Rosberg szerint nincs hat tized a Mercedesben – Ricciardo győzelemre készül!

írta: M4Sport
2016. május 26. 20:36
FOTÓ: ©xpbimages.com

A szokásos időmérős motorföltekerés kevés lesz a Mercedesnek a szombati időmérő edzésen, ha le akarja győzni a Red Bullt – véli Nico Rosberg. Daniel Ricciardo úgy érzi, eljött a negyedik győzelem ideje!

Úgy tűnik, Daniel Ricciardo valóban ráijesztett a Mercedesre csütörtök délután Monacóban. Az ausztrál 1:14,607 másodperces körével nemcsak 0,606 másodpercet adott a második Lewis Hamiltonnak, de a mezőnyből egyedüliként máris túlszárnyalta a 2015-ben még pole-t érő köridőt is.

Bár a Mercedesnél egyfajta hagyomány, hogy nagyot gyorsulnak péntekről szombatra, valamint idén megfigyelhető tendencia volt az is, hogy az időmérőn a Q3-ban is addig rejtegetett tartalékokat hívnak elő, Nico Rosberg úgy véli, a motorjuk egyszerű föltekerése most önmagában kevés lesz. „Nagyon egyszerű a helyzet: most gyorsabbak voltak nálunk. El kell mélyednünk a problémában, és meg kell néznünk, hogy képesek vagyunk-e ennyi időt találni” – fogalmazott a bajnoki éllovas. „Természetesen még feltekerhetjük a motorunkat, de ezzel nem nyerhetünk hat tizedet! Hogy magabiztos vagyok-e a mai nap után? Nem! Mert a Red Bull gyorsabb volt. De abban biztos vagyok, hogy jó munkát végezhetünk és javíthatunk az autón. Aztán hogy ez elég lesz-e, azt nem tudom.”

Rosberg hozzátette: ha az időmérő edzést csütörtökön tartják, a Mercedes idén először lemaradt volna a pole-ról. „Ha ma lett volna a kvalifikáció, ők megvertek volna minket. Szóval egyértelmű, hogy gyorsulnunk kell. És nem lesz könnyű.”

Lewis Hamilton pár tizeddel gyorsabb volt csapattársánál, és bár úgy érzi, képes lett volna jobb eredményre is, ő maga is úgy érzi, ez a 0,6 másodperc túl nagy ahhoz, hogy nyugodtak legyenek. „A Red Bull nagyon jónak tűnik, szoros lesz. Ez nem egy erőpálya. De ez jó, mert így sokkal izgalmasabb lesz a szurkolóknak. Komoly fenyegetésnek látom őket. Nagyon-nagyon gyorsak. Nem tudom, hol találunk hat tizedet – ez igencsak nagy különbség. Nagyon-nagyon szoros! Nem érzem úgy, hogy igazán jó kört autóztam volna. Van még tehát bennem, de biztosan nem hat tized. A küzdelem szorosabb, mint amilyennek tűnik, talán tizedek döntenek majd köztünk és a Red Bullok között” – vélekedett a címvédő.

Meglepetésről azonban nem beszélt. „Nem igazán lepődtem meg, mert mindig is tudtuk, hogy jó az autójuk, nagy leszorítóerőt termel. Hogy számítottunk-e arra, hogy ennyire gyorsak lesznek itt? Talán nem, talán csak szorosabb csatára számítottunk. De szombaton minden kiderül.”

Ricciardo úgy érzi, Max Verstappen barcelonai sikere után most neki is esélye nyílhat a sikerre. „Eljött az ideje a győzelemnek, és ez a pálya a legjobb ehhez. Itt megmutathatod, mennyire elszánt vagy és magabiztos” – nyilatkozta. „A Mercedes biztosan rákapcsol majd, és közelebb kerül hozzánk, de remélhetőleg én maradok elöl.”

Hamilton úgy véli, az időmérő gyakorlatilag a győzelem sorsáról is dönt majd. „Aki itt izgalmas versenyt vár, tudnia kell, hogy ezen a pályán nem lehet előzni. Az időmérő eredménye már-már a verseny eredménye is – vasárnap vonatozásra számíthatunk. Nem látunk majd csatákat, csak egymást követő autókat. De remélem, hogy bárki is lesz az első, a második és a harmadik, nagyon szoros lesz, mert akkor a kerékcseréken is sok múlik majd. Egy kiállásra számítok, ahogy tavaly is.”

Ricciardo reméli, szombatra is át tudja menteni kiváló formáját, s előnybe kerülhet a Mercedesszel szemben. „Meglátjuk, hogy megy majd az időmérőn. Ma elégedett voltam. Még van pár hely, ahol ha jobban akarjuk feszegetni a határokat, talán találhatunk még egy kis időt. Mindig is szerettem ezt a pályát, délután elégedett voltam az egyensúllyal, és szerintem sikerült előrelépnünk. Egészen jó formában vagyunk. Sok múlik azon, hogy változik a pálya szombatra.”

Oszd meg!

9 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

kayassine
#9 kayassine 2016. május 27. 19:32  
Rocketfinger:
várjuk meg mit tud a Mclaren szombaton. biztos odab...nak.

:)

Rocketfinger
#8 Rocketfinger 2016. május 27. 12:41  

várjuk meg mit tud a Mclaren szombaton. biztos odab...nak.

mb c124
#7 mb c124 2016. május 27. 10:22  
Konszpiresiszeoriz:
Igazad van: egyegészhattized van!

Zsák krumpli, vagy lepkefing?

Agressor
#6 Agressor 2016. május 27. 07:41  

Szerintem a Redbull nem a Mercire veszélyes, inkább a Ferrari helyében aggódnék... Csatára én inkább csak a 3. helyért látok esélyt.

Konszpiresiszeoriz
#5 Konszpiresiszeoriz 2016. május 27. 07:26  
HungarianRacer:
Hát 1.6 tized az tényleg nem sok...

Igazad van: egyegészhattized van!

kimi-sebfan
#4 kimi-sebfan 2016. május 27. 06:12  

A remény hal meg utoljára!

HungarianRacer
#3 HungarianRacer 2016. május 26. 22:03  
Konszpiresiszeoriz:
Nincs 6 tized a Mercédeszben.....1.6 tized van!

Hát 1.6 tized az tényleg nem sok...

Konszpiresiszeoriz
#2 Konszpiresiszeoriz 2016. május 26. 22:00  

Nincs 6 tized a Mercédeszben.....1.6 tized van!

sába
#1 sába 2016. május 26. 20:58  

"...ez igencsak nagy különbség. Nagyon-nagyon szoros! " Akkor most mégis melyik? :)

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Maurizio Arrivabene

02016.10.24. 14:34

„***** meg!” – Gerard Butler „hálás” volt Ricciardónak…

Elbocsátó szép üzenet a dobogós „kínzás” után

12016.10.24. 13:16

Vettel a kivetítőn nézte, ahogy majdnem kirepült a pályáról…

"Büszke voltam, hogy meg tudtam fogni ott az autót"