„Rosberg olyan, mint egy rakéta, de a Ferrari a nyomában van” – sajtóvisszhang

írta: M4Sport
2016. április 18. 20:13
FOTÓ: ©xpbimages.com

A nemzetközi sajtó elsősorban Nico Rosbergnek, a Mercedes német pilótájának sikeréről, csapattársának, a címvédő Lewis Hamiltonnak a balszerencséjéről, valamint a Ferrarik teljesítményéről értekezett a vasárnapi Forma-1-es Kínai Nagydíj másnapján.

Németország:

Frankfurter Allgemeine Zeitung: „Három futam, három győzelem: Nico Rosberg nem is álmodhatott volna jobb szezonkezdetről.”

Bild: „Csak győz és győz és győz. Minden Forma-1-es pilóta, aki az idény első három versenyén nyert, világbajnok is lett.”

Süddeutsche Zeitung: „Rosberg egy másik dimenzióban vezet, s most már a vb-cím esélyese.”

Anglia:

Telegraph: „Rosberg olyan, mint egy rakéta, amely a világűrbe repül.”

Guardian: „Hamilton továbbra sem kegyeltje Fortunának.”

Olaszország:

Corriere dello Sport: „A Ferrari nagyon gyors volt (...) és megbízható, mint egy páncélos. Nyilvánvaló ugyanakkor, hogy felesleges illúziókat kergetni a világbajnoki címről. Olyan könnyen és szórakoztatóan alakult a verseny Nico számára, mint amilyen fáradságosan és stresszesen Hamiltonnak.”

Il Messaggero: „Rosberg szárnyal, de a Ferrari a nyomában van. A Vörösök még nem tündökölnek teljes mértékben, a Csillag azonban változatlanul ragyog. Nico Rosbergnek a szokásos sétagalopp volt ez a futam, amely a Ferrarinak katasztrofális is lehetett volna, végül azonban mégis egészen jól alakult.”

Lewis HamiltonSpanyolország:

El País: „Nico Rosberg számára minden szerencsésen alakul, Lewis Hamiltonnak viszont egyelőre rosszul megy.”

El Mundo: „Nico Rosberg az idei harmadik futamon aratott harmadik sikerével komoly előnyt épített fel a vb-pontversenyben. A kínai futam ugyanakkor megmutatta, hogy a Mercedes autói már nincsenek akkora technikai fölényben, mint az elmúlt években.”

El Periódico: „Felcserélődtek a szerepek a Mercedesnél: most Rosberg győz, Hamiltont pedig autójának műszaki problémái gyötrik.”

Marca: „Nico Rosberg átlépte saját határait. A statisztika szintén a német pilóta mellett áll: aki a vb első három futamán győz, az világbajnok is lesz.”

Franciaország:

Le Parisien: „A pole pozícióból rajtoló Rosberg végig uralta a versenyt, s mindenekelőtt a két Ferrari-pilóta első kanyarban történt ütközéséből profitált.”

L’Express: „Nyugodt vezetéssel és mindig a legjobb stratégiával - Rosbergnek már 75 pontja van, Hamiltonnak csak 39, de még hátravan 18 futam.”

Ausztria:

Die Presse: „Nico Rosberg félelmetes sikersorozata.”

Der Standard: „Rosberg megállíthatatlan.”

Svájc:

Neue Zürcher Zeitung: „Nico Rosberg, az új sorozatgyőztes.”

Forrás: MTI

dobogó

Oszd meg!

16 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

FireWheel
#16 FireWheel 2016. április 19. 16:53  
almodopelikan:
Ja mert jellemzően az első helyen totál kényelmesen autózó a határon nyomja nem spórol se a motorral, se a váltóval se semmivel ha nem fenyegetik...

Vitakultúrából továbbra is "jeles" vagy! ;) "Ja, mert jellemzően..." Idén láttál már éles csatát a Ferrarik és a Mercik között amire alapozod a sziklaszilárd véleményed? Tényként tudod (tehát láttad, hogy Rosberg mennyire nyomta a három futam egészében?) Egyik álláspontot sem lehet még tényként kezelni... Benne van a pakliban az is, hogy neked lesz igazad, de még az is, hogy szoros lesz a csata. És akkor te szónokolsz arról, hogy "nézz ne csak láss". Elkezdhetnéd magad is gyakorolni ezt.

