Sainz a büntetésről: Ez kemény volt…

írta: M4Sport
2016. október 31. 12:25
FOTÓ: ©xpbimages.com

Nem csak Max Verstappen és a Ferrari csalódott a szankciók miatt! A Toro Rosso spanyolja, Carlos Sainz „túl keménynek” érzi az öt másodperces büntetést, amit a Mexikói Nagydíj elején kapott, miután az első körben leszorította a pályáról honfitársát, Fernando Alonsót.

A fiatal pilóta egy héttel korábban a verseny végén, Mexikóban pedig a rajt után találkozott össze példaképével, ezúttal azonban a „szórakoztató csata” helyett egy vitatott incidensnek váltak főszereplőivé. Sainz a futam alatt még büntetést is kapott, miután leszorította a pályáról honfitársát, aki csak gyors reakcióidejének köszönhetően úszta meg a kicsúszást.

„Elég kemény volt, hiszen a rajtnál nem látsz mindent 360 fokban” – jegyezte meg a Toro Rosso versenyzője, amikor az 5 másodperces büntetésről kérdezték. „Későn vettem észre, de ebben a szituációban nem voltunk folyamatosan egymás mellett. Voltak, akik sokkal rosszabb dolgokért nem kaptak büntetést. Sajnálom, ha veszélyes helyzetbe hoztam Fernandót, de ilyen a versenyzés, ilyen az első kör. Nem fogom ingyen odaadni a pozíciókat, főleg akkor, ha egy autónyival előbb vagyok.”

Alonso az eset után csapatrádióján is panaszkodott a honfitársra, akivel egyébként hosszú évek óta baráti kapcsolatot ápol. Sainz szerint az eset ezen semmit sem változtat, őt pedig az sem zavarja, hogy a kétszeres világbajnok szót emelt ellene a verseny hevében, elmondása szerint ugyanis ez teljesen természetes reakció egy autóversenyzőtől.

„A rádióban mindig panaszkodunk” – emelte ki. „Valószínűleg én is ugyanezt tettem volna, és büntetést is kértem volna, hiszen ilyenkor ez a legegyszerűbb és a legkézenfekvőbb dolog. Mindannyian ezt tesszük, szóval engem nem zavar. Ilyenkor mind izgatottak vagyunk egy kicsit. Nem akarom őt hibáztatni a történtekért, csupán azt gondolom, hogy ez a büntetés túlságosan kemény volt a versenybírák részéről” – öntött tiszta vizet a pohárba nyilatkozata végén.

Ami a büntetést és az első körös manővert illeti, Alonso más véleményen volt: elhintette, Sainz szankciója még kissé enyhe is volt, ahhoz képest, mekkora „hatással volt a futamára”. „50 kört töltöttem mögötte a versenyen, és ott volt az első körös manőver is, ami nem volt túl fair. Öt másodperces büntetést adtak neki, ha 50 kört töltesz egy autó mögött, az komolyan befolyásolja a futamod. Az első körben rosszkor voltunk a rossz oldalon. Volt egy kisebb incidens, ami miatt kedvezőtlen helyzetbe kerültünk a futam hátralévő részére” – nyilatkozta.

Oszd meg!

1 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

Jadeite
#1 Jadeite 2016. október 31. 14:28  

Sainztól korrekt nyilatkozat volt; mindazonáltal nem hiszem, h az a manőver a rajtál, helyezkedés közben büntetést érdemelt. Ha egy hete ő lökdösi ki maga elől a versenyzőket Alonso stílusban, még a szuperlicenszét is széttépte volna a konzisztens FIA.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Nico Rosberg

352016.12.03. 14:08

Rosberg: Ha nem lettem volna bajnok, folytatom!

Egyelőre kizártnak tartja, hogy egy nap visszatér

102016.12.03. 12:36

Hamilton: Néha kényelmetlenül éreztem magam

„Mélyebbre kellett ásnom, mint az előző években”