Ross Brawn újra színre lépne!

F1 banner 2017
írta: M4Sport
2016. október 29. 01:38
FOTÓ: ©xpbimages.com

Ross Brawn félreérthetetlen kijelentést tett: szívesen visszatérne az F1-be, de csak sportági vezetőként, nem egy csapat színeiben.

Már többször is fölvetődött, hogy a Forma–1 történetének egyik legsikeresebb mérnöke az évtizedek alatt szerzett tapasztalatát a sportág jobbá tételére is felhasználhatná, ám Ross Brawn saját elmondása szerint nem vágyik a politikával átitatott közegbe. A Telegraph című brit lapnak adott interjújában most azonban mégis azt jelezte: ha szükség lenne rá, szívesen segítene a szebb napokat is látott kategória felemelésében.

Korábban többek között Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke javasolta, hogy független szakemberként bízzák rá a szabályalkotás feladatát. „Jó volt hallani ezt Christiantól. Én így szeretnék részese lenni a sportágnak. Sosem mennék vissza egy adott csapathoz” – jelentette ki Brawn. „Mindent megtettem korábban a csapataimnál, de nem ismételném ezt meg. Az F1 jobbá tételében való segédkezés viszont vonzó lenne. Egyedül ez lenne érdekes számomra. Ha arról kérdeznek, mire van szüksége az F1-nek, én azt mondom, tervre. Három- vagy ötéves tervre. Nincs meg jelenleg a megfelelő struktúra a tervezéshez és annak végrehajtásához” – fogalmazott a korábbi csapatfőnök.

Megkérdezték tőle, felvette-e vele a kapcsolatot a Liberty Media ennek kapcsán. „Még csak most ismerkednek a sportággal. Okosak, hagynak időt maguknak. Emellett ki kell még alakítaniuk a kapcsolatukat Bernie-vel is, aki nem szokott hozzá, hogy társa van” – érkezett a kitérő válasz.

Brawn annak ellenére sokra tartja Ecclestone-t, hogy csapatfőnökként sem került hozzá igazán közel, és 2012-ben a 86 éves üzletember biztatására alkalmazta a Mercedes Niki Laudát, akinek érkezése csak gyengítette helyzetét a csapatnál.

Elmondása szerint együtt tudna dolgozni honfitársával. „Nincs gondom Bernie-vel. Minden, ami ma van, az Bernie alkotása. Csak az bosszant, hogy miközben én tervezetten és strukturáltan gondolkodom, Bernie kaotikus és ösztönös. Ha ez a két dolog összejönne, az érdekes kombináció lenne. Sokszor élvezetesnek találom ezeket a sajátosságokat, ezt a hozzáállást” – fogalmazott.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Nico Hülkenberg

42016.12.10. 16:02

Lowe is elhagyja a Mercedest?

Meglepetésre nem a Ferrari lehet az új munkaadója

62016.12.09. 19:57

Legyőzné az egyik óriást a Force India

„Azt, amelyik majd rossz formában lesz”

02016.12.09. 18:52

A Liberty januárban szavaz az F1 átvételéről

Ecclestone sem tudja, sor kerül-e a felvásárlásra