Rosberg nem számolgatni, győzni akar

írta: M4Sport
2016. október 24. 02:21
FOTÓ: ©xpbimages.com

Bár ismét tett egy lépést első világbajnoki címe felé, Nico Rosberg nem volt túl boldog az Amerikai Nagydíj után, hiszen Austinból is huszonöt pontot szeretett volna hazavinni. Ami pedig a folytatást illeti, újra kijelentette, nem számolgatni, győzni akar!

Hamilton már az időmérőn is gyorsabbnak bizonyult csapattársánál, a német még nem aggódott „veresége” miatt, hiszen a szezon során többször lerajtolta a címvédőt, joggal bízott tehát abban, hogy Austinban is fordíthat a kockán. Ezúttal azonban tiszta volt a háromszoros világbajnok startja, aki aztán a futam későbbi szakaszában is utolérhetetlennek bizonyult.

Győzelmével 26 pontosra csökkentette hátrányát, ám a bajnokságból már csak három verseny van hátra, azaz Rosberg akkor is előtte marad, ha mindháromszor másodikként ért célba, miközben ő győzelmet szerez. Annyira tehát nem alakult rosszul a verseny a listavezető számára, ő azonban nem tűnt túl boldognak, ami érthető, hiszen Austinban is a huszonöt pont volt a célja. „Meg akartam nyerni az Amerikai Nagydíjat és ez nem sikerült” – nyilatkozta a leintés után.

„Szóval nem vagyok elragadtatva. Lewis azonban nagyszerű munkát végzett, ez most az ő hétvégéje volt! Nagyon jól teljesített az időmérőn, remekül rajtolt és a futamot is jól lehozta. Bár nagyon jól éreztem magam az autóban, most semmit sem tehettem ellene. Jó volt a tempóm, és nyomtam, mint az őrült, hogy plusz nyomást helyezzek rá valahogy, de ez most nem volt elég” – magyarázta.

Bosszankodnia azért talán nem kell, főleg annak tükrében, hogy a rajt után még „csak” a harmadik helyen haladt, Daniel Ricciardo ugyanis maga mögé utasította. „Nem volt rossz a rajtom. A külső íven voltam, Daniel pedig nagyon mélyről jött. Próbáltam visszatartani, de nem tudtam. Több tapadása volt az első kanyarban, de igazából erre számítottam, hiszen a szuperlágy keveréket használta. Ez akkor kicsit kiábrándító volt” – fogalmazott.

Amikor pontelőnyéről kérdezték, elmondta, bár nagyon is tisztában van azzal, hogy jó helyzetből várja a folytatást, semmit sem változtat hozzáállásán, azaz csak a soron következő versenyre és a futamgyőzelem megszerzésére összpontosít. „Tisztában vagyok a helyzetemmel. Nagyon izgalmas, hogy részt vehetek ebben a csatában. A legjobb munkát akarom végezni, ez ilyen egyszerű. Mexikóban is a győzelemért fogok harcolni, mert szeretnék nyerni azon a futamon” – mondta.

Oszd meg!

6 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

s60pcc
#6 s60pcc 2016. október 25. 09:52  
Mr. Répatorta balneológus:
A hátralévő 3 pályán tavaly nyert. És bizony Hamiltonban is mindig benne van a "rajt-effektus". Nem várok már nagy változást az élen.

Én sem várok változást, bár a megbízhatóságot látva csodálkozom, hogy Rosberg esetében senki nem számít kiesésre. :)

Konszpiresiszeoriz
#5 Konszpiresiszeoriz 2016. október 25. 09:32  

Sordöntő lesz Mexicó.
Ha Rosberg 25 ponton kívül marad, akkor szerintem az azt következő futamon Senna módjára ütközni fog Hamival és bajnok lesz!

Mr. Répatorta balneológus
#4 Mr. Répatorta balneológus 2016. október 25. 08:33  

A hátralévő 3 pályán tavaly nyert. És bizony Hamiltonban is mindig benne van a "rajt-effektus". Nem várok már nagy változást az élen.

kayassine
#3 kayassine 2016. október 24. 16:03  
kimi-sebfan:
Sanyi! Csak azt nem értem,hogy akkor miért vártak vele 2 Hamilton VB. címig?

Nem csak gonoszak, de buták is, ezért nem gonoszkodtak eléggé és időben. Ráadásul annyira buták, hogy nem tudtak volna észrevétlenül kedvezni Rosbergnek, mondjuk 10-20 lóerő plusszal.
Most, hogy biztosan megvan mindkét cím, nyugodtan kicseszhetnek Hamiltonnal minden versenyen. De ugye ez feltűnő lenne, ezért majd csak akkor tesznek ilyet, ha valamiért Rosberg nem hozná a 2. helyeket. ;)

Utoljára módosítva: 2016. október 24. 16:04

kimi-sebfan
#2 kimi-sebfan 2016. október 24. 14:10  
SANI{Ó:
nyugi...innen ez sétagalopp még Zsolti is meg tudná csinálni, de ha esetleg másodiknál hátrébb lennél, működnek még a további trükkök Toto eszköztárában....

Sanyi!
Csak azt nem értem,hogy akkor miért vártak vele 2 Hamilton VB. címig?

SANI{Ó
#1 SANI{Ó 2016. október 24. 07:54  

nyugi...innen ez sétagalopp még Zsolti is meg tudná csinálni, de ha esetleg másodiknál hátrébb lennél, működnek még a további trükkök Toto eszköztárában....

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Nico Rosberg

352016.12.03. 14:08

Rosberg: Ha nem lettem volna bajnok, folytatom!

Egyelőre kizártnak tartja, hogy egy nap visszatér

102016.12.03. 12:36

Hamilton: Néha kényelmetlenül éreztem magam

„Mélyebbre kellett ásnom, mint az előző években”