Rosberg óvatos

F1 banner 2017
írta: M4Sport
2016. október 22. 01:11
FOTÓ: ©xpbimages.com

Bár ő futotta meg a leggyorsabb kört az Amerikai Nagydíj edzésnapján, Nico Rosberg meglehetősen óvatosan nyilatkozott, elmondása szerint ugyanis a változó időjárási viszonyok még megkavarhatják a kártyákat ezen a hétvégén.

Az első két szabadedzés után Rosberg vezeti az összetett eredménylistát: a német két tizeddel bizonyult gyorsabbnak Daniel Ricciardónál, és hárommal első számú ellenfelénél, Lewis Hamiltonnál. Hiába azonban a meggyőző kezdés, a listavezető nyilatkozatában „beállítási nehézségekről beszélt”, és arról, hogy a hőmérséklet és a szél változása még okozhat meglepetéseket.

Úgy érzi, ez a két tényező új kihívások elé állíthatja a mezőnyt. „Az autó nem volt egyforma a két edzésen, mert délelőtt sokkal hűvösebb volt az idő. Manapság ezek az apróságok rendkívüli módon befolyásolhatják az autó egyensúlyát. Ráadásul a szél is nagyon fújt. Az előrejelzéseink szerint szombaton újra változik a szél iránya, ami itt nem is ritkaság. Ez azt is jelenti, hogy a szabadedzések nem jelentenek túl nagy segítséget a hétvége további alakulása szempontjából” – mondta.

Hamilton eközben arról beszélt, ma az volt a legfontosabb feladat a Mercedes – és az összes többi F1-es alakulat – számára, hogy „releváns szárazpályás adatokat gyűjtsön”, 2015-ben ugyanis a komoly esőzések miatt nagyon kevés információt szereztek.

„A megbízhatóság és a programunk teljesítése szempontjából remek nap volt a mai” – magyarázta a címvédő. „Mivel tavaly esős volt az időjárás, és így hiányoztak a referenciapontok az egyes gumiabroncsokhoz, Nicóval igyekeztünk a lehető legtöbb kört teljesíteni, hogy segítsük ezek megértését. Még vannak feladataink, este ugyanis ki kell elemeznünk az adatokat, hogy megbizonyosodjunk arról, elvégeztük ezt a feladatot” – tette hozzá.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

A Mercedes öröme

02016.12.08. 14:07

A visszaútra nem váltott jegyet Rosberg

Nem tud elképzelni nagyobb tettet a bajnoki címnél és Hamilton legyőzésénél