Rosberg ismét büntetést kap?

írta: M4Sport
2016. július 12. 15:25
FOTÓ: ©xpbimages.com

Nem elég, hogy Nico Rosberg múlt vasárnap 10 másodperces büntetés kapott, amiért a Mercedes tiltott üzenetet továbbított neki a váltóproblémákra reagálva, előfordulhat, hogy a következő verseny előtt ki kell cserélni az alkatrészt autójában.

A listavezető hat körrel a brit futam leintése előtt került bajba, amikor váltója rövid ideig a hetedik fokozatban ragadt. Csapata azonnal a segítségére sietett, ám mivel a rádión tiltott üzentet továbbítottak neki, az FIA időbüntetéssel sújtotta a pilótát, aki így elveszítette második helyezését (némi öröm lehet az ürömben, hogy csak egy pozíciót bukott).

Rosbergnek idén nem most gyűlt meg először a baja a váltóval: Ausztriában is kicserélték az egységet, miután a harmadik szabadedzésen ütközött a felfüggesztés meghibásodása miatt. A csere pedig 5 rajthelyes büntetést vont maga után. Az akkor beépített váltónak az Olasz Nagydíjig kellett volna hibamentesen üzemelnie, hogy a Mercedes büntetlenül pótolhassa, a múlt vasárnapi problémák miatt azonban előfordulhat, hogy már a magyar verseny előtt cserélniük kell.

Ebben az esetben pedig a német pilóta ismét hátrasorolásos büntetés kap, ami a Hungaroringen különösen érzékenyen érintené, hiszen a technikás magyar pályán nehéz pozíciókat nyerni. Bár az egyértelmű, hogy a váltóval valami nem volt rendben a silverstone-i futamon, az még nem derült ki, hogy a problémák okoztak-e fizikai sérülést az alkatrészben.

Mivel a jelenleg érvényben lévő előírások szerint az újonnan használatba vett váltókat leplombálják, hogy ne lehessen kicserélni a jelentősebb részegységeket, a Mercedes egyelőre nem tudja komolyabban átvizsgálni a szóban forgó alkatrészt. Mindez egyet jelenet azzal, hogy a csapat csak a jövő hétvégén rendezendő Magyar Nagydíj helyszínén veheti alaposabban szemügyre váltóját, vagyis Rosbergnek addig várnia kell, hogy megtudja, számolnia kell-e az újabb büntetéssel.

Oszd meg!

1 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

Konszpiresiszeoriz
#1 Konszpiresiszeoriz 2016. július 12. 15:37  

SANKO

Hol vagy apám!
Meg van ez bundázva hogy Rosbi legyen a bajnok!
Ha minden jól megy lesz vagy 10-15 pont hátránya a Hungaroring után!

NÉMET CSAPAT NÉMET VB-T AKAR!

Utoljára módosítva: 2016. július 12. 15:37

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Fernando Alonso

02016.10.26. 16:47

Bottas halál közeli élménye egy taxiban

„Vélhetően sok emberéletet megmentettem aznap este”

02016.10.26. 16:22

„Mihelyst föladod, halott vagy” – Hamilton

Megviselte, de meg nem törte a nyeretlen időszaka

12016.10.26. 14:43

Bolond lenne nem megpróbálni

Ericsson is bekopogtat a Force Indiához