„Rosberg nem érdemelt büntetést”

írta: M4Sport
2016. július 07. 18:34
FOTÓ: ©xpbimages.com

Felipe Massa úgy érzi, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) túlságosan szigorú volt az Osztrák Nagydíj után, Nico Rosberg ugyanis nem érdemelt büntetést a csapattárssal való ütközésért, még akkor sem, ha „egy kicsit túlment a határon” a vezető pozíció védése közben.

Hosszas vizsgálódás után az FIA úgy döntött, 10 másodperces időbüntetéssel sújtja a Mercedes pilótáját, aki ezen felül két büntetőpontot is kapott a sokat emlegetett ütközésért, valamint egy magrovást, amiért sérült autóval folytatta a versenyt. Noha a szankció semmit sem változtatott a futam eredményén a Williams brazilja szerint így is túlságosan kemény volt.

Massa nem gondolja, hogy riválisa védekezése „annyira rossz” lett volna, hogy ezért ilyen szankciókban kelljen részesíteni. „Mindenki ezt teszi, amikor valaki kívülről akarja megelőzni őt” – mondta, amikor Silverstone-ban a két bajnokaspiráns ütközéséről kérdezték. „Mindenki vár egy kicsit a kanyarodással; lehet, hogy ő egy kicsit sokat várt, de ilyenkor azért teszel így, mert ellenkező esetben a másik srác megelőz a kijáratnál. Ez is a játék része” – tette hozzá.

„Az biztos, hogy sokat várt. Amikor először láttam az estet azt gondoltam, ez egy egyszerű versenybaleset, de a visszajátszáskor már egyértelműnek tűnt, hogy egy kicsit átlépte a határt. Viszont megfizetett a tettéért, hiszen a negyedik helyen végzett. Megbüntették, de ezzel semmit sem veszített, szóval szerintem az FIA ezzel a büntetéssel meg akarta mutatni, hogy csinál valamit, de végül semmit sem csinált, amivel valóban büntetett volna. Azt hiszem, Nico nem volt annyira rossz. Lehet, hogy átlépte a határt, de harcolt a pozícióért. Nem volt ez annyira rossz” – fejtegette.

Az Ausztriában valamint az idény korábbi szakaszaiban látott incidensekkel kapcsolatban végül kiemelte, a Mercedes versenyzőinek jobban kellene tisztelniük egymást az évad hátralévő versenyein. „Szerintem valamilyen módon tiszteletben kellene tartaniuk egymást, igaz, folyamatosan egymással harcolnak és a világbajnoki címért küzdenek, ami fontos egy versenyző számára. Azt hiszem, annak ellenére, hogy küzdenek, kicsit jobban kellene tisztelniük egymást” – mondta.

Oszd meg!

2 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

Masters_Of_Hardcore
#2 Masters_Of_Hardcore 2016. július 08. 07:47  

Nem értem.. Most igaza van Massának. Vagy most megint Rosberget véded és Hamit utálod? Nem lehet már követni mikor kinek szurkolsz.. :$

SANI{Ó
#1 SANI{Ó 2016. július 07. 22:58  

Massa.....eljött már jó régen a visszavonulás ideje....ne rombold magad....

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Lewis Hamilton

02016.10.24. 19:51

Alonsót a Mercedes és egy bajnoki cím sem tudná maradásra bírni

Csak akkor folytatja, ha élvezni fogja a vezetést

12016.10.24. 17:55

Malajzia lemond az F1-ről?

Kérdéses a futam sorsa