolok, és ilyen szempontból a mostani hétvége semmiben sem különbözik az előzőektől” – jelentette ki.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.PIT STOP

Hamilton, ahogy még sosem láttuk (videó)

FORMA-1 HÍREK

Daniel Ricciardo

02016.10.20. 22:23

Hülkenberg hat éve erre vár

Egy gyári szerződés volt az álma

22016.10.20. 21:05

Hamilton és a lábsérülés: Jól érzem magam

Elárulta, miért kellett lemondania a barcelonai tesztet