Rosberg még tovább is tudta volna tartani Ricciardót

írta: M4Sport
2016. szeptember 19. 10:02
FOTÓ: ©xpbimages.com

Nico Rosberg és a Mercedes is úgy véli, sikeresen maga mögött tudta volna tartani Daniel Ricciardót akkor is, ha pár körrel hosszabb a szingapúri verseny.

Kevesebb mint fél másodperc választotta el egymástól a célban Nico Rosberget és Daniel Ricciardót. Ha pár körrel tovább tartott volna a Szingapúri Nagydíj… – gondolhatták a Red Bullnál. A futamgyőztes viszont állítja, akkor is képes lett volna megmenteni győzelmét.

Hiába nehezedett rá nagy nyomás az utolsó 14 körben, Rosberg megőrizte higgadtságát. „Ez egyszerű volt, mert nem tudtam, mit csinál” – nyilatkozta. „Nem változtatott semmin. Továbbra is csak magamra koncentráltam, próbáltam minden egyes körben a lehető legjobban menni. Vele nem is foglalkoztam. Az utolsó két körben aztán ellenőriztem, hol is tart, és már tudtam, hogy rendben leszünk.”

Toto Wolff sportigazgató szerint versenyzőjének voltak „trükkjei” a Red Bull támadásának kivédekezésére. „Nico tökéletes munkát végzett, hihetetlen kört ment az időmérőn, aztán a lehető legjobban irányította a versenyt is – egészen az utolsó méterekig. Három kiállást akartunk, de Ricciardo elképesztő kivezető kört futott, Nico pedig közben forgalomba került, amivel időt vesztett. Kint tartottuk. Azt gondoltuk, kényelmes helyzetben leszünk, de aztán hamar kiderült, hogy nagyon szoros lesz. Minden trükköt és motormódot tartogattunk, hogy kivédekezzük Ricciardót.”

Az Auto Motor und Sport úgy tudja, a Mercedes 14 körrel a vége előtt még úgy kalkulált, hogy Rosberg 7 másodperces előnnyel ér célba. Hamar rájöttek, hogy nem így lesz. „Pár kör után láttuk, hogy ebből nem marad semmi. Ezért el kellett döntenünk, hogy Nico azonnal rákapcsoljon-e, vagy inkább tartogassa a tartalékait a hajrára” – tette hozzá Wolff.

Rosberg egészen az 53. körig tartotta a tempóját, aztán amikor látta, hogy Ricciardo lassul, ő is visszavett kicsit. Az utolsó két kört pedig már biztonsági üzemmódban teljesítette.

„Tudtam, mi a helyzet. Forgalomba kerültem a kiállás előtt, és egyből arra gondoltam, hogy így nem tudom kivédekezni. Emiatt kellett kint maradnom, mindent beleadnom, hogy elöl maradhassak” – mondta Rosberg.

Megkérdezték tőle, meddig tudta volna még tartani ellenfelét. „Három kanyarig talán?” – felelte nevetve. „Nem tudom, de akkor már ő is kezdett visszaesni, és szerintem ezen a pályán az előzéshez nagy tempókülönbségre van szükség. Szerintem sikerült volna tartanom őt” – vélekedett.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Pascal Wehrlein

02016.10.23. 00:50

Kedv vagy stílus kérdése Vettel halványabb teljesítménye?

Formahanyatlására többféle magyarázat lehet – a Ferrariéra nem tud választ