Rosberg: Szükség van a fejvédőre!

írta: M4Sport
2016. május 04. 08:57
FOTÓ: ©xpbimages.com

A bajnokság éllovasa, Nico Rosberg reméli, a zárt pilótafülke kritikusai idővel elfogadják, hogy szükség van a fejvédő bevezetésére és megbarátkoznak a választott eszközzel, hiszen a biztonság növelése fontosabb az autók megjelenésénél.

Régen osztotta meg valami annyira a Forma–1-es versenyzőket, a sportban dolgozó szakértőket és a szurkolókat, mint az eddig bemutatott fejvédők (a Mercedes glóriája, és a Red Bull szélvédője), melyek közül az egyik 2017-ben nagy valószínűséggel felkerül az autókra. Oroszországban a kereskedelmi jogok birtokosa, Bernie Ecclestone állt be a bírálók sorába, mondván a királykategóriának „semmit sem kell tennie” a pilótafülkék biztonságosabbá tételéért.

A szabályváltoztatás egyik élharcosa, Nico Rosberg természetesen nem ért egyet a brit sportvezetővel, ő ugyanis továbbra is abban bízik, hogy a sportág vezetői mindent megtesznek a fejvédő bevezetéséért. „Biztos, hogy szükségünk van rá” – szögezte le a Mercedes versenyzője. „A sportágunkban ez a legveszélyesebb terület; sajnos halálos baleseteket is láttunk, szóval ezen a területen mindenképpen javítani kell. Most ez a legfontosabb, és jó látni, hogy már dolgoznak rajta. Remélem, megtaláljuk a megoldást. A versenyzők támogatják” – tette hozzá.

Rosberg tudja, hogy a glória vagy a szélvédő bevezetésével a Forma–1 alapjaiban változna meg, hiszen eddig minden versenyévadban teljesen nyílt autókkal versenyeztek. A hagyományok miatt a kérdést nem lehet félvállról venni, a listavezető azonban rámutatott, hogy ez a probléma szinte mindig előkerül, amikor a biztonság növeléséről esik szó. „Tudom, hogy a hagyományok tisztelői számára a megoldás nem ideális. Mi magunk is tiszteljük a hagyományokat, szóval jól tudjuk, hogy valamiféle kompromisszumra lenne szükség” – magyarázta.

„Viszont a sport történelme során folyamatosan kompromisszumokat kellett kötnünk, amikor a biztonságról volt szó. Az elmúlt 60 évben ezek a beszélgetések mindig ugyanazzal a panaszkodással kezdődtek: megváltozik az autók kinézete, sokkal rosszabb lesz. Vegyük például azt a módosítást, amikor magasítottak a pilótafülkén, és az emberek nem látták többé a versenyzőket. Mindig ugyanarról ment a vita. De ezeket a dolgokat el kell fogadnunk. Remélem azok, akik most utálják a fejvédőket túllépnek ezen. Természetesen tisztelem őket, és elfogadom a véleményüket, de remélhetőleg megbarátkoznak ezzel, és ez lesz a helyes út az F1 számára” – zárta gondolatát.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Lewis Hamilton

02016.10.24. 19:51

Alonsót a Mercedes és egy bajnoki cím sem tudná maradásra bírni

Csak akkor folytatja, ha élvezni fogja a vezetést

12016.10.24. 17:55

Malajzia lemond az F1-ről?

Kérdéses a futam sorsa