Sainz bekeményített: Nem fogok örökké a Red Bullra várni

F1 banner 2017
írta: M4Sport
2016. október 21. 13:27
FOTÓ: ©xpbimages.com

Az eddig megszokottnál jóval határozottabban nyilatkozott jövőjéről a Toro Rosso spanyolja, Carlos Sainz. A fiatal pilóta az austini sajtónapon kijelentette: bár továbbra is az a célja, hogy 2018-ban bekerüljön az anyacsapathoz, nem fog örökké a Red Bull hívására várni.

A szezon elején még úgy tűnt, 2016 dönt arról, Sainz vagy Max Vestappen kerül fel a Red Bull első számú alakulatához, a bikások azonban a vártnál hamarabb választottak: már az Orosz Nagydíj után lefokozták Danyiil Kvjatot és a hollandot ültették a helyére. Elengedni azonban a korábbi csapattársat sem akarják, sőt mindent elkövettek azért, hogy a Toro Rossónál tartsák.

Sainz iránt ugyanis a Renault is érdeklődött, a Red Bull azonban nem engedte, hogy védence aláírjon a franciákkal. Korábban a spanyol pilóta is azt hangoztatta, szívesen marad a bikások kötelékében, hiszen továbbra is az anyacsapat a célja, ahová már 2018-ban felkerülne. A „gond” csak az, hogy Daniel Ricciardo és Verstappen is elkötelezte magát az istálló mellett: elvileg (és a jelenlegi szerződések értelmébe) egyikük sem a 2019-es szezon vége előtt.

„Számomra sajnálatos, de nagyon úgy néz ki, elégedettek a jelenlegi párosukkal” – mondta Sainz az említett helyzet kapcsán, majd a korábbinál jóval határozottabban folytatta, amikor a jövőjéről faggatták. „Jó, ha van egy olyan harmadik pilóta, mint én, aki arra vár, hogy történjen valami, de nem tölthetem azzal az egész életem, hogy a Red Bull biztonsági opciója vagyok. Ezt ők is megértik. Tudják, hogy a következő szezon fontos lesz számomra. Nagyszerű lenne, ha feljebb léphetnék, és remélem, jók lesznek az alapok ehhez, de nem lehetek örökké harmadik opció” – magyarázta.

Idén többször elmondta, a végső szót a Red Bull mondta ki jövőjével kapcsolatban (édesapja pedig elhintette, a bikások nem engedték őt a Renault-hoz), a folytatásban viszont neki is lesz beleszólása abba, hol kívánja folytatni pályafutását. „Nyilvánvalóan rajtuk is múlik, meg akarják-e hosszabbítani az opciót, de mindez attól is függ, én akarok-e még egy évet maradni a Toro Rossónál. Megértik, hogy 2018-ra komoly célokat tűztem ki magam elé, és erről beszélni is fogunk. A Red Bull kemény, de általában tisztességes” – utalt arra, hogy nem lehetetlenítenék el csapatváltását.

A Toro Rossót egyébként jó lehetőségnek tartja 2017-re, hiszen az új Renault-motorokkal javulhat a csapat teljesítménye és többször megmutathatja magát a Red Bull vezetőinek is. „Keményen hajtom őket, és az összes csapattag keményen hajtja a többit, mert versenyképes csomagot akarunk a következő évre, versenyképes erőforrással, hogy jó eredményeket érhessünk el. Ezzel jó benyomást tehetek a Red Bull vezetőire. Sokan akarnak javulni jövőre, remélem, nagy lépést teszünk” – mondta.

Oszd meg!

2 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

Denis Hunter
#2 Denis Hunter 2016. október 21. 21:54  

jovore renault motorral mennek ok is, lehet jobban jar, ha marad a valagan es tanul meg egy kicsit, mert van mit

sába
#1 sába 2016. október 21. 15:10  

Hát tény, eléggé ördögi körbe került. Az rb lehetővé tette, hogy az f1-ben legyen, viszont totál leamortizálhatja a karriertjét, ha nem engedi tovább lépni. Ricsi és Max tuti, hogy kirobbanthatatlan az rb-ből, nem nagyon van mire várnia. Ezek szerint nincs most az rb-nek olyan utánpótlás tehetsége, akit szívesen beültetnének a torróba, máskülönben könnyebben elengedték volna a renaulthoz.

Utoljára módosítva: 2016. október 21. 15:11

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Nico Hülkenberg

42016.12.10. 16:02

Lowe is elhagyja a Mercedest?

Meglepetésre nem a Ferrari lehet az új munkaadója

62016.12.09. 19:57

Legyőzné az egyik óriást a Force India

„Azt, amelyik majd rossz formában lesz”

02016.12.09. 18:52

A Liberty januárban szavaz az F1 átvételéről

Ecclestone sem tudja, sor kerül-e a felvásárlásra