Rosberg „meghívatta magát” szülővárosába – elsőre azt hitték viccel…

F1 banner 2017
írta: M4Sport
2016. november 30. 16:35
FOTÓ: ©Daimler Media

A város vezetői azt gondolták, csak viccel, ám Nico Rosberg szerdán valóban megjelent Wiesbadenben. Édesanyja az abu-dzabi díjátadót megelőző fennakadásáról mesélt, a friss világbajnok pedig a csapat szívből jövő öröme kapcsán érzett büszkeségéről.

A világbajnok kedd reggel írt nyilvános üzenetet szülővárosa polgármesterének, Sven Gerichnek, s jelezte, örömmel venné, ha vendégül látnák őt a városházán egy helyi specialitásra, egy jó aprított hagymával tálalt házi sajtra. Gerich jelezte, ha ad nekik némi időt, örömmel megszervezik rögtönzött ünneplését – és szerdán így is lett.

Rosberg elmondása szerint a polgármester elsőre azonban nem hitte el, hogy komolyan gondolja látogatását. „Nagyon örülök, hogy itt lehetek, és annak is, hogy olyan gyorsan reagáltál a kérésemre” – mondta Gerichnek Rosberg. „Klassznak találom. Édesanyám családja Wiesbadenből származik, és én is gyakran jártam ide, főleg hogy meglátogassam a nagymamámat. Ezért természetes volt, hogy ha visszatérek Európába, ide jövök elsőként. Elég vicces volt, ahogy ez az egész létrejött. Még személyesen is fel kellett hívnom a városvezetést, mert elsőre azt gondolták, csak tréfálok. Magam hívtam fel a városházát, aztán irodáról irodára kellett kérdezősködnöm, mire célt értem. Közben pár perceket várakoztattak is, mert azonosítaniuk kellett, valóban Nico Rosberg vagyok-e…” – árulta el viccesen.

„Én csak akkor hallottam a hírt, amikor felkeltem” – mondta a polgármester. „Valaki írt nekem: hallottam-e, hogy Nico Rosberg Wiesbadenbe jön. Megnéztem, és azt gondoltam, ez biztosan nem lehet igaz, csak valami tréfa. Az irodámba érkezve aztán a munkatársakkal ellenőriztük, és ma rendkívül büszke vagyok, hogy itt vagy, kedves Nico! Elég mozgalmas volt a keddünk, mert szerveztünk pár dolgot.”

Rosberg az üzenetében kért sajtos finomságot is megkapta. „Még sosem ettem, nagyon finom volt” – jegyezte meg.

Ami a sikerét illeti, elmondása szerint csak fokozatosan tudatosul benne, mit is ért el. „Egyre jobban felfogom. Eddig csak ünnepeltünk, és bocsánatot is kell kérnem, mert még mindig nem vagyok százszázalékos – csak úgy negyven. Nem sokat aludtam mostanság. De ez a fáradtság megéri” – jelentette ki.

Édesanyját alig engedték be a pályára

Az eseményen a wiesbadeni édesanya, Sina Rosberg a közönség soraiban foglalt helyet, és rendkívül boldog volt, hogy fia megjelent szülővárosában. Később aztán az ő kezébe is mikrofont nyomtak, és elárulta, nem volt könnyű bejutnia a boxutcába az abu-dzabi finálé végén. „Általában egyetlen versenyt sem nézek meg. A futam alatt most is az autóban ültem Dubaiból Abu-Dzabi felé. Amikor megérkeztem, nem volt nálam a belépőm, a paddockban volt. Mondtam a biztonságiaknak, hogy Nico édesanyja vagyok, erre ők azt mondták, akkor csináljunk egy fotót. Mondtam nekik, hogy nem, mert a versenynek most van vége, nekem azonnal be kell jutnom az eredményhirdetésre. Erre azt mondták, semmit sem tehetnek, kell a belépő” – mesélte Sina Rosberg.

„Ekkor felhívtam Georgot (Nolte, Rosberg „menedzsere”), és mondtam neki, hogy azonnal a bejárathoz kell jönnie, mert nem engednek be. Sok telefon jött, aztán valahogy bejutottam, de közben ezer fotót kellett készíteni. Később természetesen a sajtó is lerohant, és én elég buta interjúkat adtam, mert teljes mámorban voltam. Azt gondoltam, majd pár dolgot kivágnak, de erre nem volt mód…” – mesélte a szimpatikus anyuka.

Fia sokat a következő időszakban sem pihenhet. Lesz még jelenése a Mercedes angliai bázisain, Brackleyben és Brixworth-ben, aztán pénteken jön az FIA bécsi díjátadó gálája, amelyen végre a magasba is emelheti a bajnoki serleget. „Izgalmas hetek állnak előttem, de ez jó, mert örömmel csinálom végig. Elvégre az ember nem minden nap lesz világbajnok. Most egy kicsit lassítok, mert tovább már nem bírom. Kell egy kis nyugalom, mert a hétvége aztán újra intenzívebb lesz” – utalt arra, hogy csütörtökön pihenni szeretne egy keveset.

Oszd meg!

5 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

Nigel
#5 Nigel 2016. december 01. 12:12  
Jadeite:
Vagy csak a németek káposzta-agyú (ezt a kifejezést sem hittem, h életem során leírom), lélektelen népség. Ha tízezrével özönlenek azt bámulni, ahogy 22en kergetnek 1 labdát, de még a saját F1es világbajnok pilótájuk sem érdekli őket, akkor én azt mondom, b***ák meg magukat. Az angolok, japánok, olaszok, de még a csóró magyarok és mexikóiak is megtöltik a lelátókat, és vannak más országok, ahol szívesen rendeznének még futamot, szóval legfeljebb nem lesz német GP. A jelenlegi F1 legfőbb hibájának a motor-fejlesztés és ezzel a merc előnyének korábbi befagyasztását majd a tokenekkel való tökölést, illetve a pirelli nyomorultul gyenge gumijait tartom, de még ha objektíven nézem is, közel sem olyan rossz a helyzet.

