Rosberg: Nem hasonlíthatnak Schumacherhez

írta: M4Sport
2016. május 13. 08:59
FOTÓ: ©xpbimages.com

Volt csapattársa, Michael Schumacher rekordját állíthatja be Nico Rosberg a hétvégén, ám szerinte távolról sem lehet egy napon említeni őt a rekordbajnokkal.

2016-ban eddig kizárólag Nico Rosbergnek jutott futamgyőzelem, így a Spanyol Nagydíj egyik nagy kérdését az jelenti, vajon képes lesz-e folytatni a bajnoki éllovas egyre impozánsabb sikersorozatát. A német a tavalyi Amerikai Nagydíj óta nem veszített, már hét verseny óta veretlen, ráadásul mesternégyessel kezdte az idei évet, amihez foghatót eddig csak négy alkalommal (1991, 1992, 1994, 2004) láthattunk az F1 történetében.

Ha meglesz az ötödik győzelme, egyúttal rekordot is állít be: 1992-ben Nigel Mansell, 2004-ben pedig Michael Schumacher tudta megfejelni egy ötödik sikerrel a negyediket. Persze Rosberg nem is lenne Rosberg, ha foglalkoztatná az ilyesmi. „Nem lenne jó számomra, ha erre összpontosítanék. A legjobb út a célom eléréséhez és a barcelonai győzelemhez az lesz, ha teljes mértékben összeszedett maradok. Ez a legjobb módszerem, maradok is ennél” – nyilatkozta csütörtökön.

Majd kiemelte, amúgy sem érzi helyénvalónak, ha volt csapattársához, a Forma–1 rekordbajnokához hasonlítják. „Egy szintre emelni engem Michael Schumacherrel? Ilyesmi eszembe sem jutna – semmilyen szempontból. Ez nem igazán fontos, és nem is lehet összehasonlítani minket. Tisztában vagyok vele, hogy utolérhetem, de amúgy nem foglalkoztat ez a téma különösebben. Sokkal fontosabb lenne nyernem Barcelonában is. Az igazi örömet ez okozná.”

Rosberg hetek óta hangoztatja, hiába a neki kedvező előjelnek számító statisztikák (a mesterhármassal indítók eddig mindig világbajnokok lettek), ő nem ragadtatja el magát győzelmi sorozatától, és továbbra is kemény ellenfélként tekint Lewis Hamiltonra. „Nem nehéz a földön maradnom, ehhez csak annyi kell, hogy az ember a valóságot lássa. Lewis még mindig ugyanaz, aki az elmúlt években volt, még mindig nehéz legyőzni, még mindig nagyon gyors. Hosszú út áll még előttünk, tizenhét versenyünk van.”

„Az elmúlt években nagyon fontos tapasztalatokat szereztem Lewisszal szemben, hiszen mindvégig a győzelmekért és a bajnoki címekért küzdöttem. Idén mindenképp sikerülhet előrelépnem. A rutin ebben a sportágban rendkívül fontos, ez a siker kulcsa – legyen szó akár egy gyors körről, egy versenyről vagy a teljes bajnokságról. Én egyszerűen csak próbálom élvezni az összes futamot. Versenyzőként mindig nyerni akar az ember, ezért is van itt, ez hajtja őt. A győzelem pedig annál szebb, ha egy olyan versenyző elleni küzdelemben aratod, mint Leiws, Kimi vagy Sebastian. Meggyőződésem, hogy Lewis vissza fog vágni. Összeszedett, mint mindig, és vissza is fog térni, ahogy mindig” – jósolta Rosberg.

Oszd meg!

2 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

f1m12
#2 f1m12 2016. május 13. 13:54  
trialboj:
Érdekes hogy ő nem "rugdossa" Hamiltont. Lehet fél hogy ha felkapja a vizet, akkor ismét komoly kritikákat kap majd tőle, és ő majd nem tudja kezelni. Nem mintha szükségesnek látnám a beszólogatást, csak az utóbbi években annyira megszokott volt, hogy gondoltam Rózira is ráragad majd. Hétvégén remélem beállítja a rekordot, de azt is hogy kínkeservesen megdolgoztatják érte, mert eddig semmi rendkívülit nem kellett bemutasson a 4 győzelemért.

Rosberg nem volt sosem olyan, aki Hamiltonnal sajtópárbajra ment volna. ez jellem kérdése. Hamiltonnál mindegy, ő hol van éppen, nyerőszszériában vagy válságban, mindig elengedhetetlennek érzi, h maga fényezése mellett odaszóljon a másiknak.

trialboj
#1 trialboj 2016. május 13. 09:21  

Érdekes hogy ő nem "rugdossa" Hamiltont. Lehet fél hogy ha felkapja a vizet, akkor ismét komoly kritikákat kap majd tőle, és ő majd nem tudja kezelni.
Nem mintha szükségesnek látnám a beszólogatást, csak az utóbbi években annyira megszokott volt, hogy gondoltam Rózira is ráragad majd.

Hétvégén remélem beállítja a rekordot, de azt is hogy kínkeservesen megdolgoztatják érte, mert eddig semmi rendkívülit nem kellett bemutasson a 4 győzelemért.FORMA-1 HÍREK

Pascal Wehrlein

02016.10.23. 00:50

Kedv vagy stílus kérdése Vettel halványabb teljesítménye?

Formahanyatlására többféle magyarázat lehet – a Ferrariéra nem tud választ