Sainz bármikor beugrana

írta: M4Sport
2016. május 27. 16:50
FOTÓ: ©xpbimages.com

Carlos Sainz ismét jelezte, készen áll arra, hogy a Red Bull első számú csapatának versenyzője legyen. A fiatal spanyol bármelyik pillanatban kész beugrani az anyacsapathoz, de úgy tűnik, ott hosszú ideig változatlan marad a felállás – Sainz iránt eközben állítólag mások is érdeklődnek…

A Spanyol Nagydíj az első Red Bull-os futamán diadalmaskodó Max Verstappenről szólt, a „háttérben” viszont a korábbi csapattárs is remek versenyt teljesített: Sainz hatodikként ért célba, élete legjobb F1-es eredményét szállítva. A spanyol pilóta úgy érzi, ez a teljesítmény is bizonyítja, készen áll arra, hogy a bikások első számú alakulatának versenyzője legyen. Hogy felkészült – és bármikor beugorhat – a Monacói Nagydíj helyszínén is jelezte főnökeinek.

„Biztosra veszem, hogy így van” – mondta a Sky Sportsnak. „Itt vagyok, és amikor a Red Bullnak szüksége van rám, be tudok ugrani az első számú csapathoz. Teljesen felkészült vagyok. Most is azt mondom, hogy ez nem okozna problémát. A Spanyol Nagydíjon jól teljesítettem, de ugyanez volt a helyzet a többi futamon is. Nem történt velem semmi különös, és végre sikerült erős eredményt elérnem. De semmit sem tettem másként, csak egy kicsit több szerencsém volt. Boldog vagyok, és remélem, ez elindítja a szezonomat, a lendületet pedig a folytatásban is megtartom.”

Bár a bikások nem árulták el, pontosan hány évre szól Verstappen új szerződése, az előléptetés bejelentésekor azt elmondták, a fiatal holland hosszú távra kötelezte el magát a csapat mellett. Részletek a márkatárs, Daniel Ricciardo szerződéséről sem ismertek, a Red Bull viszont többször elhintette, ő is marad az istállónál. A feljebblépés lehetőségéről egyre gyakrabban nyilatkozó Sainz előtt tehát úgy tűnik, becsukódik ez az ajtó – legalábbis 2017-re.

Forma–1-es jövőjéért azonban így sem kell aggódnia, hiszen nem tűnik kizártnak, hogy egy harmadik évet is lehúzhat a Toro Rossónál (ezt korábban Verstappen esetében is lehetséges opcióként emlegetették), spanyol sajtóhírek szerint pedig több csapat is érdeklődik iránta. A legvadabb feltételezések szerint a Ferrari is szerepel a listán, de szóba került a Williams és a Renault is. A legvalószínűbbnek talán az utóbbi lehetőség tűnhet, a franciák ugyanis sokszor kiemelték már, gyári csapatuk újjáépítése során „figyelik” a fiatal pilótákat, hogy „megtalálják a jövő bajnokát”.

Oszd meg!

7 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

albutr
#7 albutr 2016. május 28. 15:31  
Benhower:
Hát azért ez nem elvárás hanem kötelező. Guti nekem már az elején gyanús volt, 2 év 0 teljesítmény után megint 0 teljesítmény ( Bár ő tipikusan jellemzi a ferka utánpótlás szemléletét, vagyis annak szakértelmi hiányát ) Rio meg azért nekem kicsit pozitív meglepetés, mert így bemelegedve elég közel van már Pascalhoz, akinek nem mellesleg sokkal nagyobb a forma1es tapasztalata, és bár én nem sokra tartom, de a merci nagyon elvan vele. Szal lényegében nem rossz pilóta Sainz, de semmi extra. Lehet hogy idén eddig ő hozta a torro legjobb eredményét, de ha nincs a taktikai baki akkor Max 4. vagy rosszabb esetben 5. lett volna Ausztráliában, szóval nem kell elszállni, sőt ha azt nézzük hogy ez a spanyol nagydíj volt a pályafutása eddigi legjobb versenye még szomorubb a látkép

azért ott volt neki a tavalyi magyar nagydíj is ahol a technika kifogott rajta,ahol 5. lett volna,és ő is jöttr már fel pontszerző helyekre.

Denis Hunter
#6 Denis Hunter 2016. május 28. 10:05  

mehet a Williamshez ok ugyis "sztarversenyzot" akarnak igazolni jovore

Benhower
#5 Benhower 2016. május 28. 01:48  
albutr:
azért jobb mint Gutierrez,Haryanto.

Hát azért ez nem elvárás hanem kötelező. Guti nekem már az elején gyanús volt, 2 év 0 teljesítmény után megint 0 teljesítmény ( Bár ő tipikusan jellemzi a ferka utánpótlás szemléletét, vagyis annak szakértelmi hiányát ) Rio meg azért nekem kicsit pozitív meglepetés, mert így bemelegedve elég közel van már Pascalhoz, akinek nem mellesleg sokkal nagyobb a forma1es tapasztalata, és bár én nem sokra tartom, de a merci nagyon elvan vele.
Szal lényegében nem rossz pilóta Sainz, de semmi extra. Lehet hogy idén eddig ő hozta a torro legjobb eredményét, de ha nincs a taktikai baki akkor Max 4. vagy rosszabb esetben 5. lett volna Ausztráliában, szóval nem kell elszállni, sőt ha azt nézzük hogy ez a spanyol nagydíj volt a pályafutása eddigi legjobb versenye még szomorubb a látkép

albutr
#4 albutr 2016. május 27. 22:54  
f1m12:
na, ez hamarabb be is következhet, mint a beugrása a RB-hoz :D ez az önfényezés nem tudom mire...

azért jobb mint Gutierrez,Haryanto.

f1m12
#3 f1m12 2016. május 27. 22:40  
Adi16:
off huuh, azt olvastam elöször hogy Sainz bármikor berúgna :D

na, ez hamarabb be is következhet, mint a beugrása a RB-hoz :D

ez az önfényezés nem tudom mire...

Adi16
#2 Adi16 2016. május 27. 18:30  

off

huuh, azt olvastam elöször hogy Sainz bármikor berúgna :D

F1890
#1 F1890 2016. május 27. 17:13  

továbbra sem értem sainz mitől lenne olyan hűde erős pilóta

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Pascal Wehrlein

02016.10.23. 00:50

Kedv vagy stílus kérdése Vettel halványabb teljesítménye?

Formahanyatlására többféle magyarázat lehet – a Ferrariéra nem tud választ