Röviden: Massa megússza a büntetést

írta: M4Sport
2016. június 10. 18:23
FOTÓ: ©xpbimages.com

Nagy bukással indult a Williams kanadai hétvégéje. Felipe Massa DRS hibája miatt csúszott ki – váltója miatt azonban nem vár rá büntetés.

2008 ezüstérmese az első szabadedzés első húsz perce után repült a gumifalba, mivel az 1-es kanyar féktávján DRS-ének felső lapja a csapat beszámolója szerint nem zárt vissza teljesen. A hirtelen tapadásvesztés következtében Felipe Massa ellenkormányzásra kényszerült, majd a fűre csúszva elveszítette uralmát autója fölött.

Miután háttal csapódott a falnak, s hátsó szárnya mellett a felfüggesztése és a kipufogója is megsérült, fölvetődött, talán a váltócserét sem úszhatja meg. A BBC riportere, Jennie Gow ugyanakkor megtudta, a brazilnak nem kell tartania az öt rajthelyes büntetéstől, miután a szabadedzésen úgynevezett „pénteki váltót” használt.

Az egyelőre kérdéses, a grove-i csapat szerelőinek sikerül-e megjavítaniuk a versenyautót a magyar idő szerint 20 órakor rajtoló második szabadedzésre.

Oszd meg!

1 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

Jadeite
#1 Jadeite 2016. június 10. 20:43  

Nem lehet az évezred élménye úgy vezetni ezeket az autókat, h nem tudod, mikor marad úgy a DRS, és repülsz le a pályáról.