Nem lehet egyetlen országot sem felelősségre vonni, hogy a lakosai miért nem szeretik az F1-et. Valljuk be, a sport is sokat tett azért, hogy egyre népszerűtlenebb legyen. Magyarországon is alaposan visszaesett a futamok nézettsége, és a korábban oly fanatikus japánok is igen nagy számban fordultak el az F1-től.

De az valóban furcsa, hogy a németeket ennyire nem érdekli Nico győzelme. Amikor egy NFL-sztár járt Németországban, szinte szétszedték, rengetegen voltak kíváncsiak rá, valóságos tömeghisztéria tört ki. A hazai kedvenc, Rosberg viszont messze nem részesült ilyen fogadtatásban :

https://www.youtube.com/watch?v=DLnXTh6ZgfU

Utoljára módosítva: 2016. december 01. 12:35

Jadeite
#4 Jadeite 2016. november 30. 23:13  
Nigel:
Elég komoly népszerűségvesztésen esett át az F1 az elmúlt években. Már annyira nem érdekli a németeket, hogy évente egyszer sem tud teltházat produkálni náluk a verseny. Elég szomorú, hogy így alakult, de ugyanakkor el kell ismerni, hogy már rég nem nyújt színvonalas szórakoztatást a száguldó cirkusz. Ez az alacsony érdeklődés nem Nico személyének szól, hanem elsősorban a sportágnak, amit képvisel. Pedig igény van a nívós sporteseményekre. A Bundesliga meccseket hetente 50 ezren nézik, és mégsem unják meg. Az F1-ből viszont, köszönik, nem kérnek többet. Legalábbis nem a jelenlegi formájában. Komoly reformokra van szükség, de még az sem garancia arra, hogy sikerül visszacsábítani a kiábrándult fanokat. Nagyon nehéz és időigényes felépíteni egy sikeres vállalkozást, tönkretenni viszont egy pillanat műve.

Vagy csak a németek káposzta-agyú (ezt a kifejezést sem hittem, h életem során leírom), lélektelen népség. Ha tízezrével özönlenek azt bámulni, ahogy 22en kergetnek 1 labdát, de még a saját F1es világbajnok pilótájuk sem érdekli őket, akkor én azt mondom, b***ák meg magukat. Az angolok, japánok, olaszok, de még a csóró magyarok és mexikóiak is megtöltik a lelátókat, és vannak más országok, ahol szívesen rendeznének még futamot, szóval legfeljebb nem lesz német GP.
A jelenlegi F1 legfőbb hibájának a motor-fejlesztés és ezzel a merc előnyének korábbi befagyasztását majd a tokenekkel való tökölést, illetve a pirelli nyomorultul gyenge gumijait tartom, de még ha objektíven nézem is, közel sem olyan rossz a helyzet.

Utoljára módosítva: 2016. november 30. 23:15

Nigel
#3 Nigel 2016. november 30. 21:56  
Sebees:
Azért ez nagyon gáz!

Elég komoly népszerűségvesztésen esett át az F1 az elmúlt években. Már annyira nem érdekli a németeket, hogy évente egyszer sem tud teltházat produkálni náluk a verseny. Elég szomorú, hogy így alakult, de ugyanakkor el kell ismerni, hogy már rég nem nyújt színvonalas szórakoztatást a száguldó cirkusz.

Ez az alacsony érdeklődés nem Nico személyének szól, hanem elsősorban a sportágnak, amit képvisel. Pedig igény van a nívós sporteseményekre. A Bundesliga meccseket hetente 50 ezren nézik, és mégsem unják meg. Az F1-ből viszont, köszönik, nem kérnek többet. Legalábbis nem a jelenlegi formájában.

Komoly reformokra van szükség, de még az sem garancia arra, hogy sikerül visszacsábítani a kiábrándult fanokat. Nagyon nehéz és időigényes felépíteni egy sikeres vállalkozást, tönkretenni viszont egy pillanat műve.

Utoljára módosítva: 2016. november 30. 22:04

Sebees
#2 Sebees 2016. november 30. 20:12  

Azért ez nagyon gáz!

Nigel
#1 Nigel 2016. november 30. 19:56  

Meglepően kevesen vettek részt Nico fogadásán. Míg 2010-es győzelme után Vettelt 30 ezres tömeg várta a szülővárosában, Rosbergre csak alig néhány tucatnyian voltak ma kíváncsiak. A németek nem érzik annyira magukénak, mint Schumachert vagy Vettelt.

De Nico egy végtelenül rokonszenves srác, mindent a győzelemnek rendelt alá, megérdemelten lett világbajnok.

Utoljára módosítva: 2016. november 30. 19:57

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Nico Hülkenberg

12016.12.10. 16:02

Lowe is elhagyja a Mercedest?

Meglepetésre nem a Ferrari lehet az új munkaadója

52016.12.09. 19:57

Legyőzné az egyik óriást a Force India

„Azt, amelyik majd rossz formában lesz”

02016.12.09. 18:52

A Liberty januárban szavaz az F1 átvételéről

Ecclestone sem tudja, sor kerül-e a felvásárlásra