Rosberg már nem gondol az ütközésre

írta: M4Sport
2016. május 18. 09:44
FOTÓ: ©xpbimages.com

Nico Rosberg érti, miért beszélnek annyit a csapattárssal való ütközéséről, ő azonban túllépett a történteken, melyek érzése szerint semmit sem változtatnak kettejük viszonyán. A listavezető Barcelonában a ferraris pletykákra is reagált.

Noha egy kört sem fejeztek be, az élete első futamgyőzelmét ünneplő Max Verstappen mellett a Mercedes versenyzői váltak a Spanyol Nagydíj főszereplőivé, hiszen a szaksajtó napok óta kiemelt témaként foglalkozik ütközésükkel. Bár ő maga szeretné már lezárni ezt a fejezetet, Rosberg érti, miért foglalkoznak ennyit a történtekkel.

„Ez mindig nagyon nehéz, hiszen három éve harcolunk a bajnoki cím megszerzéséért” – mondta a teszt helyszínén, amikor a balesetről kérdezték. „Ugyanakkor ezzel párhuzamosan a csapat sikereiért is dolgozunk, szóval amellett, hogy kemény, valahol jó is, hiszen motiváljuk egymást. Egyértelmű, hogy a vasárnap nem alakult jól számunkra, a kapcsolatunk azonban ugyanolyan maradt, mint volt ezelőtt. Én már nem gondolok többet erre, ez már a múlt, szóval meglep, hogy az emberek erről beszélnek. Ugyanakkor megértem őket. Én azonban már lezártam ezt” – tette hozzá.

„Azért vagyunk itt, hogy a futamgyőzelemért küzdjünk, és egymás ellen harcoljunk. A csapat is ezt akarja, hiszen csapaton belül is ez generálja az izgalmakat, de nyilvánvaló, hogy vasárnap ez nem jött össze. Viszont ez már a múlt, én már csak előre tekintek. Többé már nem gondolok rá; most is csak a tesztre összpontosítottam, hogy jól teljesítsek, hogy megértsek és megtanuljak néhány dolgot” – folytatta a német, aki kedden 119 kört teljesített, és ezzel a nap legszorgosabb pilótájává vált.

Magára a gyakorlásra egyébként ő is különleges lehetőségként tekintett, és nemcsak azért, mert így hamarabb túlléphetett a történteken. „Idén csak ez az egy tesztnap áll a rendelkezésemre, szóval a lehető legtöbbet kellett kihoznom belőle. Az első felfüggesztésnél és a fékeknél próbára tettünk néhány dolgot. Ki kellett használni a napot, hiszen ezek a lehetőségek nagyon fontosak. Magabiztosan utazom majd Monacóba, ahol szeretném megnyerni a versenyt” – magyarázta, hozzátéve, hogy a Ferrarira és a Red Bullra is figyelni fognak.

Nemrég az olasz sajtóban felmerült, Rosberg lehet Kimi Räikkönen utódja a Ferrarinál, az év végén ugyanis a finnhez hasonlóan neki is lejár a szerződése. A téma a teszt utáni beszélgetés során is felmerült – a német egyértelművé tette, jól érzi magát jelenlegi csapatánál, de a váltás lehetőségétől sem zárkózott el. „Boldog vagyok a Mercedesnél, de majd meglátjuk, mit hoz a jövő” – nyilatkozta.

Oszd meg!

1 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

ARPIKA
#1 ARPIKA 2016. május 18. 15:44  

" a kapcsolatunk azonban ugyanolyan maradt, mint volt ezelőtt." Igen,utaljak egymast.
Szerencses utkozes volt a nezok szamara,vegre egy jo verseny.PIT STOP

Hamilton, ahogy még sosem láttuk (videó)

FORMA-1 HÍREK

Jolyon Palmer

02016.10.21. 12:06

Austin változtatta meg Rosberget: „Azt a tüskét már kedden kihúztam”

Egy éve Hamilton még a padlón is belerúgott – most épp ez üthet vissza

12016.10.21. 11:13

Alonso: Ricciardo a legjobb!

Megindokolta meglepőnek ható válaszát

72016.10.20. 23:57

Rövidebb futamok? Button meggondolná

Bár nincs problémája a távval, a fiatalok miatt változtatna