Engem csak a hozzád hasonlók arroganciája és "kivagyokén"-sége zavar, amikor kifejtik a saját szűk látókörű véleményüket, amit úgy tálalnak, hogy az a valóság és még le is ugatják a másikat, ha másképp látja/gondolja. Érvként meg ködfoltokat és általános frázisokat tudnak felhozni...

Barátom, arról miért nem esik szó, hogy te állítottál egy hatalmas hazugságot (1 perc helyett 55 sec)? Na pl. azt mire alapoztad?

Utoljára módosítva: 2016. április 19. 17:57

Zasalamel
#15 Zasalamel 2016. április 19. 16:51  
almodopelikan:
Egyrészről: Ha megnézed a rés kettőjük között gyakorlatilag semennyit nem változik a zászlóig. Vadiúj szuper lágyon van pár kör, amikor Vettel jelentősen gyorsabb, de figyelem ha csak picit is, de frissebb gumikkal keverékelőnyben. Mindketten jöttek volna még egyszer, és nem lett volna 20 sec előnye Vettelnek, örülhetett volna, ha 10 kör múlva még 2 sec marad. (Ugye a keverékelőny visszájára fordul). Onnantól kezdve, meg hogy megvolt az első hely ne magyarázd meg nekem, hogy határon nyomta 20 másodperc előnyben. Megint csak keverékhátrányban hozott átlag fél seccel rosszabb köröket. Szóval igen csak meleg lett volna Vettelnek a pite piros nélkül is. A pirossal Hamiltont hozták helyzetbe, nem Rosberget. Rosbergnek csak megkönnyítették a dolgát.

Sehol nem beszéltem 20 secről, Vettelnek elég lett volna a 10 sec is h a következő kerékcsere biztonságosabb legyen, csak arra vártak volna h Rosbi mikor megy ki gumit cserélni. A lágy gumi nem közepes gumi, ugyanúgy elfogyott volna Rosbi alatt, mivel szélárnyékban jobban kopik.

Utoljára módosítva: 2016. április 19. 16:52

almodopelikan
#14 almodopelikan 2016. április 19. 16:14  
FireWheel:
Te se csak nézz és ne is csak álmodozz kedves Pelikán barátom! :D Az az 1 perc helyett 55 sec: -Ausztrália: Seb +9,6 sec (Kimi alatt elfüstölt a vas) -Bahrain: Kimi +10,2 sec (Seb alatt elfüstölt a vas) -Kína: Seb +37,7 sec, Kimi +65,8 sec (úgy, hogy Seb a középmezőny végéről, Kimi pedig a mezőny végéről jött fel) Összevetésképpen a friss motorral a végéről rajtoló Hamilton is kapott 88 secet Rosbergtől. Láttad a telemetria és egyéb adatokat, hogy ki mennyire nyomta a gázpedált és ki milyen fokozatba kapcsolt? A "talán" nem kapcsolt még az aztán súlyos érv. Rétornak készülsz, hogy ilyen mélyen felkészült vagy? :D Milyen érveid vannak? Hol? Egyet sem láttam/olvastam még soha! :) Ezek után szerintem Te is beláthatod, hogy kapitális baromság és/vagy merő rosszindulat, amit irkálsz! ;)

Ja mert jellemzően az első helyen totál kényelmesen autózó a határon nyomja nem spórol se a motorral, se a váltóval se semmivel ha nem fenyegetik...

almodopelikan
#13 almodopelikan 2016. április 19. 16:13  
Zasalamel:
Vettel majdnem másfél seccel gyorsabb volt körönként mint lágyon Rosbi az SC előtt http://en.mclarenf-1.com/index.php?page=chart&gp=956&graf=3&dr1=Nico%20Rosberg&dr2=Sebastian%20Vettel Szal igen, simán behúzta volna a német.

