Rosberg szerint nem a technikai hibák döntenek a bajnoki címről

írta: M4Sport
2016. október 06. 11:39
FOTÓ: ©xpbimages.com

Nico Rosberg nem aggódik amiatt, hogy újra utoléri a Mercedest egy motorhiba, és azt sem hiszi, hogy műszaki gondok döntik majd el az idei bajnoki cím sorsát.

A Mercedes csütörtökön közölte, kiderítette, mi történt Lewis Hamilton Sepangban kigyulladt motorjával. Niki Lauda hevesen tagadta Helmut Marko azon kijelentését, miszerint a Red Bull fenyegetése hajszolta őket a hibába, s motorjuk azért nem bírta, mert kényszerből többet használták maximális teljesítményen, mint szokták. A hírek szerint a németek ehhez képest mégis a korábbinál konzervatívabb beállításokkal terveznek versenyezni Japánban, mivel a pontos okokat még nem tudták meghatározni, újabb hibát pedig nem kockáztatnának.

Nico Rosberg 23 pontos előnybe került csapattársa nullázásával, ennek ellenére nem tartja úgy, hogy a technika ördöge dönt küzdelmük alakulásáról. És attól sem tart, hogy ő is hasonlóan jár majd. „Én nem aggódom. Már megtanultam, hogy az energiámat olyan dolgokra fordítsam, amikre ráhatással vagyok, és ez nem tartozik azok közé. Én is megbízom a csapatomban, minden tőle telhetőt megtesz azért, hogy az efféle hibák ne ismétlődhessenek meg újra. Erre a hétvégére bizonyos változtatásokkal készültek. De hogy aggódom-e amiatt, hogy ez dönt a bajnoki címről? Nem. Ettől messze vagyunk.”

Rosbergnek feltették a kérdést, szerencsésnek érzi-e magát csapattársa problémáinak ismeretében. „Ez általában kiegyenlítődik a szezonokon belül” – felelte. „Nem igazán foglalkoztat Lewis balszerencséjének kérdése. Én sokkal inkább a saját helyzetemmel foglalkozom. Sepangban összességében elég nehéz napom volt.”

A német hozzátette, biztosra veszi, hogy Hamiltont csak még jobban feltüzelték, s ezáltal még veszélyesebb ellenféllé tették a múlt heti gondok. „Valahányszor Lewisnak hasonló nehézségei adódtak, mindig maximálisan motiváltan tért vissza. Szóval az én szempontomból nem túl lelkesítő ez, mivel tudom, hogy erősebb lesz, mint valaha.”

Rosbergtől megszokhattuk idén, valahányszor bajnoki helyzetéről, esélyeiről kérdezik, ő csupán annyit felel, kizárólag a soron következő verseny foglalkoztatja, amit meg akar nyerni, a tabellát nem nézegeti. A Sky Sportsnak e tudatos hozzáállásáról beszélt. „Ebben segít a tapasztalat. Már megtanultam, hogy ne vesztegessem el az erőmet buta dolgokra. Ezen a téren sokat fejlődtem. Számomra fontos ez, és be is jött ez a hozzáállás.”

Ami a „buta dolgokat” illeti, hozzátette: „Nem olvasok túl sok hírt, vagy játszok túl sok számítógépes játékot, valamint nem bulizok reggel ötig.”

És persze nem foglalkozik a szerencse kérdésével.

Oszd meg!

4 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

adninistrator
#4 adninistrator 2016. október 06. 20:45  

Hamilton kepes megverni rosberget, csak a tehnika ne szurjon ki vele.
Rozika szerint nem a technika dont a bajnoki cimrol... hat mondjuk ha Hamiltonnak nem lesz tobb technikai gondja mar akkor is lehet hogy eldontotte, sajnos,

hammertime
#3 hammertime 2016. október 06. 20:34  

Vajon akkor is ezt gondolná, ha a maradék 5 futam mindegyikét végigszopná tech hibákkal? :)

Laci320
#2 Laci320 2016. október 06. 19:44  

Neked nem is kell aggódni,mivel Lewis helyetted is viszi a technikai hibákat ebben az évben.

BP05
#1 BP05 2016. október 06. 12:17  

Ezt mondtam én is hogy amíg önerőből is megszerezhető a VB cím függetlenül attól hogy az ellenfele hol végez, addig csak rajta múlik a dolog nem a technikán. Az elmondható hogy a technikai hibák megnehezítették a dolgát mivel többet szívott mint Rosberg, de jelen pillanatban még nem ezen múlik a VB címszerzése csak Hamiltonon hogy képes-e megverni Rosberget a hátralévő futamokon.

Utoljára módosítva: 2016. október 06. 12:17

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Mexikó

12016.10.28. 15:36

Bajnokok a bajnoki címért küzdő duóról

Így látja a mercedesesek csatáját Button, Räikkönen, Alonso és Vettel!

02016.10.28. 14:45

Amivel a Mercedes a Red Bullt segítheti

Ricciardo reméli, óvatosak lesznek