„Rosberg már bátrabb, de Hamilton műszaki hibái is segítik”

írta: M4Sport
2016. szeptember 07. 13:19
FOTÓ: ©xpbimages.com

Már most több versenyt nyert, mint az előző szezonban, és továbbra is harcban van a bajnoki cím megszerzéséért, két (brit) szakértő szerint azonban Nico Rosbergnek csatában is le kell győznie csapattársát, Lewis Hamiltont, ha osztatlan elismerésre vágyik.

Bár az edzések alapján nem ő tűnt első számú esélyesnek, Rosberg nyerte az Olasz Nagydíjat, miután Hamilton a gyenge rajt miatt több pozíciót is veszített, később pedig „csak” a második helyre tudott felzárkózni. A német ezzel már most túlszárnyalta tavalyi teljesítményét (idén hét, akkor „csupán” hat győzelmet aratott) és a sikerek számát tekintve egyelőre csapattársát is megelőzi.

Ezen felül továbbra is harcban van a bajnoki cím megszerzéséért, és valóban összeszedettnek tűnik, a Sky legutóbbi F1-es műsorának vendégei azonban továbbra sem biztosak abban, hogy megvan benne a végső győzelemhez kellő „rugalmasság”. „Egyértelmű, hogy bátrabb, mint az előző években volt. Azt hiszem eldöntötte, most kiteszi a könyökét, mert jobb lehetőséget már nem kap, hiszen Lewisnak volt néhány műszaki hibája az év elején” – kezdte a Telegraph szakírója, Daniel Johnson.

„Hogy rugalmasabb lenne? Nem tudom. Nyert hét versenyt, és mindig megtette, amit meg kellett tennie, de valójában egyetlenegyszer sem kellett előznie a diadalért. Tudom, ez úgy hangzik, mintha sajnálnám tőle ezeket a győzelmeket, de a többségük inkább Lewis hibán múlott, mintsem a saját kiválóságán. Amikor minden rendben van, nem hiszem, hogy le tudja győzni Lewist” – tette hozzá.

A Sky munkatársa, Marc Priestley is hasonló gondolatokat fogalmazott meg, mint honfitársa: Rosbergnek szerinte is szüksége volt egy kis „segítségre”, hogy ilyen közel maradhasson Hamiltonhoz a bajnoki pontversenyben. „Nagyon jól ment, és szeretnék gratulálni neki, de valójában már minden eldőlt a startnál” – utal a múlt vasárnapi viadalra. „Lewisé valamilyen okból kifolyólag rossz volt, és később remek munkát végzett, hogy felzárkózott a második helyig, de a Mercedes egyébként is nagyon gyors volt. Szerintem akkor is kettős győzelmet aratnak, ha hátulról indult volna. Biztos, hogy Nico remek munkát végzett, de kapott egy kis segítséget Lewistól” – magyarázta.

Bár szavaikon némileg ki lehetett érezni, hogy szívük inkább a hazai pilóta felé húz, Priestley kiemelte, reményei szerint a Mercedes kettőse több test-test elleni csatát is vív az év utolsó futamain és Rosberg a „pályán is kihívás elé állíthatja Hamiltont”. „Az előző két évben már láttuk harcolni őket, de azt még nem, hogy Nico egy test-test elleni csatában képes leelőzni Lewist a győzelemért. Fordítva már láttuk ezt. Mindenki erről beszél, és biztos, hogy ez az ő fejében is ott motoszkál. Remekül dolgozik, nem akarjuk kritizálni, de mindenki látni akarja, hogy leelőzni Lewist – biztos, hogy ő is ezt akarja –, hogy elhallgattassa a kritikusokat és gyűjtsön egy kis önbizalmat” – zárta gondolatát.

Oszd meg!

5 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

Jocke
#5 Jocke 2016. szeptember 08. 10:37  

Hamilton jobb, mint Rosberg, de...

Hamilton hogyan nyert Kanadaban? Monacoban? A Hungaroringen? Sorolhatnam. Vagy miert volt olyan nagy kunszt felzarkozni Belgiumban vagy most? Elozott talan kettot, mikozben mindenki kiesett elole vagy kimenekultek a boxba.

Meg egyszer mondom, nem Rosberget helyezem Hamilton ele, csak rosszul vagyok a kettos mercetol :) meg a kettos mercitol :P

Osvát
#4 Osvát 2016. szeptember 07. 21:11  

Hat ez tény, egyetlen egyszer előzte meg Hamiltont verseny közben, az ugyan szep volt utána viszont mikor zavartalanul ment elől, elizgulta es hami VB lett (tavaly USA). Hamilton meg kb 5-szor megelőzte pályán is, jo lenne ezen szépíteni, akkor tenyleg megérdemelne h idén o nyerjen.

nova76
#3 nova76 2016. szeptember 07. 20:42  
T.L.G:
Kimaradt az "adót kell fizetni" :)

Az ég kék, a víz nedves a nők titkolóznak

T.L.G
#2 T.L.G 2016. szeptember 07. 16:58  
kisdee:
Szóval a Sky szerint Rosberg nem elég jó Hamiltonnal szemben. Egyéb hírek: a víz vizes, a Nap keleten kel fel és az emberek az életük végén meghalnak.

Kimaradt az "adót kell fizetni" :)

kisdee
#1 kisdee 2016. szeptember 07. 16:11  

Szóval a Sky szerint Rosberg nem elég jó Hamiltonnal szemben.

Egyéb hírek: a víz vizes, a Nap keleten kel fel és az emberek az életük végén meghalnak.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Austin, lányok

1532016.10.23. 20:22

Amerikai Nagydíj – futam

02016.10.23. 16:05

Retteg az újabb hibától a Mercedes

Már minden apróság aggasztja őket – inkább túlzásba viszik az óvatoskodást