Egyrészről:
Ha megnézed a rés kettőjük között gyakorlatilag semennyit nem változik a zászlóig. Vadiúj szuper lágyon van pár kör, amikor Vettel jelentősen gyorsabb, de figyelem ha csak picit is, de frissebb gumikkal keverékelőnyben. Mindketten jöttek volna még egyszer, és nem lett volna 20 sec előnye Vettelnek, örülhetett volna, ha 10 kör múlva még 2 sec marad. (Ugye a keverékelőny visszájára fordul). Onnantól kezdve, meg hogy megvolt az első hely ne magyarázd meg nekem, hogy határon nyomta 20 másodperc előnyben. Megint csak keverékhátrányban hozott átlag fél seccel rosszabb köröket. Szóval igen csak meleg lett volna Vettelnek a pite piros nélkül is. A pirossal Hamiltont hozták helyzetbe, nem Rosberget. Rosbergnek csak megkönnyítették a dolgát.

FireWheel
#12 FireWheel 2016. április 19. 15:52  
almodopelikan:
Az eddigi 1 perc helyett csak 55 másodpercre vannak? Vagy mi? Ne már, Rosberg idén még talán nem is kapcsolt direkt fokozatba, és a gázpedált is csak annyira nyomta, hogy ne fulladjon le a motor. Milyen győzelmi esélyek? Hol? A nyitófutamon se igazán, mert lett volna még egy kerékcsere, de a másik kettőn? Hol?

Te se csak nézz és ne is csak álmodozz kedves Pelikán barátom! :D
Az az 1 perc helyett 55 sec:
-Ausztrália: Seb +9,6 sec (Kimi alatt elfüstölt a vas)
-Bahrain: Kimi +10,2 sec (Seb alatt elfüstölt a vas)
-Kína: Seb +37,7 sec, Kimi +65,8 sec (úgy, hogy Seb a középmezőny végéről, Kimi pedig a mezőny végéről jött fel) Összevetésképpen a friss motorral a végéről rajtoló Hamilton is kapott 88 secet Rosbergtől.

Láttad a telemetria és egyéb adatokat, hogy ki mennyire nyomta a gázpedált és ki milyen fokozatba kapcsolt? A "talán" nem kapcsolt még az aztán súlyos érv. Rétornak készülsz, hogy ilyen mélyen felkészült vagy? :D Milyen érveid vannak? Hol? Egyet sem láttam/olvastam még soha! :)

Ezek után szerintem Te is beláthatod, hogy kapitális baromság és/vagy merő rosszindulat, amit irkálsz! ;)

Utoljára módosítva: 2016. április 19. 16:11

Zasalamel
#11 Zasalamel 2016. április 19. 15:19  
almodopelikan:
Ja simán... Persze... Simán ott ment a seggében Rosberg. Aztán amikor ő ment elől Vettel már nem tudott a nyomában maradni. Értem én, hogy most hogy kirúgták S.D.-t meg az előző garnitúrát minden nagyon szép és jó, de azért láss is ne csak nézz...

Vettel majdnem másfél seccel gyorsabb volt körönként mint lágyon Rosbi az SC előtt

http://en.mclarenf-1.com/index.php?page=chart&gp=956&graf=3&dr1=Nico%20Rosberg&dr2=Sebastian%20Vettel

Szal igen, simán behúzta volna a német.

Utoljára módosítva: 2016. április 19. 15:24

almodopelikan
#10 almodopelikan 2016. április 19. 15:05  
Zasalamel:
Simán behúzta volna Vettel az ausztrál versenyt ha nincs sc, bahrain pech, kínát meg elbarmolták. Milyen 1 perc meg 55 secről beszélsz? :D

Ja simán... Persze... Simán ott ment a seggében Rosberg. Aztán amikor ő ment elől Vettel már nem tudott a nyomában maradni. Értem én, hogy most hogy kirúgták S.D.-t meg az előző garnitúrát minden nagyon szép és jó, de azért láss is ne csak nézz...

Zasalamel
#9 Zasalamel 2016. április 19. 14:00  
almodopelikan:
Az eddigi 1 perc helyett csak 55 másodpercre vannak? Vagy mi? Ne már, Rosberg idén még talán nem is kapcsolt direkt fokozatba, és a gázpedált is csak annyira nyomta, hogy ne fulladjon le a motor. Milyen győzelmi esélyek? Hol? A nyitófutamon se igazán, mert lett volna még egy kerékcsere, de a másik kettőn? Hol?

