Rosberg továbbra is számol a Ferrarival

írta: M4Sport
2016. március 01. 16:36
FOTÓ: ©xpbimages.com

A keddi tesztnap délelőtti szakaszának leggyorsabbja, Nico Rosberg továbbra sem szeretne komolyabb jóslatokba bocsátkozni az erőviszonyokat illetően, ám kitart azon véleménye mellett, miszerint a Ferrari nincs messze a Mercedestől.

A címvédő alakulat versenygépére az előszezon ötödik tesztnapján kerültek fel először a lágy gumik, Rosberg pedig azonnal megfutotta velük az eddigi 2. legjobb barcelonai időt. A felkészülési időszak alatt eddig csak Sebastian Vettel teljesített jobb kört (a Ferrari pilótájának „előnye” három tizedmásodperc), ám ő akkor az idén bemutatkozó ultralágy keveréket használta. A Mercedes tehát igazolta, bőven maradt még tartalék az autóban az első teszthét után.

Hiába azonban a meggyőző eredmény, valamint a riválisok félelmei, Rosberg szerint a Ferrari nincs messze csapatától. „Most még nagyon nehéz lenne bármit is mondani” – nyilatkozta a Sky Sportsnak, amikor az erőviszonyokról kérdezték. „Szerintem a Ferrari közel van, és egy másik csapat is odaérhet. Ma délelőtt az időmérő edzésekre készültünk. Fontos, hogy néha ezt is gyakoroljuk, sőt a munka ezen része sokkal élvezetesebb, hiszen feszegethetjük az autó határait” – magyarázta a kétszeres világbajnoki ezüstérmes.

Rosberg tegnap közösségi oldalán tudatta a nyilvánossággal, végre megkapta a 2014-es évben gyűjtött rajtelsőségekért járó pole-trófeát. A beszélgetés során szóba került, vajon idén is el kell-e hódítania ezt a serleget, ha világbajnokként akarja zárni az évet. „Nem feltétlenül, viszont az természetes, hogy jól kell teljesítenem az időmérő edzéseken. Ha le akarom győzni Lewist, akkor minden területen jól kell teljesítenem, hiszen ő egy roppant magas szintet képvisel, és remek munkát végez. Az időmérős teljesítmény is nagyon fontos lesz” – válaszolt.

A Mercedes versenyzője korábban már elmondta, nyitott az új időmérő bevezetésére, a napokban azonban kiderült, sok akadály áll még a változtatás útjában; most például úgy tűnik, ha bevezetik, akkor is csak a Spanyol Nagydíjon debütálhat. „Nem közvetítünk magunkról túl pozitív képet azzal, hogy oda-vissza ugrálunk. Egyébként én ezt nem tartom túl jelentős változtatásnak. Jó, hogy gondolkodnak rajta, és olyan gyorsan be kellene vezetni, amilyen gyorsan csak lehet” – mondta Rosberg az üggyel kapcsolatban.

Oszd meg!

4 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

sesztaktomi
#4 sesztaktomi 2016. március 01. 21:22  

Tavaly is lenyilatkozták minden futam előtt, hogy milyen közel van a Ferrari, veszélyes rájuk stb... :D

fagyi
#3 fagyi 2016. március 01. 18:23  
júdás:
„Szerintem a Ferrari közel van, " Szerintem is. Ott van a szomszédban.

Hasonló volt az első gondolatom nekem is :D

Thibczy
#2 Thibczy 2016. március 01. 17:06  

Ha továbbra is sorra nyerik az időmérőket, és az élen tudnak maradni a rajtnál, akkor már úgyis megvan a győzelem, ha nem mindenben ők a legjobbak. Megverni szerintem (többnyire) csak akkor fogják őket, ha a Merci hibázik.

júdás
#1 júdás 2016. március 01. 17:04  

„Szerintem a Ferrari közel van, "
Szerintem is. Ott van a szomszédban.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Fernando Alonso

02016.10.26. 16:47

Bottas halál közeli élménye egy taxiban

„Vélhetően sok emberéletet megmentettem aznap este”

02016.10.26. 16:22

„Mihelyst föladod, halott vagy” – Hamilton

Megviselte, de meg nem törte a nyeretlen időszaka

52016.10.26. 14:43

Bolond lenne nem megpróbálni

Ericsson is bekopogtat a Force Indiához