Rosberg magyarázatot várt Hamiltontól

írta: M4Sport
2016. június 18. 21:27
FOTÓ: ©xpbimages.com

Nico Rosberg elárulta, beszélt Lewis Hamiltonnal a kanadai rajtnál történt koccanásukról. A német próbál nem foglalkozni pontelőnye rohamos olvadásával.

Közvetlenül a verseny után cseppet sem tűnt boldognak Nico Rosberg, amikor a kanadai első kanyarról, csapattársa leszorítós manőveréről kérdezték. „Kemény manővernek” nevezte azt, ám nem sokkal később jelezte, nem dühös csapattársára, inkább megpróbálja jobban csinálni a következő alkalommal.

Azerbajdzsánban pénteken elárulta, beszéltek az esetről Lewis Hamiltonnal. „Ma beszéltem vele, mert szerettem volna hallani az ő álláspontját is” – erősítette meg.

Hamilton Kanadában jelezte, nem érzi szükségét a megbeszélésnek – végül mégis sor került rá. „Beszéltem Nicóval, és azt mondta, minden rendben van. Az ötödik helyen ért célba, és az utolsó körben volt egy megpördülése. Nyilván emiatt volt dühös. Ha nyert vagy második lett volna, biztosan kevésbé lett volna bosszús” – vélekedett a címvédő.

Rosberg ebben nem ért egyet ellenfelével. „Nagyon-nagyon sok pozíciót veszítettem ezzel, ezért teljesen normális, hogy megszólítom őt, és azt kérem, beszéljük meg, valamint, hogy magyarázatot várok tőle. Hallani akartam, mit gondol erről. El is mondta. Ezzel számomra ezzel is van intézve a történet. Határeset volt, de a versenyzés már csak ilyen. Ezért vagyunk itt, és ezt el is fogadom. Meglátjuk, legközelebb ki lesz elöl, ha én kerülök belülre” – fogalmazott a bajnoki éllovas.

Rosberg elmondása szerint azt is ilyen higgadtan kezeli, hogy 43 pontos bajnoki előnye két futam alatt 9 pontra olvadt. „Nem számolgatom a pontokat, egyszerűen csak meg akarom nyerni a következő versenyt. Ez a legjobb hozzáállás. Így a legtöbbet tudom kihozni magamból. Az előnyöm csökkenése nem tört össze, mert valójában nem foglalkozom vele. Inkább csak az idegesített, hogy Kanadában csak ötödik lettem” – fogalmazott.

Toto Wolff szerint sem kell túlértékelni az egyensúly eltolódását. „Nem szabad az egyik szélsőségből a másikba átcsapni. Négy verseny után mindenki Nico tündökléséről beszélt. Most ez oda, és mindenki Lewist ünnepli. Mi inkább a földön maradnánk” – nyilatkozta a sportigazgató.

„Amikor az egyik nyer, a másik nem, mindig jön a vita, vajon felborult-e az egyensúly, megváltozott-e az erősorrend. Nem. Nagyon közel vannak egymáshoz. Nicónak fantasztikus sorozata volt, hét futamot nyert egymás után, és tudta, hogy ennek egyszer vége. Vége is lett. Most kicsit Lewis felé billent a mérleg nyelve, de ez normális. Ez nem jelenti azt, hogy Nico depresszióssá válik, úgy folytatja, ahogy eddig. Ezek a srácok profik, mentális és érzelmi szempontból sincsenek kilengéseik. Semmi kétségem afelől, hogy Nico számára ez nem jelent problémát” – jelentette ki az osztrák.

Oszd meg!