Simán behúzta volna Vettel az ausztrál versenyt ha nincs sc, bahrain pech, kínát meg elbarmolták. Milyen 1 perc meg 55 secről beszélsz? :D

Utoljára módosítva: 2016. április 19. 14:01

almodopelikan
#8 almodopelikan 2016. április 19. 13:17  
frontember:
Érdekes módon nekem valamiért jó megérzésem van, a Ferrari bukdácsolása ellenére is. Először is minden futamon volt dobogó, pedig egyik sem úgy sikerült, ahogy akarták. Ez elég pozitív jel. Másodszor a három futamból kettőn egyáltalán nem tűnt lehetetlennek a győzelem. Harmadrészt a téli tesztek alatti kétség, hogy elég közel vannak-e, szerintem inkább pozitív választ kapott eddig, legalábbis egyértelmű ítélet nem mondható arról, hogy lassúak lennének. De leginkább a 2 Ferrari főnök nyilatkozata árulkodó, nem biztos, hogy akarattal ráadásul. Az elnök türelmetlensége például azt bizonyítja, hogy ő elvárt volna tényleg győzelmet, és tavaly megengedőbb volt ennél, ennek nála biztosan van oka. Főleg, hogy Arrivabene viszont azt mondta, hogy "nagyon-nagyon" meg lehetett volna nyerni ezt a kínai futamot. Az se szokott ilyeneket mondani. Ötödször pedig hiába ment le 3 futam, még 18 van hátra, az egy komplett szezon. ha ilyen szoros, akkor itt lesz még fordulat. Meglepne, ha Rosberg 8-at nyerne zsinórban. Kíváncsi leszek nagyon, innen még nagyon nyitottnak látszik nekem minden.

Az eddigi 1 perc helyett csak 55 másodpercre vannak? Vagy mi? Ne már, Rosberg idén még talán nem is kapcsolt direkt fokozatba, és a gázpedált is csak annyira nyomta, hogy ne fulladjon le a motor. Milyen győzelmi esélyek? Hol? A nyitófutamon se igazán, mert lett volna még egy kerékcsere, de a másik kettőn? Hol?

frontember
#7 frontember 2016. április 19. 12:42  

Érdekes módon nekem valamiért jó megérzésem van, a Ferrari bukdácsolása ellenére is. Először is minden futamon volt dobogó, pedig egyik sem úgy sikerült, ahogy akarták. Ez elég pozitív jel. Másodszor a három futamból kettőn egyáltalán nem tűnt lehetetlennek a győzelem. Harmadrészt a téli tesztek alatti kétség, hogy elég közel vannak-e, szerintem inkább pozitív választ kapott eddig, legalábbis egyértelmű ítélet nem mondható arról, hogy lassúak lennének.

De leginkább a 2 Ferrari főnök nyilatkozata árulkodó, nem biztos, hogy akarattal ráadásul. Az elnök türelmetlensége például azt bizonyítja, hogy ő elvárt volna tényleg győzelmet, és tavaly megengedőbb volt ennél, ennek nála biztosan van oka. Főleg, hogy Arrivabene viszont azt mondta, hogy "nagyon-nagyon" meg lehetett volna nyerni ezt a kínai futamot. Az se szokott ilyeneket mondani.

Ötödször pedig hiába ment le 3 futam, még 18 van hátra, az egy komplett szezon. ha ilyen szoros, akkor itt lesz még fordulat. Meglepne, ha Rosberg 8-at nyerne zsinórban.

Kíváncsi leszek nagyon, innen még nagyon nyitottnak látszik nekem minden.

FireWheel
#6 FireWheel 2016. április 19. 11:49  
Jocke:
Jajj ne csináld már! Egy olasz magazin azt próbálja sugallni, hogy a Ferrari ott van a nyomukban és üldözi őket. Pedig rohadtul nem ez van, és ez még a sok ferraris pech ellenére is látszik. Olyan a cím, mintha a Ferrari lenne Rosberg első számú kihívója, pedig Hamilton az. Félreértés ne essék, szeretném, ha a Ferrari odaérne, de ettől még ilyen merész szavaknak nincs helye három futam után. Ez kicsit olyan, mintha azon hurrázna az itthoni sajtó, hogy a magyar válogatott ott van a világelitben, mert a ranglista alapján tizenkilencedikek vagyunk. Aztán beleszaladnánk egy nagy pofonba...

