Rossz a karosszéria, vagy kiderült, ki a gyorsabb?

írta: M4Sport
2016. április 16. 18:29
FOTÓ: ©xpbimages.com

Felipe Nasr biztosra veszi, hogy valami nincs rendben autója karosszériájával, az általa használt C35-ös ugyanis sokkal nehezebben kezelhető, mint a csapattársé, Marcus Ericssoné. A svéd más véleményen van: ő úgy érzi, az előző hetekben bizonyította, ki a gyorsabb kettejük közül.

Ausztrália és Bahrein után Kínában is Ericsson nyerte a Sauber versenyzőinek időmérős küzdelmét; a Q1-ben három tizedet, a piros zászlóval megszakított Q2-ben pedig kis híján két másodpercet adott brazil csapattársának. Nasr viszont folyamatosan autójára panaszkodik: úgy érzi, a márkatárs által használt karosszéria lényegesen kezelhetőbb, innen ered tehát a lemaradása.

„Biztosra veszem, hogy a kezelhetősége nem olyan, amilyennek lennie kellene” – mondta az időmérő után. „Ugyanolyan beállításokkal kezdtünk, és az eredmény ugyanolyan volt, mint az előző két hétvégén. Sokat szenvedek, nem érzem stabilnak az autómat, különösen fékezéskor, míg Ericsson eléggé boldog vele. Ő elégedett az autójával, mióta az elkészült. Ezt az autót egyébként én is vezethettem a barcelonai teszten, és én is elégedett voltam vele. Az időmérőn mindent megtettem, úgy éreztem, jó kört futottam a Q1-ben, és mégis, az autó nem úgy viselkedik, ahogy vártuk.”

Nasr megerősítette, hogy az anyagi gondokkal küzdő Sauber az oroszországi versenyig egészen biztosan nem tud a rendelkezésére bocsátani egy tartalék karosszériát (a hétvége során felmerült, hogy a soron következő megmérettetésnek már egy másikkal vág neki, hivatalos megerősítés azonban erről még nem érkezett). A beszélgetés során később az is felmerült, hogy a probléma felderítése céljából Nasr néhány edzés erejéig autót cserélhetne csapattársával. „Miért is ne? Én nem bánnám. Ismertessétek vele is ezt a javaslatot, lássuk, mit felel” – reagált a brazil a felvetésre.

Felipe Nasr„Kiderült ki a gyorsabb”

Ericsson máshogy látja a történteket: szerinte nem biztos, hogy Nasr a karosszériával kapcsolatos problémák miatt maradt alul kettejük küzdelmében, ő inkább úgy érzi, az előző hetek történései azt jelzik, mennyit fejlődött a tavalyi szezon második fele óta (való igaz, 2015 elején Nasr tűnt meggyőzőbbnek, később azonban fordult a kocka és Ericsson szépen felzárkózott rá, többek között az időmérős küzdelemben is; ez 10-9-re végződött a brazil javára).

„Azt hiszem, az előző szezon végén én voltam az erősebb” – utal a Sauber házon belüli küzdelmére, és annak alakulására. „A télen nagyon keményen dolgoztam, hogy idén még erősebb legyek, és most nagyon jól érzem magam, mind a csapaton belül, mind a versenyautóban. Azt hiszem, ebben a szezonban eddig elég jól látszik, ki a jobb, szóval a folytatásban is nagyon keményen kell dolgoznom, és rendre kell győznöm őt” – nyilatkozta a Motorsportnak.

A Sauber idén még nem gyűjtött világbajnoki pontokat, Ericsson viszont úgy érzi, Kínában megszakadhat a rossz sorozat, a csapat egyik erőssége ugyanis a versenytempó, ebben a tekintetben pedig nagyon közel vannak közvetlen ellenfeleikhez. „Magabiztos vagyok, mert tegnap igazán jó volt a versenytempónk. A McLaren és a Force India környékén voltunk, a Renault és a Haas előtt. A futamon kulcsfontosságú lesz a gumikezelés, különösen a bal elsők esetében. Tegnap rendben voltunk, szóval, ha életben tudjuk tartani a gumikat, akkor jó lehetőségünk lesz a pontszerzésre” – magyarázta a svéd, aki a tizenötödik helyről vág majd neki a viadalnak.

Marcus Ericsson

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Jenson Button

02016.10.27. 08:14

Mexikói tudnivalók

Gumik, DRS-zónák, sajtótájékoztatók

202016.10.26. 17:25

Az igazi Alonso még nem veszett el – „A győzelem a minden”

Úgy alkalmazkodik, mint senki más – úgy térne vissza a csúcsra, ahogy előtte senki