7 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

Givangel
#7 Givangel 2016. június 19. 19:12  

https://www.youtube.com/watch?v=MjlQZkRjDU8

Asszem ez eleg magyarazat. Ugyanazt csinalta, Csak Haminak volt annyi esze, hogy a palyara menjen vissza

s60pcc
#6 s60pcc 2016. június 19. 10:18  
AnTomySm7:
Addig jár a korsó a kútra míg el nem törik. Mindig Rosberg húzza a rövidebbet Lewis hasonló manővereiből, mert nem elég kemény. Én a helyében megmondanám Hamiltonnak, hogy a következő ilyen helyzetben mindketten kiesünk, mert nem fogom elengedni a gázt. Amíg pontelőnye van essenek ki mindketten. Legközelebb nem játsza el. Hamilton addig próbálkozik ilyenekkel amíg tudja, hogy meg lehet vele csinálni, mert újra és újra "okos enged"

Megbukott a logikád. Spanyolországban Nico nem engedett kétes helyzetben... kiestek. Montreal-ban engedett, nem estek ki.
Ha Ő keménykedik, ő lesz a hibás. Másrészt ha nem teszi, soha nem lesz világbajnok. Fel kell vállalnia, hogy igenis képes keresztbe tenni másoknak....ehhez eddig túl puha volt.
Amíg van pontelőny addig lehet símulékonynak lenni, ha elfogy akkor vége. Lehet utálni Hamiltont, de ezt kell tennie egy VB aspiráns pilótának.

Enveblo
#5 Enveblo 2016. június 19. 03:51  
F1890:
sorolj fel kimitől 5 tökéletes hétvégét az elmúlt 3 évben.

lotusnál kb a fele nagydíj

F1890
#4 F1890 2016. június 18. 23:30  
KIMI AND THE RED POWER:
Bezzeg ha Kiminél nem sikerül beállítani a gépet és kap 3 tizedet, már 5 autó van közöttük vagy esőben nekicsúszik a falnak akkor vonuljon vissza, mert siralmas amit művel! :D

sorolj fel kimitől 5 tökéletes hétvégét az elmúlt 3 évben.

Utoljára módosítva: 2016. június 18. 23:30

KIMI AND THE RED POWER
#3 KIMI AND THE RED POWER 2016. június 18. 23:19  
F1890:
nagyon hektikus ez a bajnokság. elmúlt évekhez képest nagyon sokat hibáznak a mercisek kvalikon. és futamon is bele belecsúszik hiba náluk. kicsit úgyérzem mintha megszokták volna h megtehenek bármit mert végül úgyis ők nyernek

Bezzeg ha Kiminél nem sikerül beállítani a gépet és kap 3 tizedet, már 5 autó van közöttük vagy esőben nekicsúszik a falnak akkor vonuljon vissza, mert siralmas amit művel! :D

AnTomySm7
#2 AnTomySm7 2016. június 18. 23:04  

Addig jár a korsó a kútra míg el nem törik. Mindig Rosberg húzza a rövidebbet Lewis hasonló manővereiből, mert nem elég kemény. Én a helyében megmondanám Hamiltonnak, hogy a következő ilyen helyzetben mindketten kiesünk, mert nem fogom elengedni a gázt. Amíg pontelőnye van essenek ki mindketten. Legközelebb nem játsza el.

Hamilton addig próbálkozik ilyenekkel amíg tudja, hogy meg lehet vele csinálni, mert újra és újra "okos enged"

Utoljára módosítva: 2016. június 18. 23:05

F1890
#1 F1890 2016. június 18. 21:59  

nagyon hektikus ez a bajnokság. elmúlt évekhez képest nagyon sokat hibáznak a mercisek kvalikon. és futamon is bele belecsúszik hiba náluk. kicsit úgyérzem mintha megszokták volna h megtehenek bármit mert végül úgyis ők nyernekFORMA-1 HÍREK

Lewis Hamilton, Niki Lauda, Toto Wolff

02016.10.22. 01:11

Rosberg óvatos

„Ezek a szabadedzések nem jelentenek túl nagy segítséget”

02016.10.22. 01:06

Terrorhangulat? Räikkönen mást mondana…

Arrivabene reagált Baldisserri kijelentésére – és nem érti, miért meglepő Räikkönen formája