Nem azt mondom, hogy a Ferrari egy szinten van a Mercedes-szel, de nem derült még ki egyértelműen, hol is állnak. Már csak annál is inkább, mert még nem tudták csúcsra járatni az új hajtásláncot (amivel egyébként nagyon helyesen tették, hogy agresszívak voltak és kockáztattak), másrészt a Ferrari-Mercedes pilóták közül eddig csak Rosbergnek volt tiszta versenye. Tehát a te merész szavaidnak sem biztos, hogy van létjogosultsága.

A focis hasonlatod értem. De amíg pl. a fociban egy-egy meccs sokkal inkább függhet a csapat/játékosok pillanatnyi (lelki, mentális és fizikai) állapotától, mint a Forma 1. (A kötekedők kedvéért: "sokkal inkább függhet" - tehát nyilván az F1 is, a pilóták, csapattagok révén, de itt legalább akkora szerepe van a technikának, ami viszont lassabban hozhat eredményeket.)

Jocke
#5 Jocke 2016. április 19. 10:28  
FireWheel:
Hol lenne? Előtte vagy a nyomában? Akkor hogy is van ez? :D

Jajj ne csináld már! Egy olasz magazin azt próbálja sugallni, hogy a Ferrari ott van a nyomukban és üldözi őket. Pedig rohadtul nem ez van, és ez még a sok ferraris pech ellenére is látszik. Olyan a cím, mintha a Ferrari lenne Rosberg első számú kihívója, pedig Hamilton az.

Félreértés ne essék, szeretném, ha a Ferrari odaérne, de ettől még ilyen merész szavaknak nincs helye három futam után. Ez kicsit olyan, mintha azon hurrázna az itthoni sajtó, hogy a magyar válogatott ott van a világelitben, mert a ranglista alapján tizenkilencedikek vagyunk. Aztán beleszaladnánk egy nagy pofonba...

FireWheel
#4 FireWheel 2016. április 19. 09:53  
Jocke:
Nekem az szúrt szemet, hogy a "Ferrari a nyomában van" :P de legyen úgy, ahogy mondod :)

Hol lenne? Előtte vagy a nyomában? Akkor hogy is van ez? :D

Jocke
#3 Jocke 2016. április 19. 09:33  
FireWheel:
Biztosan lesz egy-két szava. De egyelőre Rosberg szárnyalt az első három futamon (függetlenül attól, hogy kit milyen zűr ért), tehát maga a megállapítás nem erős, hanem helyénvaló. Én már csak azt várom, hogy végre legyen a Ferrarinak is egy zökkenőmentes futama, és Hamiltonnak is. Úgy legalább kiderül, hol állnak egymáshoz képest.

Nekem az szúrt szemet, hogy a "Ferrari a nyomában van" :P de legyen úgy, ahogy mondod :)

FireWheel
#2 FireWheel 2016. április 19. 09:19  
Jocke:
„Rosberg szárnyal, de a Ferrari a nyomában van" - azért ez egy kicsit erős, mintha Hamilton a világon sem lenne; azért lesz neki ehhez még egy-két szava. Csak hogy halljatok tőlem egy Hamilton dicséretet, vagy legalábbis Hamilton mellett tett hozzászólást :)

Biztosan lesz egy-két szava. De egyelőre Rosberg szárnyalt az első három futamon (függetlenül attól, hogy kit milyen zűr ért), tehát maga a megállapítás nem erős, hanem helyénvaló.

Én már csak azt várom, hogy végre legyen a Ferrarinak is egy zökkenőmentes futama, és Hamiltonnak is. Úgy legalább kiderül, hol állnak egymáshoz képest.

Jocke
#1 Jocke 2016. április 19. 08:33  

„Rosberg szárnyal, de a Ferrari a nyomában van" - azért ez egy kicsit erős, mintha Hamilton a világon sem lenne; azért lesz neki ehhez még egy-két szava. Csak hogy halljatok tőlem egy Hamilton dicséretet, vagy legalábbis Hamilton mellett tett hozzászólást :)

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Sebastian Vettel

02016.10.27. 13:51

Kanada megmentené futamát – most alkudoznak!

Kitolnák a felújítások határidejét

72016.10.27. 12:30

Ecclestone: Falakat a kanyarok mellé!

A balesetveszély növelésével tenné izgalmasabbá a sportot

22016.10.27. 10:59

A McLaren „rejtegette” a 2017-es autót Button elől

Hamarosan visszatér a szimulátorba